Nästsista dagen på 2009

Ja nu är det inte så många timmar kvar tills 2010 startar. Enligt mig så har 2009 varit ett bra år, för mig har det varit ett väldit förändrade år, men på ett bra sätt!
Det började med att jag gick i trean i Tibble, det var en massa plugg och några studentskivor. Sen tog jag studenten, vilket var väldigt kul! När sommaren kom jobbade jag väldigt mycket inom hemtjänsten men jag hann med att jobba som matpersonal med Andrea Fast på skatboet. Vi hade det väldigt roligt där, det var bra ledare och en väldigt rolig konfirmandgrupp! De enda resorna jag hann göra var att åka till Åland under en dag med Malin, farmor och farfar, ett litet roligt äventyr, som dock var lite läskigt då jag för första gången skulle köra på en färja. Det var väldigt trångt men det gick bra. Dagen blev lyckad, vi hade fantastiskt väder och vi hann se mycket och bada gjorde vi också! :)
Den andra resan gjorde jag med Andrea vi drog till Finnhamn och tältade, vi hade väldigt roligt på ön och var rättså busiga. Kommer aldrig glämma när vi satt på vår bergsoffa med en helt fantastiskt utsikt och poppade popcorn i stormkök! :)

Sen tog sommaren slut och förändringarna började, jag hade bestämt mig för att bli sjuksköterska och då blev platsen som jag skulle plugga på Norrköping, vilket jag är väldigt glad för idag. Det var mycket som var nytt. jag skulle klara mig helt på egenhand i en egen lägenhet. Jag skulle lära känna en ny stad, skola och en ny klass. Det visade sig att det skulle gå riktigt bra, jag hittade några riktigt bra kompisar som jag umgås ofta med. Och jag trivs både i klassen, skolan och i Norrköping. Att vara student är väldigt roligt, visst är det jobbigt med allt plugg, men alla vänner, fester och den gemenskapen som finns gär att allting blir väldigt roligt!

Hur 2010 blir har jag ingen aning om men jag vet att jag ska fortsätta mitt studentliv i Norrköping! 

Nu på den nästsista dagen av det här året ska jag först plugga, suck. Men sen ska jag äntligen få träffa Andrea och Andrea igen och vi ska ha lilla julafton tillsammans! Ser framemot en väldigt mysig dag med mina fina vänner!
Puss på er och GOTT NYTT ÅR!

Julafton

Nu har det gått några dagar sen julafton! Hoppas att ni alla hade en tppendag då! Det hade jag! Det var väldigt myysigt och rligt, precis som det ska vara! Jag och Fina var tomtenissar som delade ut alla paket. Det var en massa god mat och så fick jag många fina presenter! Så det blev en väldigt lyckad julafton!

Dagarna som varit efter julafton, har jag inte gjort så mycket, har mest slappat, pluggat och tittat på bevan! :)
Nästa stora dag att se framemot nu är Nyårsafton. Jag ska på fest hos Andrea Fast! Ser framemot det väldigt mycket, då det är den första nyårsafton för mig som jag firar med en massa kompisar! Så det ska bli väldigt skoj! Hoppas att det blir många som kommer! :)

Ha det så bra!
Hej svejs!

Dan före dan!

Hej allihopa!
Nu är det bara en dag kvar, eller snarare bara en kväll och en natt!
Imorgon är det julafton och i år kommer den vara vit! Så himla roligt!
Jag älskar verkligen julafton det är så himla mysigt! Idag har jag och malin också haft det mysigt, vi har slappat lite och slagit in julklappar och skrivit kort och så. Senare ikväll ska vi ta fram granen och klä den, det blir kul!
Nu ska jag gå och baka julgodis med mamma :)

God Jul på er och hoppas att ni får en jättemysig julafton! :)
Julkramar!

