På jakt efter 90-talskläder...

Hej!
Denna termin är inriktigt på kirurgi och omvårdnad kopplad till detta. Idag hade vi en förläsning om pre, per och postoperativ omvårdnad. Det betyder alltså före, under och efter operation. Vilket var väldigt roligt, något som också var kul var att vi för ovanlighetens skull fick en halvtimmes rast i mitten av föreläsningen, så då passade några av oss på att ta en impulsfika på ett litet mysigt fik som ligger på Campus. Så det blev en mysig rast, då vi var sju tjejer som fick i oss lite sött och hann prata lite skit på det mysiga cafét ;)

Efter skolan åt jag och födelsedagsbarnet Karro lunch på kårhuset Trappan, stort grattis till dig! Sen drog vi tillsammans med Mika, som tyvärr inte kunde äta luch med oss då hon hade möte med sin basgrupp, till Myrorna. Vi ska nämligen ha fest på lördag och det är 90-talstema på Trappan som vi eventuellt tänkte dra till sen. Så vi var på Myrorna och kollade om det hade något som kunde vara passande att ha, och de hade många annorlunda, knasiga och fula kläder, men inget som kändes rätt till temat så tyvärr gick vi därifrån tomhänta. Så vi får se hur det blir på lördag om vi kanske struntar i Trappan och drar till Puls istället. Oavsett hur vi gör så blir det nog superkul!

Kram

Blågult silver!

Hallå igen!
Fick nyss ett glatt samtal från syrran, alltid lika kul att prata med dig. Hon var påväg hem från Täby där hon hade sovit hos farmor och farfar och sen fikat med farmor i centrum!

Skrev ju tidigare idag om herrarnas slalom i VM. Det såg ju riktigt bra ut efter första åket, killarna låg på tredje, fjärde, sjätte och åttonde plats. Tyvärr så gick det inte så bra för tre av fyra svenskar. Både Axel, Mattias och André hade tyvärr inget bra andra åk. Men det fanns ju en fjärde svensk i dagens tävling! Jens Byggmark låg på sjätteplats från första åket, han sa innan det andra åket att han skulle kötta på och sen se vart han hamnade. Och det gjorde han, han hade bra med fart och fick till ett riktigt bra åk! Han kom ner som etta och sen när en efter en inte lyckades få till det blev det klart att Jens skulle hamna på pallen! Han blev så glad och började nästan gråta när han lyckats säkra en pallplats, så roligt att se!
Det blev ett efterlängtat silver för Jens och det är han verkligen värd! Men måste säga att det var lite förvånande, han har haft några tvekande säsonger men under den sista tiden hade han verkligen fått in en bra åkning och har kommit ner i alla slalomtävlingar i år. Så det var kul att han fick till det just idag, så att det inte bara blev en vanlig pallplats utan en VMpallplats.

Ett stort grattis till Jens!


Tummarna upp för slalomkillarna!

Tjenare!
Idag är det sista dagen i alpinaVM i Garmisch. Vi har tre medaljer hittills. Anja Pärson tog ett brons i superkombinationen, i lagtävlingen fick vi ett till brons och igår i slalomen tog Maria Pietilä Holmner ett ytterligare brons. Så det var väldigt kul. Nu har första åket i herrarnas slalom precis tagit slut och killarna har gjort en grym prestation. André Myhrer ligger trea, Mattias Hargin fyra, Jens Byggmark sexa och Axel Bäck åtta. Så himla kul att alla fyra killarna lyckades få till ett bra första åk och jag håller tummarna för att det andra åket ska gå minst lika bra. Vore ju asnice med en till svensk medalj, eller kanske till och med två!

Jens, Mattias, Axel och André!

Nu ska jag plugga lite innan det blir lunch och jag bänkar mig för det andra åket, så spännande!
Jag återkommer! :)

En riktigt bra föreläsning!

Hallå hallå!
Har precis fått ett litet kortbesök av Mika, alltid lika kul när hon kommer förbi! :)

För några dagar sedan hade vi en jättebra och intressant föreläsning, om olika akuta tillstånd i buken. Vi fick lära oss om tarmvred, gallstenar och olika inflammationer i mag-tarmkanalen. Det var en jättebra föreläsare, en läkare som verkligen visste hur han skulle få oss studenter att vara delaktiga i hans föreläsning. Föreläsningen var hela tre och en halv timme lång, men trots det så satt alla och lyssnade och tyckte att det var en bra föreläsning. Under den sista halvtimmen fick vi en uppgift, vi var jourläkare på akuten en kväll och fick ett antal patienter som den här läkaren hade haft på riktigt för några år sedan. Våran uppgift var att komma fram till vem som behövde hjälp först och hur man skulle hjälpa denna person och sen ta de andra i tur och ordning. Så det var riktigt kul!

Något annat som är roligt är att jag nu har fixat jobb för i sommar, det blir på en sjukhusavdelning, precis som jag ville så det ska bli jättekul! är så glad att jag fick jobbet!

