Imorgon smäller det!

Japp imorgon åker vi!!! Woho! Ska bli så roligt! 

I fredags var det jättekul, jag och Karro och fem tjejer till festade, vi gick först och såg på Rixfm festival, bland annat såg vi Erik Saade, Martin Stenmarck, Ola, Broken door, Apollodrive! Det var riktigt skoj! Sen blev det fest på utestället Harrys, där vi såg en och annan kändis! :D Sen sov vi kvar i Linköping.
Igår åkte jag och Karro tillbaka till Norrpan, på kvällen kom Malin hit, hon tog en impulstripp hit, vilket var jätteroligt! 
 
Idag har mamma, pappa, farmor och farfar varit här, Malin också förstås men hon kom ju igår. Vi har stökat runt i min lägenhet, alla har hjälpt mig att packa och vi har ätit god mat på mitt favoritställe Paus!

Börjar bli lite nervöst, men det blir nog skitbra!
Ha det så bra i Sverige så hälsar jag till Turkiet från er alla! :D

Puss o kram!

Host, men snart bär det av!

Ibland blir det inte som man tänkt sig, som idag skulle jag först jobba och sen äta middag med Andrea, men när jag vaknade imorse med snuva och en svullen hals, var det bara att ringa och sjukanmäla mig. Och jag som skulle jobba min sista dag idag, men får åka dit någon annan dag och lämna nyckeln istället. Andra får jag också träffa en annan dag, du vet att vad som än händer är det vi två, vi går vidare det klarar vi! :)

Men även fast det nu är lite deppigt och det gör ont när jag pratar så ser jag ljuset! Haha, för på fredag drar jag tillbaka till Norrköping, det är Rixfm-festival i Linköping så vi ska vara med på den och fetsa. det blir skoj!
Sen på måndag blir det äventyr, förr då åker jag och mina fina tjejer Mika, Karro och Challe till Turkiet! Jippie! Vi har pratat om att ta en sista minuten sen typ april, och nu är det bokat! Är så glad! :D

Puss o kram från trots allt en glad sjukling!

Tågpersonligheter

I helgen har jag först firat Andrea som fyllde 22! Och jag avr en av få som kom på deras överraskning, grattis!
Igår firade vi Joppan, det var roligt, blev mycket prat, pingis och en massa gott att äta, framförallt Joppans egen convers-sko-tårta!

I tre års tid när jag gick i Tibble åkte jag tåg minst två gånger varje dag. Nu när jag jobbar i Täby åker jag ockspå tåg varje dag. Det är lite roligt för när man sitter i en tågvagn finns det lite olika typer av folk som sysslar med olika saker. ofta stöter man på dessa persontyper: 

* Tröttisen, som sover antingen diskret eller med tydligt, t.ex. genom att snarka eller sova med munenn öppen. Konduktörn brukar få väcka dessa personer för att kunna få se biljetten.

* Tjejerna som ofta kommer med shoppingkassar och som sitter och snackar om vad som helst, skvaller är väldigt vanligt och roligast att tjuvlyssna på. 

* Ungdomskillen som lyssnar på musik, men har på lite för högt så att alla i vagnen kan höra vad han lyssnar på. 

* Arbetsnarkomanen, som inte kan vänta till jobbet eller inte hann klart på jobbet, så han sitter och knappar på sin laptop. 

* Kärleksparet, som håller varandra i handen och ser så söta ut.

* Djurvännen. som har med hunden i koppel eller katten i en liten bur. 

* Telefonisten, som babblar kanske lite för högt så att alla kan höra och tjuvlyssna, då det är extra roligt när telefonisten liksom glömt bort att han sitter på ett tåg med en mssa folk och pratar om privata saker.

* Föräldrarna med sina barn, med eller utan vagn, siom tycker det är spännande att åka tåg men ibland inte kan sitta still utan vandrar runt i tåget. 

* Läslusen, som försöker drömma sig bort från tågvagnen genom att sjunka in i en spännande bok. 

* Om du åker på kvällen kan du ibland se ungdomar som har sin föfest på tåget och i smyg dricker alkohol. 

* Sen är det en stor grupp som sitter och läser dagens tidning, medan andra bara sitter och tittar ut, djupt försjunkna i sina tankar. 

Känner du igen dig? Vilken roll intar du när du kliver på tåget? 
Oavsett vilken tågpersontyp du är så har nog alla en sak gemensamt, nämligen att så fort man gått på vagnen letar man efter ett ledigt bås, fyra platser där ingen sitter, för så är vi svenskar, vill inte tränga oss på...


 

Dansminnen

Häromdagen när jag åkte bil på jobbet, lyssnade jag som vanligt på mix megapol på radion. Programledaren sa att: Vi spelar både nya och gamla låtar som du kanske har några minnen till, som den här låten Time of my life.
Jag älskar den låten, från Dirty dancing. När jag satt däri bilen och sjöng med, kom jag på att jag faktiskt hade minnen till den här låten. Jag brukade dansa till den hemma när jag var yngre.

Det var när jag gick i fyran, femman när jag kom hem från skolan, när jag var ensam hemma ett tag. Då spelade jag min favoritmusik på stereon och höjde volymen. Det som jag dansade till var musiken från Dirty Dancing, Blonds låtar med flera. Sen showade jag loss, vardagsrummet var min scen och fönstrena ut mot grannen var min publik. Jag sjöng med i låtarna och dansade. Jag httade på egna danssteg och det blev sen en hel dans till de olika låtarna. Det var superroligt, det var jag som var stjärnan och jag som var bäst på att dansa och sjunga, så jag var en teaterapa redan då!

