Fel person åkte ut

Hej!
Sitter här i klänning och är redo för fest! Ikväll är det nämligen födelsedags - och inflyttningsfest hos Challe! Ska bli jättekul, ska alldeles snart dra dit! :)

Igår var det Idol med 90-talstema, tyckte det var ett rikigt bra program då många bjöd på bra låtar och shower, tyckte Jay var bäst med hans otippade låtval I want it that way av Backstreet boys. Han gjorde det riktigt bra tyckte jag, bjöd på en annan sida av sig själv! En annan kille som också bjöd på en annan sida var Daniel, han gick från att sjunga lugna låtar till att välja en up-tempo låt, då juryn ville det. Jag tyckte att hans framträdande var fullt av energi och glädje, men man kände att det inte riktigt var hans grej. Så tyvärr fick Daniel hänga löst tillsammans med Geir, jag tyckte att Geir kunde åka men det blev tyvärr Daniel som fick lämna Idol. Trist, tycker verkligen att han är en superbra sångare och jag hoppas att man kommer få se mycket mer av honom i framtiden!

Nu är det party!
Ha dé!

SSK-studenter = de sjukaste på campus!

Hej!
Vill ni höra en liten rolig grej? Det har gjorts undersökningar om studenters hälsa på campus. Vet ni vad resultatet blev? Att sjuksköterskestudenterna är de som mår dåligast. Det kan bero på att vi får läsa om så många olika sjukdomar både psykiska och fysiska. Vi läser om människor med dålig hälsa och lär oss alla symptom på en massa sjukdomar. Det kan leda till att man ställer sig själv frågor som: Har inte jag tvångstankar? Slår inte mitt hjärta lite för fort? Kissar jag för mycket, för lite? Håller jag på att få en hjärtinfarkt? Vissa tankar kan vara helt sjuka, man oroar sig och eftersom man vet symptomen till olika sjukdomar så tänker man att jag har säkert den sjukdomen, jag är nog inte frisk. Man känner efter lite extra hur kroppen mår, man känner efter lite för mycket...
Så om en student säger till er att han eller hon inte mår så bra, har ont där eller där, fråga då om han eller hon pluggar till sjuksköterska! ;)

Hoppas ni är friska och att ni får en bra fredagskväll!
Kramar

Lång föreläsningsdag

Halloj!
Idag har det varit en massa föreläsningar, från nio till fem, var väl inte sådär jättekul men det ingår ju i studentlivet så det är väl bara att gilla läget ;)
Nu vet jag att det var ett tag sen det var helg och att det snart är helg igen. Men i lördags på kravallen var det jättekul, jag, Karro och Jossan åt middag hos Karro först och förfestade, sen var det Trappan son gällde, skoj!

I måndags hade jag tenta i läkemedelsberäkning, man måste ha alla rätt vilket känns lite läskigt, men jag tror att jag klarade den, det känns så!

Ha det så bra, kramar!

Kravall!

Hej!
Jag har många gånger suttit barnvakt, men den här helgen är jag en annan slags vakt, nämligen kattvakt åt Mikas söta lilla katt Gunsan. Jag har blivit lite kär i Gunsan, jag har aldrig varit någon kattfantast direkt, men när Gunsan kommer och sätter sig i ens knä och bara myser, då blir man lite förälskad. Så mysigt!
Ikväll blir det kravall på Trappan, så då ska den lila overallen på! Det är jag, Jossan och Karro som ska dra till Trappan och ha skoj! Blir nog middag och overallpyssel först, trevligt!

Ha en toppenbra lördag!
Kramar

Lunch och plugg!

Hej!
Idag har det varit föreläsningar på förmiddagen, efteråt åkte jag, Karro och Mika och köpte pizza! Sen åkte vi hem till Mika med Karros nya supersnygga bil som var ashäftig. Väl hemma hos Mika åt vi våra goda pizzor och sen pluggade vi läkemedelsberäkning, vi var duktiga i alla fall ett tag, sen brast koncentrationen och det blev en massa skratt och prat om annat! Men vi klarade ändå rätt många tal, så jag tyckte vi var duktiga! :)


Kramar

En sista chans kvar

Hej!
Idag fyller världens bästa mamma år! Stort Grattis, hoppas du får en riktigt bra dag! Många pussar pch kramar!