Kramar

Skiddagar i Rommé

Hallå!
I fredags träffade jag Andrea i centrum och vi fikade på Smörkransen, riktigt mysigt! Alltid kul att skvallra, prata och skratta med dig! ;)
På kvällen satte sig hela familjen i bilen för att åka till Rommé. Vi kom fram vid halv tio tiden men innan vi var framme var vi tvungna att stanna och handla för Malin var som vanligt hungrig. Jag, pappa och Malin sprang in på Coop för att hitta något som passade bra att äta som kvällsmål, medan mamma stannade kvar i bilen. Mamma hade för ovanlighetens skull glömt en sak hemma, nämligen nattlinne och när vi kom tillbaka från bilen så sa vi men varför ringde du inte så vi kunde köpa någon tröja åt dig? Mamma bara, var det någon av er som hade med sig mobilen då?
Sofia: Inte jag.
Malin: Min är avstängd.
Pappa: Jag glömde min i bilen.
Mamma: Precis...
Haha så det är ju bra med mobiler men ännu bättre om man har dem med sig. ;)
Väl framme på hotellet sov vi gott och var uppe tidigt nästa dag för att äta en god hotellfrukost så man orkade åka skidor hela dagen. Det var jättefint väder, klarblå himmel och bra backar. På förmiddagen åkte vi i familjen mest tillsammans. Sen blev det lunch, grillad korv med bröd med hela gänget. Efter lunchen åkte vi ungdomar tillsammans, Malin, Jag, Anna, Daniel, Oliver, Sara och Tiio. Det var riktigt kul.
Jag vågade åka den läskiga liften hela två gånger! Och det var inte så farligt. Vågade till och med ta kort på mig och Malin i liften innan vi kom till den läskiga branten.


Kort i liften

Liftkort ;)

Efter en lång och rolig skiddag åt vi alla 25 middag tillsammans på Broken Dreams. Jag åt en supergod pastarätt. Vi hade såklart det största bordet och när drickan och maten skulle delas ut kändes det lite som ett upprop.
Hamburgare?
Ja, det är jag.
Pasta?
Här borta, det är min.
Så blir det när man är ett stort sällskap.

Dagen efter var det riktigt kallt ute, 20 minusgrader så det blev lite kallt om tårna och ansitket men däremot var backarna toppenbra. Det är så roligt att åka när man är ensam i backen och kan gasa som mycket som man vågar och underlaget är perfekt! Vi värmde oss i den fina toppstugan med varmchoklad och en god bulle! Sen blev det några åk till och sen grillunch igen, sen åkte vi bara ett tag till innan vi började ge oss hemåt.
Jag fick stjuts till Centralen och de andra åkte vidare hem. Jag fick vänta ett tag men en idé till en ny berättelse hade precis ploppat upp i huvudet så jag satt och skrev på den, så tiden gick rätt fort.

Det blev en rolig skidhelg och jag hoppas att det inte tar lika lång tid tills jag får åka skidor igen!


Stannar inne denna snöiga dag!

Heej!
Shit vad det snöar ute, och det blåser som bara den, värsta kaoset! Vilken tur jag har som är ledig och behöver inte gå utanför dörren förrän vi ska åka till Rommé ikväll. Ja, ikväll sticker vi och det ska bli så kul! Tror vi skulle bli ungefär 20 pers som ska åka tillsammans. Både lördag och söndag är det full fart i backen som gäller och sen på lördagkvällen blir det ett restaurangbesök på Broken Dreams. Så det kommer bli en repris från förr i tiden då vi ofta åkte till Rommé ett helt gäng och bodde på hotell och åt god mat! Så det ska nog bli trevligt även denna helg! :)

Igår var jag på två jobbintervjuer på två sjukvårdsavdelningar, det gick bra och kändes kul så nu väntar jag spänt på resultatet! :)

Ha det bra i snöyran! ;)

Skräckliften

Hallå!
För ungefär en timme sen kom jag hem från en mysig fika med Karro och Mika, riktigt skoj! Sen pratade jag med mamma och Malin och den där lillskiten är inte så snäll alla gånger :P Haha. Hon är bra på att retas hon. På lördag och söndag kommer hela familjen plus ett antal familjer till åka till Rommé för att ha två härliga skiddagar. Men Malin säger att hon kommer att tvinga mig att åka i en livsfarlig ankarlift. Ni ska veta att min historia med ankarliftar är allt annat än underbar, usch och fy! Jag har ramlat ett antal gånger i dem och har fastnat med jackan några gånger också.

En gång fastnade jag och blev släpad en ganska lång bit, jackan fastnade och det kändes som att jackan hade ett stryptag om mig, inte alls skönt. Men någon lyckades trycka på nödstoppknappen så jag överlvde ;) Men denna ankarlift i Rommé har en superbrant backe i sig som inte alls är rolig och där har jag ramlat minst två gånger just i denna brant. Kommer främst ihåg en gång, det var i och för sig tio år sedan men ändå. Det var när vi och några av familjerna som ska med i helgen åkte skidor, jag åkte liften med Daniel och allt gick bra tills vi kommer till denna förbannade brant och vi ramlar. Så därför vill inte jag åka i den liften.