Sista nattten i lägenheten

Japp, inatt är et sista natten i den här lyan, för när jag kommer tillbaka till Norrköping 2010 bor jag på studentboendet Bryggeriet. Det blir nog riktigt kul!
Känns lite konstigt att lämna den här legenheten men det blir nog bra. Så vi håller på att packa för fullt nu, jag packar en väska hem till Åkersberga och flera till den andra lägenheten.
Det är jättemycigt att Malin är här, så jag får lite sällskap.
Idag har jag varit i skolan från åtta till halv fem, så jag är avsi på dem som har jullov. För man kan ju tro att alla på vårt universitet var i skolan idag, men nej. Det är många som redan har gått på lov. Suck. Vi får inte lov förrän vecka tre. Men vi får ju iaf åka hem imorgon för vi har självstudietid till den 7 januari. Så då får jag åka hem, och jag längtar jättemycket! Känns skönt att jag är hemma den här tiden imorgon!

Så puss på er från mig, Malin och lägenheten! :)

Fjärde advent

Hej på er!
I fredags var det tenta, vet inte riktigt hur den gick, ena stunden kändes det jättebra och andra stunden inge bra alls. Så vi får se men jag hoppas såklart på det bästa!
På kvällen åkte jag, Mika och Charlotte till Karro och hennes pojkvän som hade glöggkväll. Det var väldigt roligt, tror vi blev typ 15 personer sammanlagt, så det var riktigt skoj!

Igår var jag, Mika och Karro duktiga, vi satt och pluggade i skolan och var inte helt överens med datorerna och skrivaren men tillslut så löste det sig. Så vi hann klart med det som vi skulle göra, vilket var bra.
Sen kom Malin, jag hämtade henne vid tåget, det var jättekul att hon kom, hade längtat jättemycket! :)

Idag har vi haft en väldigt bra dag, jag och Malin. Först visade jag henne skolan sen gick vi till stan. Vi har hittat en massa julklappar så vi var väldigt duktiga! Jag har också köpt en sak som nog chockar alla, jag har nämligen köpt en MÖSSA! Ni vet nog alla att jag aldrig använder mössa, även fast det är 15 minus ute, men nu har jag alltså fått lite vett i skallen och köpt en väldigt fin mössa, jag hoppas att jag vågar använda den. Den kändes väldigt Sofiig så den kommer jag nog använda. Malin har också chockat idag, hon sa att hon hade hittat en klänning som var jättesnygg, så då gcik vi och kollade på den. Den var jättesnygg, en rosa klänning, en riktig festklänning. Snacka om att hon har ändrats när det gäller kläder genom åren, för några år sedan brydde hon sig inte alls om kläder utan tog det som mamma la fram. Hon tyckte inte ens om att shoppa kläder, utan det var bara pyssel som var kul att köpa. Men sen så började hon bry sig mer och hade koll på vad hon ville ha, men hon har varit som jag och mest gillat vitt, svart och grått. Men nu har hon mer och mer färger på sig ibland. Men att hon skulle vilja ha en rosa klänning på sig det trodde jag aldrig! Men nu ville hon alltså det, vilket var väldigt roligt. Tyvärr så fanns den inte i hennes storlek men vi hoppas attd en finns hemma! Men jag måste nog börja fatta att min lilla lillskit håller på att bli stor! :)

Ha det så bra!

Favoritserie

Nu är det massa snö ute! Jag blir så himla glad!!!
Jag är en riktig tv-människa, särskilt en tv-seriemänniska. Tror att jag alltid har varit det. Det räcker med att jag ser ett eller två avsnitt av en serie så har jag redan koll på vilka personerna är och vad de har för relation med varandra, vilket inte är så bra för då vill jag bara se mer och mer. Så jag brukar få stoppa mig själv så att jag inte börjar titta på nya serier, för då är jag fast. Men det finns en serie som jag tycker mer om än alla andra, och jag tror att de flesta vet vilken, jo såklart Beverly Hills 90210, när det gäller den serien är jag väldigt nördig. Så nu kommer jag skriva lite nördigt här med ;) Så ni som inte orkar läsa, jag förstår er! Haha.