Idag fick jag ett tråkigt besked, jag klarade inte den förbannade farmakologitentan, vilket innbär att jag bara har ett försök kvar, blir det underkänt då så får jag inte fortsätta med min klass. Det känns skittråkigt, men samtidigt var det väntad då jag kände att det inte gick bra på tentan. Efter att jag klarade medicintentan som jag tyckte var jättesvår så trodde jag inte att jag skulle hamna i den här situationen, men tyvärr blev det så. Farmakologitentan har jag tyckt vart rolig att plugga till och jag har inte tyckt att det har varit så svårt, men när jag sen kommer till tentan och får se frågorna så är det svårt i alla fall.
Men jag har långt ifrån gett upp, jag har en chans kvar och den ska jag ta! Nu gäller det!

Kramar

Riktigt huslig!

Hejsan!

Idag har jag varit väldigt huslig, jag har storstädat, dammat, dammsugit och skurat golvet och tvättat. Så nu känns det rent och fint här inne, skönt! Ikväll blir det en av mina favoriträtter till middag, fisk i ägg och persiljesås, mums! En typiskt söndag helt enkelt.

Nu ska jag plugga lite, hoppas eran söndag varit bra!

Kramar

Något snurrig?

Hallå!

Idag har vi inte haft något schemalagt i skolan, vilket har varit skönt. Jag har ätit lunch med Karro och Challe, det var trevligt som alltid! :) En sak som jag tyckte  var lite konstigt, var att några personer som letade efter plats på restaurangen men som såg att alla bord var upptagna kom då på den smarta idén (eller inte) att sätta sig inne i ett rum vid ett bord där en möbelaffär hade sina utsällningsbord. Detta rum låg precis bradvid restaurangen och borden var tomma utom en skylt med priset på. Så dessa hungriga gäster slog sig ner där istället, jag undrar vad möbelbutikens ägare tyckte om det. Sen kom andra som tyckte det var en bra idé och satte sig vid borden brevdid, konstigt, konstigt.

Efter lunchen kollade jag och Karro efter jackor och jag hittade en snygg svart jacka, första jag tittade på, snacka om tur!
Jag kom just hem från bibblan, där jag hade pluggat och skämde sen ut mig lite. Jag skulle låna med mig en bok hem, jag höll den i handen och gick ut genom dörrarna, då började det pipa. Varför har ingen sagt till mig att man måste låna en bok innan man kan gå ut med den? Haha, tror jag är lite snurrig.
Nu ska jag gå och träffa Challe som ringde mig och kom på den smarta idén att vi kan ta bussen till IcaMaxi och handla, så det blir fredagsnöjet, storhandla! Sen blir det Idol!

Ha det gött!

Sluta inte att le

Visst finns det många saker som kan få en att le, som gör att läpparna formar sig till ett stort leende och tänderna visas men framförallt som gör att du ler inombords. Det kan vara att solen skiner, att du ser ett litet barn som försöker lära sig att gå, ett äldre par som håller varandra i handen, en hund som springer runt och leker, barn som skrattar.
Mycket kan få en att le, små saker och stora saker. Som när någon säger att han eller hon älskar dig, som när du får ett glatt besked, är på ett bröllop. Något som också kan få en att le är en bra låt, när du minns roliga och häftiga saker som du varit med om, bilder som påminner om härliga stunder i livet.
Det finns alltid saker att le åt, det gäller bara att se dem.


Träffat släkten och Andreorna!

Halloj!

Igår åkte jag hem till Andrea Fast, vi hade det jättemysigt, drack te, åt god mat och pratade. Och hon hjälpte mig med hjälp av hennes bror Anton med min blogg, att byta bild och text, det blev knasigt och bra! Tack så mycket! :)
Dock var det synd att vi inte hann träffas så länge då hon skulle jobba, jag hade kunnat sitta i hennes soffa och snackat mycket längre, typiskt. Längtar redan efter nästa gång vi ses!

På eftermiddagen igår träffade jag den andra Andrea och jag fick äntligen träffa lilla Ludde, han var så himla underbar! Vi gick på en promenad i skogen och Ludde var så busig och söt! Blev lite kär i den lilla hunden!
Sen åt vi middag med Maria och grabbarna. Efter middagen var vi lite tjejiga och fixade naglarna, vilket var kul! Sen blev det en massa babbel och skratt! Haha, alltid lika kul med våra små samtal som kan handla om så mycket olika saker! :)

I söndags hade mamam och Malin släktkalas, det var jätteroligt att träffa alla igen, hann dock inte prata så mycket med de vuxna, men det blir ju flere tillfällen. Vi barn hade jättekul, skrattade mycket. Sen blev det en massa bilder från Malins resa och Stefans bröllop vilket var jättekul att se!