Ser framemot helgen det blir första gången jag står på skidor på två år så det är mycket efterlängtat, men jag lovar kommer inte att åka i skräckarnas lift!

En riktig kräfta?

Hej!

Nu på eftermiddagen efter föreläsningarna i skolan har jag inte haft så mycket att göra, så jag fastnade här framför datorn och hamnade huxflux på stjärntecken. Det är förvånansvärt hur mycket som stämmer på mig, kolla bara här ;)

Omtänksamma Kräftan sätter familjen och vännerna i främsta rummet. En hemkär och förstående natur som värdesätter långvariga vänskapsband. I relationer och samarbete kan Kräftan vara försynt och försiktig, tassa lite som katten kring het gröt. En reserverad men samtidigt social natur. Kräftan är känslig för omgivningens reaktioner och söker uppskattning och bekräftelse.

Jag har alltid sagt att jag är en familjemänniska och jag är som lyckligast när jag får vara med mina vänner och min familj och släkt. Och ibland kan jag vara rätt blyg och försiktig också.

Kräftan är en romantiker som tycker om att samla minnen. Uppväxtmiljön och barndomsvänner brukar ha stor betydelse långt upp i åren. En trofast och varmhjärtad person, som är angelägen om att bevara kontakten med släkten, vännerna och sin historia. Kräftan älskar att samla foton och ägodelar som väcker kära minnen.

Någon som sätt min fotovägg hemma med alla kollage? Haha, alltså samlar jag på foton och älskar att hålla många fina minnen till liv.

Vattentecknet Kräftan styrs av Månen. Det gör Kräftan sensitiv och lyhörd. En sökande känslomänniska med hjärtat på rätt ställe. Den som är präglad av detta vattentecken sträcker gärna ut en hjälpande hand. Den stora känsligheten gör att Kräftan är sårbar till sin läggning och tenderar att ta saker personligt. Samtidigt finns en outtömlig värme som Kräftan gärna delar med sig av. Det är viktigt för Kräftan att känna sig behövd och uppmärksammad, att få sympati och uppskattning. Med sin mjuka och förstående läggning får Kräftan många förtroenden och själsfränder. Den som är präglad av detta emotionella tecken söker sig gärna till roller där möjlighet ges att visa omsorg om andra.

Här stämmer också rätt mycket, känner igen det där om att visa omsorg om andra. Jag tycker ju om att jobba med människor både som barnvakt, konfirmandledare och hemtjänstpersonal. Och juste jag läser till sjuksköterska va? ;)

En beskyddande läggning är kännetecknande liksom ett stort trygghetsbehov. Kräftan ställer alltid upp för en vän i nöd och behöver få uttrycka sitt rika inre liv. En kreativ ådra hör ofta till bilden. Intuitionen är stark och hemmet är Kräftans bas. En fantasifull och humoristisk känslomänniska, som gärna roar och pysslar om sina närmaste.
Fantasifull stämmer också in, älskar ju att skriva en massa berättelser och sen så tycker jag att jag är rättså rolig också! :D Haha.
Och sen så hopaps jag att jag är en vän som ställer upp i vått och torrt! :)

Så roligt att det kan stämma det kan man kanske inte tro. Men jag passade på att läsa lite om andra stjärntecken och jag hittade flera andra som det stämde in på t.ex. mamma, Malin och pappa, kul kul.

Kola själva om ni vill: http://www.dagenshoroskop.nu/horoskop/stjarntecken/

 


Pulsutgång

Heeej!
Nu var det ett tag sen jag skrev o sen dess har jag hunnit med att avsluta HEL-kursen för den här gången, hunnit gått på en kvällspromenad med Mika och en promenad med Challe idag. Jag har också hunnit med att vara på en knytismiddag. Det var riktigt mysigt, jag, Challe och Karro (Mika kunde tyvärr inte) var hemma hos Theresa i klassen, med var också Louise, Christina och Sofie.

Alla hade med sig någonting, det som bjöds var goda pajer av olika slag, pastasallad, kalla såser och till efterrätt var det kladdkaka med grädde och fruktsallad och havreflarn, riktigt mumsigt. Vi hade det jättekul babblade en massa och garvade som bara den. Så vi bestämde att detta måste göras om! Senare på kvällen åkte tre hem medan vi andra fyra fortsatte att babbla och taggade för utgång.
När vi sedan kände oss redo, drog vi till ett ganska nytt ställe som heter Puls. Det var riktigt kul det var fullt hus, så det var mycket folk på dansgolvet vilket var skoj. Det blev en väldigt lång men rolig kväll! :)

Kramar


RSS 2.0