När jag var mindre så gick Beverly Hills på TV4 på söndagseftermiddagarna så pappa brukade spela in
avsnittet och så kollade vi på det tillsammans alla fyra på kvällarna. Jag tyckte det var jättemysigt och väldigt roligt! Tror dock inte att Malin tyckte det, så hon brukade väl ibland pyssla eller något ;)
Så tror det eller ej, men det är tack vare pappa som jag är så nördig i Bevan och det roliga är att pappa har rätt bra koll på serien han med, för han har ju typ sett alla avsnitt han också! :)

Tyvärr så slutade Beverly Hills gå på TV4, och gick istället på kanaler som vi inte hade, men jag lyckades ändå se ett avsnitt då och då, typ hos någon kompis eller så. Men så en dag så satt jag på roslagsbanan och såg en reklamannons där det var en bild på Beverly Hills 90210 säsong 1 i en dvd box. Så jag var ju bara tvungen att önska mig den i julklapp, så det gjorde jag och fick den! Och sen så har säsong efter säsong kommit med ett halvårs mellanrum, vilket är väldigt bra för då har jag önskat mig serien både i julklapp och födelsedagspresent. Mamma tycker att det börjar bli lite tråkigt och tjatigt, men inte jag. Jag brukar säga att det är ju nya säsonger och nya avsnitt! Så nu till jul önskar jag mig säsong 7!

Vad är det då som är så bra med den här serien? Som gör att jag verkligen är fast och vill ha alla tio säsonger hemma i min bokhylla? Jag vet faktsiskt inte riktigt, men det är så sköna karaktärer, ett superbra kompisgäng som ställer upp för varandra oavsett vad som händer. Och så tar serien upp en massa svåra saker också och så får man följa hur personerna löser det. Och så är det ju såklart en massa kärlek, och det tycker jag ju såklart om! Så serien har fått mig både att bli jätteglad men också fått mig att gråta många gånger både för att det är sorgligt och för att det är så himla fint!

Det som är lite kul är också att jag kan diskutera serien både lite med pappa men också med Andrea, hon är också helt tokig i serien! Haha så vi brukar prata om den, framförallt gjorde vid det förut!
Så ja jag är lite nördig, men vet ni det bjuder jag på och står för det! För även om ni tycker att det är lite knäppt så älskar jag att följa Dylan, Brandon, Brenda, Kelly, Donna, Steve, David, Andrea och de andra i Beverly Hills!

Säsong 1


Och den som jag önskar mig, säsong 7!

Nej nu får jag sluta, för nu måste jag plugga, har min andra tenta imorgon!
Puss på er! :)


Vinterminnen!

Hej på er!
Nu snöar det utanför mig och det ligger ett vitt lager snö på marken, jag blir så glad av snö, hoppas verkligen att det håller i sig så att det blir en vit jul i år! Visst är det något speciellt med snö och vinter, man blir liksom glad i hela kroppen och det spelar ingen roll att det är superkallt ute. När jag ser snö så tänker jag på skidåkning, jag har åkt skidor ända sen jag var tre, fyra år. Det är en sån härlig känsla när man glider fram i backen och då och då får till en väldigt bra sväng! ;)
När jag var mindre firade vi jul i Norge, i Karin och Pelles stuga, det var väldigt mysigt. Man åkte skidor på dagarna och sen så sov alla i samma stuga på kvällarna och man spelade spel och så, det passar mig perfekt, jag som är en släktmänniska.
En av mina första skidresor (kanske min allra första) var när jag, mamma och pappa åkte till Björnrike, Malin var bara en liten plutt då så hon fick stanna hemma hos farmor och farfar. Vi var i Björnrike i flera år med en annan familj, vilket var väldigt roligt. Kommer ihåg att vi barn var på barnens afterski!
Sen så böt vi ut Björnrike mot Trysil. Jag älskar Trysil, det är så himla bra backar där och lagom stort. En rolig grej med Trysil är att varje måndag så har skidlärarna uppvisning, med både snowboard och skidor. De gör en massa coola hopp och trix. Det som jag tycker är väldigt häftigt, är när flera åker samtidigt och gör exakt samma sak exakt samtidigt, så det blir som dans i skidbacken, det är så himla snyggt!

De sista två åren har jag fått följa med Linnea och hennes föräldrar till Österrike, vilket har varit väldigt lyxigt. Backarna är helt otroliga, superlånga och roliga. Sen så är det ju inte helt fel att man kan sitta ute och ta något att dricka och äta och så har man en väldigt vacker utsikt.

De sista åren har vi också åkt till Idre, till vår lägenhet där. Idre är väldigt mysigt, backarna är väl sådär, men några bra backar finns det. Men det är så mysigt runt om backarna i Idre, och framförallt när man har delar av släkten med sig också. Så där har det varit mysigt att fira nyår!