Nu är jag tillbaka i min lilla lägenhet igen, och imorgon bär det av till skolbänken, det var ett tag sen sist!

Kram på er!

Sista dagen för denna gång.

Godmorgon!
Nu är klockan åtta och det är lördag, fast jag är inte så trött konstigt nog. Ska ta tåget om ungefär en timme hem till Åkersberga, det är därför jag är uppe så tidigt. Ska bli jätteskönt att komma hem, var mer än en månad sen jag var hemma.
Igår var sista praktiken för den här gången, men kommer tillbaka till samma avdelning i december, så det blir skoj. Hade mittbedömningssamtal igår med handledaren och kontakläraraen, det gick bra men tycker inte riktigt om när man sitter och bara babblar om mig, men jag överlevde och fick godkänt.

Nu är det dags för frukost sen blir det en liten promenad till tåget.
Så godmorgon på er och hoppas ni får en bra lördag!

Kramar

En liten sorglig berättelse

Jag tänkte dela med mig av en liten berättelse som jag skrev nyss, dock borde jag varna för att den är ganska sorglig.



Hon hade alltid hatat sjukhus, det var något med lukten, det luktade handsprit och blod. Det kändes så sterilt, en massa människor med vita kläder och stämningen är ju inte direkt på topp, ingen av patienterna vill vara där, det är många tårar och en massa frågor.

Men i det här fallet brydde hon sig inte om det, inte det minsta. För hon ville vara med henne, varje sekund, varje minut. Hon hade varit där flera timmar varje dag i två månader nu. De sa att det bara var timmar kvar, de sa att det var dags att ta farväl, vad säger man då? När man vet att det man säger nu, kan vara det sista man säger till en person som man älskar, så fruktansvärt mycket. Vågar man fråga hur det känns, om hon är rädd?

Hon hade ångest över att det var hennes syster som låg i sjukhussängen och inte hon själv, hon skulle kunna dö för hennes skull. De var tvillingsystrar, oskiljaktiga. Nu skulle Gud dela på dem, han skulle ta Minna ifrån Nicole. Minna var två minuter äldre och hon hade alltid varit den starka och tuffa, den som vågade allting och som inte tvekade vad det än gällde. Folk hade sagt till systrarna att de var lika som bär på utsidan men två helt olika personer till sättet. Nicole var den skötsamma, den försiktiga och osäkra, men som älskade att glömma det för en stund och ställe sig på scen för att göra det hon levde för, spela teater. Minna var en riktig partypingla, gjorde det hon skulle när det gällde plugg och jobb men inte mer än så, hon levde för fritiden, för sina intressen, för dansen. Nicole var den av dem som hade pluggat vidare efter gymnasiet, Minna hade rest. Men det som de hade gemensamt förutom att båda älskade att stå på scen, den ena som dansare och den andra som skådespelerska, var att familjen betydde så mycket för dem båda. De älskade sin familj, deras mamma, pappa och storebror Eric. Nu hade alla tre barnen flyttat hemifrån Eric var 25 och tjejerna 23, men de hade inte flyttat långt någon av dem, utan hela familjen bodde inom ett räckhåll på sex kilometer men på fyra olika ställen. Fast så var det inte riktigt nu längre, för nu bodde alla på sjukhuset, i rum 33 på avdelning 15, hjärtavdelningen. Minnas hjärta hade gett upp, det orkade inte längre, ingen visste vad det var för fel. Hon hade alltid levt sunt, tränat och ätit bra, tagit hand om sig själv. Men för två månader sedan den femte september hade hon kollapsat och blivit medvetslös hon hade fått åka till akuten med ambulans och inte lämnat sjukhuset sen dess. Men nu hade läkaren sagt att nu fick hon göra vad hon ville, för tyvärr kunde de inte göra mer, och läkaren sa att Minna skulle göra något som hon verkligen ville de sista timmarna. Först blev syskonens pappa förbannad, varför hade inte läkaren låtit henne komma hem tidigare om det ändå var kört? Läkaren sa att de inte trodde att det var slutet förrän nu, nu var de tyvärr övertygade, Minnas kropp skulle bara orka några ynka få timmar till.