När jag var yngre ville jag bli musikalartist, men så blev det inte, jag tycker fortafarande om att dansa och sjunga, men inte på scen...


Skulle du säga till?

Häromdagen åkte jag som vanligt tåg till jobbet tidigt på morgonen. Allt var som vanligt, jag var lite trött men annars var det bra. På tåget var det rätt mycket folk, och mitt emot mig sätter sig en kille. Lite senare när jag kommer fram till Roslags Näsby kliver jag av, när jag sen kommer fram till jobbet kliver jag tillsammans med en man in i hissen, han kliver av på våning tre och jag på våning fyra. När jag sen går på toa innan jag går in på vårat kontor ser jag i spegeln att jag har ett svart litet "moln" av mascara under vänstra ögat, ungefär lika stort som ett fingeravtryck, det syns tydligt. Då skäms jag lite granna och undrar hur länge jag har gått omkring sådär, inte snyggt direkt! Det lär ju varit många som såg mig med mitt fina mascara avtryck, men ingen sa något. Jag skulle bara bli glad om någon sa lite fint till mig att: ursäkta, men du har någonting under ögat, jag skulle inte ta illa upp utan istället bli väldigt tacksam. Men ingen hade alltså kommenterat mitt osnygga öga...
Sen är då frågan, skulle jag själv säga till om jag såg något liknande på en annan person? Vågar man säga till? Och hur reagerar personen om man nu säger till? Hur skulle ni göra, skulle ni säga till? Och om ni var personen som inte såg riktigt klok ut, skulle ni då vara tacksam om någon sa till eller skulle ni bli irriterade?

Lite klurigt, eller hur?
Nu kollar i alla fall jag en extra gång i spegeln!

Många födelsedagsbarn!

Idag när jag satt på tåget som skulle avgå från Åkers runö, kliver ett bekant aniskte på, dee är ingen mindre än Andrea Fast som fyller år idag! Värsta turen jag hade som av en slump träffade henne och på sin födelsedag dessutom! :) Jag grattade såklart och vi hann prata en stund innan det var dags att gå skilda vägar, på lördag ska jag fira henne ordentligt!

Igår ringde jag och grattade ett annat födelsedagsbarn, nämligen Joppan! Det var kul att babbla ett tag med henne och jag tyckte det var jätteroligt att höra att det går så bra för henne att övningsköra! Henne ska hela släkten fira på söndag! Så det blir en kalashelg som väntar för mig!

I lördags var jag på ett annat födelsedagskalas för att fira ett tredje födelsedagsbarn, om man fortfarande kan säga barn när man fyller åttio! ;) Karin var det som fyllde år, vi var på Norrtäljes Bränneri, det var många gäster och väldigt god mat. Borden var uppdukade i en gammal lada som det nu hade glasat in, yttervägen med charmiga springor i var kvar, men på insidan var det flera stora glasfönster som satt ihop med varandra, det gjorde att det både blev en modern tappning och varmt och skönt! Roligt var det! 

Ha det så bra!
Kram

En utflykt med syrran!

Hej!

Idag har jag och Malin varit på utflykt till Wira bruk, det var mysigt vi åt vår picknicklunch, en lyxig sallad på Isaks äng. Det var väldigt fint väder, så det var jätteskönt att sitta där och äta på ängen med en massa små hus och lador bredvid sig! Började längta lite tillbaka till Wira-spelen, kanske ställer upp igen? Jag erbjöd Malin att jag kunde spela Wira-spelen för henne, göra det till en enmansshow, men hon nappade inte på förslaget! ;) Haha




Tidigare i veckan träffade jag Linnea, det var roligt, vi shoppade lite och snackade om allt möjligt!
I tisdags fikade jag med Andrea Fast det var mysigt, vi snackade också om allt och inget!

Imorgon ska jag jobba från åtta på morgonen till typ åtta på kvällen, men det går nog bra!

Kramar


Med eller mot strömmen?

Hr ni någon gång gått emot strömmen? Göra något som ingen annan gör eller avstå från något som alla andra gör? Om ni har det, vet ni att det inte är lätt.

Det är inte lätt att vara den enda i klassen som cyklar med cykelhjälm. En del har inte ens hjälm när de åker moppe, men du cyklar med hjälm varje dag till skolan trots att du möter undrande och taskiga blickar. 
Det är inte lätt att vara en av de få som väntar med att dricka alkohol till man fyller arton, eller inte dricker alls utan lever som nykterist. Nästan varje gång det är fest får man frågan: Varför dricker inte du, ett glas skadar väl inte? Då kanske man svarar: Vill inte, tycker inte om, väntar tills jag känner mig redo. Men det är oftast inte ett tillräckligt svar, inte ett accepterande svar. 

Varför är det så, att de som går emot gruppen blir retade, bara för att de köper kläder i en affär där ingen annan handlar, har en musiksmak som ingen annan har, eller har ett ovanligt och annorluna intresse? 
För det är tyvärr de som är starka och vågar gå emot strömmen, som blir retade.
De som bara hänger med, fast de egentligen vill något annat, de är de svaga.

Det är inte lätt att följa hjärtats väg när de andra säger att det är fel vä att gå.

RSS 2.0