I vinter blir det nog tyvärr inga skidor för mig, vilket är väldigt tråkigt. men så är det när man går i högskolan då har man inget sportlov :(

Nu tycker jag att vi alla ska hålla tummarna på att snön håller sig kvar och det blir en vit jul!
Tänk om det blir så här? :)

Inte helt fel va?

Snökramar till er!


Lucia!

Halli hallå!
Igår var ju jag och Andrea på födelsedags fest! Vilket var väldigt roligt! Andrea fick träffa mina knasiga klasskompisar, vilket var skoj! Vi blev till sist ca 20 personer på förfesten! Sen drog vi till Trappan där det var "Töm och glöm" kväll, de skulle tömma baren inför julen, så det var rätt mycket folk. Vi satt och snackade och hade skoj! Det blev en lyckad kväll :)

Idag har vi hunnit titta lite i affärer igen, men vi kom till stan lite tidigt, jag trodde att affärerna öppnade klockan elva, men vi märkte sen att de inte öppnade förrän tolv, så då gick vi in på ett fik och tog en kopp te medan vi väntade, vilket var mysigt! Sen var det dags att gå till tåget, vilket var väldigt jobbigt. Jag ville inte att hon skulle åka, vi har haft så himla roligt. Men vi ses snart igen! Längtar!

Idag är det ju Lucia och Andrea och jag har sett två luciatåg. Ett på nyhetsmorgon i morse och ett live i Norrköpings centrum! Det är så fint med luciatåg tycker jag! Jag har varit med i många luciatåg eftersom jag var med i Ceciliakören inom kyrkan. Jag tycket alltid att det var så roligt och mysigt. Ett år fick jag prova på att vara Lucia med riktiga ljus i håret. Det var en häftig känsla att stå längst fram och ha många tärnor bakom sig. Jag som är rädd för ljus tyckte det var skönare att ha ljus i en krona på huvudet än ett ljus i handen, så det passade mig väldigt bra!

Hoppas ni haft en mysig lucia!
Puss!

Julkplappshandling!

Idag har vi vart och shoppat julklappar, Andrea och jag! Vilket var väldigt mysigt!
Vi hittade en del så nu är jag klar med julklappar till några personer i alla fall!
Sen köpte jag en hårtork så att jag kan styla min nya frilla ;) haha
Andrea och jag åt lunch på ett jättebra salladställe, man får en tallrik med sallad, tomat och gurka och sen får man välja mellan en massa tillbehör! Tror det finns 40 olika saker som man kan välja! Och det blir alltid så himla gott! :) Så det blev det såklart idag med, vi satt där och pratadde länge, många andra personer hann både komma och gå men vi satt kvar och babblade! Var så mycigt och du vet att jag peppar dig Andrea, tydcker du ska satsa på det du vill göra!
Det har varit en bra och mysig dag! Nu har vi gjort iordning oss och ska snart iväg på 39-årsfest. Två av mina klasskopmisar fyller år, den ena fyller 20 och den andra 19! Så det blir säkert kul, temat är att man ska ha något rött på sig så både jag och Andrea har nu röda naglar och röda örhängen!

Ha det så bra! Kramisar!

Andrea ger order!

Halloj!
Nu är praktiken slut, och det är skola igen. Vilket är tråkigt då det var väldigt roligt på praktiken, ville inte sluta där. Så nu är det skolan som gäller, med mycket plugg, ush ush.

Men det har varit en väldigt bra dag idag! Först hade vi en föreläsning om respiration, alltså andning, vilket var intressant och en rolig föreläsning. Sen fick jag värsta julstämningen då ett luciatåg sjöng i skolan, de var så duktiga och sjöng så fint med stämmor och allt. Så det var väldigt roligt att se, hela salen var fylld med folk som tittade, jag fick rysningar för att det var så bra.