Visst är det hemskt, tjejen som hade gjort så mycket i sitt liv, rest runt i tjugotvå länder, dansat för självaste kungen, hoppat bungyjump, anordnat ett antal överraskningspartyn, vunnit skolans talangtävling i årskurs 4, lekt och shoppat med kompisar, firat jul med sin familj, sprungit, ätit middag med vänner, skrattat… Nu orkade hon ingenting, den starka Minna hade gått in i en helt annan karaktär, hon var nu en svag Minna som gjorde allt för att dölja sin svaghet och vara så stark som hon alltid varit. Men hennes bleka ansikte, hennes tunga andetag och hennes ostadiga fotsteg berättade sanningen, att det snart var slut.

Minna visste precis vad hon ville göra, hon ville hem till sitt barndomshem, till mamma och pappa, och hon ville ha hela familjen med sig. Hon ville äta bullar och dricka saft och hon ville att ingen skulle prata om sjukdomen eller ens fråga hur hon mådde. Hon ville att de skulle vara en vanlig familj igen, som de alltid varit. Alla fyra lovade att inte nämna något om sjukdomen, Minna fick hjälp att sätta sig i rullstolen och sen lämnade hela familjen rum 33 för gått. På vägen hem satt Nicole och tittade på Minna hon vågade inte släppa blicken ifrån henne, Minna däremot satt och tittade ut ur fönstret. Nicole kunde se att Minna sög åt sig all information som omgivningen bjöd på, att hon tog in allt, miljön och alla minnen.

Väl framme, hemma igen, hjälpte de Minna att sätta sig i soffan, på hennes plats, de hade liksom många andra familjer sina egna plaster, inga bestämda men en plats där de alltid satt. Mamman dukade fram bullar och en stor kanna med saft och ett gäng med filtar. De satt där alla fem och pratade, log och till och med skrattade, något som de alla tyckte var skönt, något som de inte gjort på två månader. De försökte att drömma sig bort från verkligheten och att skjuta fram tiden så mycket som möjligt. Minna satt och log hela tiden, och hon höll Nicole i sin hand. Sen bad hon Eric hämta sin handväska, hon tog emot den och tog fram en skrivbok.

- Här i, har jag en liten överraskning till er alla, det är ett brev till var och en av er som jag har skrivit, ni får öppna det när ni vill men inte förrän jag är borta. Brevet är till för att stärka er, jag har skrivit vad det är som gör att jag älskar er så himla mycket och om minnen som jag har haft med er. Det blir som en sista gåva ni får av mig. Hon brast ut i gråt och de andra grät också. Jag vill att ni ska fortsätta leva, fortsatte hon, ni får inte ge upp, ni ska fortsätta vara de fantastiska personer som ni är, för jag vet att ni klarar er utan mig, det vet jag. Hon tystnade, torkade bort tårarna och sa till slut, Eric kan inte du berätta något roligt, du har ju alltid några roliga historier från jobbet. Hon böt ämne helt och de andra som hade lovat att inte nämna sjukdomen eller den hemska situationen ville såklart också höra något roligt. Så fortsatte kvällen, de pratade och skrattade, mindes och spelade spel. Men innerst inne gjorde det ont men alla var starka för Minnas skull och ville ge henne en bra sista stund i livet.
Klockan 22.55 tog Minna sitt sista andetag och somnade lugnt in i soffan i huset där hon tillbringat större delen av sitt liv.

Nicole kramade om Minna och hennes sista ord blev, lämna mig inte, jag älskar ju dig!

Vattengympa

hej!
Idag har jg varit ledig från praktiken. Så jag och Charlotte har varit på vattengympa, det var skoj! Igår var vi och simmade också, så vi är lite duktiga!

Imorgon är det sista dagen på praktiken för den här gången, men har praktik i december igen på samma ställe, så det är bra att det inte är helt över.
I helgen ska jag hem igen, det var mer än en månad sen sist, så det ska bli roligt att komma hem. Vi ska fira mamma och Malin så det ska bli jätteroligt!

Kramar 

Munk-middag!

Hallå!

Igår tog jag, Karro och Charlotte en liten tripp till Linköping för att köpa present till Mika som fyllde år förra söndagen. Vi tog också en liten sväng förbi Ikea, det var skoj! Sen ringde vi Mika och sa att hon skulle göra sig redo att träffa oss, medan satt vi i bilen och försökte slå in hennes presenter utan tejp och sax, tror det eller ej, mend det gick! :) Sen mötte vi upp Mika och gick till restaurangen Saliga Munken där de hade god husmanskost, jag åt strömmignsflundra med potatismos, mums! Vi hade det riktigt trevligt och snackade en massa framförallt om våra praktikplatser! Skoj som vanligt att träffa tejejerna!

Idag fick jag reda på att jag klarade den konstiga statistiktentan! Så skönt!