Sen var det ett seminarium som handlade om sorg, vi hade sett filmerna En sång om Martin och Underbara älskade sen diskuterade vid dem och kopplade dessa till omvårdanad. Vilket gick bra och vi fick bra kritik! :)

När skolan var slut gick jag med snabba steg till stationen där Andrea stod och väntade, det var så himla roligt att se henne igen och jag fick en bamsekram! Vi tog oss sen till matbutiken och handlade inför helgen. Sen visade jag lilla lägenheten för henne och vi satt och pratade, på något märkligt sett kom vi in på mitt hår och jag sa att jag kanske skulle klippa mig innan jul och då tyckte Andrea att jag skulle ta en drop in tid imorgon, så pratade vi om hur jag skulle klippa och så. Men sen så tyckte Andrea att hon kom på en bra idé: Eller så klipper du dig nu!!! Jag blev lite skräcslagen men sa tillslut, okej! Så efter två minuter gick vi ut på jakt efter en bra frisörsalong och vi hittade en. Så vi gick in och de hade tid på en gång, så då var det bara att sätta sig i stolen och ta fram saxen!
Så nu har jag lite kortare hår, men rätt så mycket uppklippt, det blev jättebra! Jag är väldigt nöjd, och Andrea som var min stylist och sa hur mitt hår skulle klippas så jag får lite mer volym, är också väldigt nöjd!
Det kanske är så att man behöver en som sparkar en i baken så att man kommer till skott och gör någonting! Så det gjorde jag och fort gick det på en timme hann vi prata om mitt hår, komma på idén om att jag borde klippa mig, gå till en frisörsalong, klippa mig och komma hem igen med det håret som vi hade pratat om!
Tack Andrea för ditt stöd ;) Haha!


Nya frillan



Nej, nu ska det bli tacos och Idolfinal!
Puss och kram! 

Lärorika dagar

Hej!
Nu har jag praktiserat i tre dagar, ska börja min fjärde dag om några timmar.
Det har varit väldigt roligt att praktisera, har lärt mig mycket, och fått testa på många nya saker. Jag känner att jag börjar får bättre kontakt med patienterna och börjar lära mig avdelningens rutiner.
Igår jobbade jag dag, och idag ska jag jobba kväll. Har varannan kväll varannan dag, vilket är lite jobbigt när man slutar halv tio på kvällen och börjar kvart i sju morgonen efter, men det funkar bra ändå.
Nu ska jag äta lunch och ladda för en ny dag på sjukhuset.

Ha det så bra!


Första praktikdagen

Japp, idag hade jag min första praktikdag på Infektionen. Det var intressant och lärorikt. Det var roligt att se hur en sjuksköterska jobbar på en infektionsavdelning. De är såklart med patienterna, de får ta olika prover och ge mediciner, de blandar mediciner och tar fram hur mycket varje patient ska ha och så skriver de journaler mm. Jag fick bland annat testa att ta pulsen på en patient med en pulsmätare, jag fick ta sparkcykeln och cykla iväg till labbet med prover och så fick jag kommunicera och hjälpa patienterna såklart!

Nu har det gått en månad sen jag var hemma i Åkersberga, då var det bara Malin som jag träffade så det var jättelänge sen jag träffade mamma och pappa och alla andra i släkten. Sist jag träffade mamma och pappa var den 25 oktober så jag längtar jättemycket efter dom. Har aldrig varit borta från dom så här länge. Men det är ju inte så långt kvar till jul nu. Men jag saknar våra jultraditioner som vi brukar göra tillsammans, som att baka, handla julklappar, julpynta hemma med mera. Men det blir väl så när man flyttar hemifrån och bor i en annan stad då blir saker på ett annat sätt och man får skapa julkänsla på egen hand. Så jag ska nog klara det ändå.

Saknar er!


Tror att jag har extra hemlängtan nu då det var länge sen jag träffade kompisarna här i Norrköping ockå eftersom jag har varit sjuk och så är det ju praktik. Det är nog därför jag känner mig lite ensam, men det går ju över! På torsdag träffar jag dem igen, så det blir kul!
Och snart så kommer ju Andrea hit så då får jag ju lite Åkersberga feeling!
Men först så är det praktik i några dagar till så det blir nog kul!
Ha det så bra!
Kramar

Näst sista Idol

Hej!
Idag känner jag mig lite bättre, men det var nog bra att jag tog den här dagen att vila på, hoppas att det känns ännu bättre imorgon! Börjar bli lite nervös, jag hoppas att jag får en bra handledare och att det blir en bra praktik. Börjar kvart i sju imorgon bitti, så det blir en tidig morgon. Sen slutar jag vid tre.