Kramar

Idolfavoriter

Halå hallå!
Idag lyser solen vilket är skönt tycker jag! Ikväll ska jag träffa tjejerna och äta middag, det blir skoj att träffa dem igen, var ett tag sen nu eftersom alla är ute på praktik, men ikväll kunde alla ses vilket är jätteroligt! :)

Idolrapport: För några veckor sedan när Idol precis hade börjat skrev jag här på bloggen att jag hade en favorit, den söta 20-åriga killen Daneil. Jag tyckte han gjorde ett superbra framträdande på audition och förtjänade en guldbiljett, vilket han också fick. Sen när det blev slutadution höll jag koll på honom och han tog sig vidare enda till kvalveckan. I fredags var det sista kvalet innan fredagsfinalerna. Daniel hade inte gått viadre av tittarna till fredagens program men fick sen en extra chans av juryn vilken han också tog! Han sjöng skitbra både i fallsett och vanlig sång, och hans leende och blick in i kameran gör mig knäsvag. Han är så jävla söt och bra!

Så självklart ringde jag och röstade! Och han gick vidare till fredagsfianelrna! Jippie!
En liten rolig sak som har med detta att göra är att jag pratade med Andrea och sa att min favorit var Daniel, hon visste inte vem det var men skulle hålla utkik. Några dagar senare när hon tittade på Idol sa hon att det där måste vara Daniel, det där är en Sofia-kille, och vem tror ni att det var? Jo såklart Daniel, haha, tror den där tjejen känner mig rätt bra, eller vad tror ni? :D
Jag tycker att alla idolerna är väldigt bra och ser framemot de kommande programmen, förutom Daniel hejar jag lite extra på snyggingen Olle och rockbrudrana Sassa och Elin! Ska bli kull att följa idolerna i höst!

Nu är det dags för lunch, ha det gött!
Kram

En dröm att sträva efter

Halloj!
Nu har jag varit på praktik på Universitetssjukhuset i Linköping några dagar och det är så himla roligt. Jag känner verkligen att jag går helt rätt utbildning, sjuksköterska är nog ett yrke som passar mig. Jag tycker det är jättekul att få prata med patienterna och se till att de blir bättre och får den vård som alla förtjänar. Det är en rolig blandning mellan att ta hand om patienter, dela läkemedel, diskutera pateinternas situation och framtid med läkarna och annan vårdpersonal och att lösa olika problem som uppstår. Dagarna går jättefort tycker jag och det finns saker att göra hela tiden, men utan att det blir stressigt. Vi går i vårdlag, det innebär att man går en sjuksköterska och en undersköterska tillsammans och har ansvar över en grupp patienter. Man hjälps åt och fördelar uppgifterna. Det är nog på en sjukhusavdelning som jag vill arbeta på senare när jag är klar med utbildningen, det känns som att det passar mig.
När jag tar hissen upp till våningen där neurolgen ligger så slår mitt hjärta alltid lite extra när vi åker förbi våningen där det på dörren står Barn och ungdomssjukhuset. För det är med barn jag vill arbeta, jag har alltid tyckt om barn och tycker det är jättekul att både leka med och ta hand om dem. Förut gick tv-programmet Barnsjukhuset, det programmet blev jag väldigt berörd av och det är bland annat tack vare det programmet som jag kände att sjusköterskeyrket skulle passa mig. I programmet får man följa vårdpersonal, patienter och deras familjer på avdelningen. När jag har sett på Barnsjukhuset så har jag känt att det är det jag vill jobba med, jag vill finnas där för barnen och deras familjer. Det är säkert jättetufft både psykiskt och fysiskt, då det alltid är jobbigt när barn är sjuka och som sjuksköterska måste man vara stark och stötta patienten och familjen. Det är nog också komplicerat då barnen har mindre kroppar än vuxna och det innebär ju såklart att vissa uppgifter kan bli lite pyssligare.

Men inget är omöjligt eller hur! Och att få hjälpa barnen att bli friska, slippa smärtan och få ett vanligt liv igen det är något som jag drömmer om att få göra. Så vem vet en dag i framtiden kanske jag kan svara i en telefon och säga Hej det är Sofia, sjuksköterska på barnsjukhuset. Eller ännu bättre att jag får säga till ett barn att deras sjukhusvistelse är över och att han eller hon nu får åka hem till sitt hem och sin familj och leva ett normalt liv igen. För det lovar jag er, skulle kännas helt fantastiskt!

RSS 2.0