Ikväll är det näst sista idol. Det är juryn som väljer låtarna! Jag tycker de har valt väldigt bra låtar, ska bli roligt att se. Ser fram emot när Erik ska sjunga låten Heaven, det är en av mina favoritlåtar, så det blir spännande!
Det är ju bara Erik, Calle och Tove kvar nu. Jag tycker att Erik ska vinna, han är så grym! Som förra gången när han fick med hela publiken att sjunga och det blev riktig konsert stämning. Så jag är säker på att jag vill att han ska ta hem allting, och jag tror att han kommer göra det också. Däremot så vet jag inte vem jag vill ska åka ut ikväll. Det känns som att det kommer bli Calle. Men det tycker jag är lite synd för han har blivit så himla bra tycker jag och så verkar han vara en jättemysig och snäll person. Fast Tove är ju också bra, så vi får se.

Ha en bra kväll!
Kram

Sjukling

Den här veckan har jag tyvärr varit lite sjuk. Vilket är tråkigt, framförallt för att det snart är praktik.
Jag skulle egentligen ha min första praktikdag imorgon, men har bytt så att jag har den på lördag istället. Så tills dess hinner jag nog bli frisk, känner mig redan lite bättre, så det är bra! Ska bli roligt att praktisera, men lite nervös är jag.

Igår pratade jag med Hellis, det var så roligt, för det var länge sen vi pratade sist. Vi babblade på en massa, om allt möjligt. Fjantiga som vi är, pratade vi såklart om Bonde söker fru och diskuterade bönderna!
Jag längtar jättemycket efter dig Hellis och ser framemot julafton då jag får träffa dig igen, och vår tjejkväll som vi ska ha nån gång under lovet! För tjejkvällar brukar vi ha ibland, bara hon och jag och det har vi haft i flera år. Vilket är väldigt roligt och mysigt. Vi brukar sitta i soffan framför tv:n och dricka te, äta godis och prata en massa! Jag har verkligen saknat dessa kvällar, så ser framemot det!
Puss på er! <3

Dans med bästa vännen!

Ursäkta att jag inte skrivit på ett tag, men nu tänkte jag berätta lite om den roliga helgen som jag och Andrea hade tillsammans!
I fredags så gick vi som sagt ut och dansade på HUGO. Det var väldigt roligt, mycket folk och väldigt bra musik. Så vi dansade ända tills lamporna tändes i taket och de stängde. Men vi ville inte gå hem, så vi gick till Max, precis som alla andra, för att ta ett litet nattmål. Sen var det till sist dags att gå hem och sova, och vi sov länge, till typ två dagen efter! Då kom vi på att vi ville se den nya Twilight filmen New moon. Så några timmar senare gjorde vi det. Och den var jättebra, jag tycker att den var bättre än ettan, jag rekommenderar verkligen den! En riktigt bra tjejfilm! Efter bion var vi hungriga så vi gick och åt lite pizza och snackade en massa som vi alltid gör! När vi var mätta och belåtna gick vi hem för att göra iordning oss för en till utekväll. Det blev HUGO denna gång med, eftersom vi var så nöjda med det stället! Och vi hade lika kul igen! Den här gången var det till och med bättre musik än på fredagen, det var en massa gamla låtar, så alla sjöng med och dansade med varandra! Vi hade bestämt att vi skulle komma hem lite tidigare än gårdagen, men så blev det inte riktigt. För när man väl är ute och dansar och ha skoj så vill man inte gå hem, så vi avslutade kvällen, natten på Max igen!
På söndagen åt vi frukost och pratade och kollade på tv, sen var det tyvärr dags att gå till tåget och säga hejdå. Det var jättejobbigt, ingen av oss ville att hon skulle åka hem. Så det var trist. Men vi får göra om det här! :)

Tänker på dig min fina Andrea, vet att du har det tufft nu. Men jag finns här för dig och jag älskar dig! Du är en så himla bra vän, du betyder så mycket för mig, med dig kan jag vara mig själv och vi har alltid så roligt tillsammans! Tack för en jätterolig helg! <3<3<3

RSS 2.0