Musikalnörd!

Hej!
Igår tog André Myhrer bronsmedalj i slalom! Det blev väldigt spännande, men han hade hundradelarna på sin sida och det blev medalj! :) Så kul! Så nu har Sverige tagit 10 medaljer i det här OS:et varav 5 guld. Riktigt bra jobbat och det är en dag kvar....!

För några månader sedan skrev jag om mitt musikalintresse, att jag älskar att sitta i en salong och titta på ensembeln i en musikal som bjuder på en riktig show och en suverän föreställning!
I fredags i Let´s dance var det med ett nummer från den svenska versionen av Grease. Tyckte de var väldigt duktiga, de bjöd ju på ett riktigt bra dans och sång nummer. Han som sjöng som hette Sune i föreställningen, tyckte jag att jag kände igen och jag visste att jag hade sett han förut, frågan var bara när och var? Idag kunde jag fortfarande inte släppa det där, utan tänkte, och tänkte. Sen kom jag på, var det inte han som spelade den där roliga killen i Footloose. För att se om jag hade rätt tog jag fram programmet från Footloose som jag har tillsammans med alla andra program från musikaler! Man måste ju ha med sig ett minne från föreställningen! :)
Och jag hade rätt! Det var samma kille. Han heter Robert Carlsson och jag tyckte han var väldigt bra i Footloose, han sjöng superbra, både då och i fredags. Det var lite kul för det visade sig att han kommer härifrån, från Norrköping! :)
Så nu har jag bevisat ännu en gång för mig själv, att jag är lite musikalnördig, har till och med koll på vilka som spelar birollerna i musikalerna! Haha
Nu är jag jättesugen på att gå på musikal, behöver fylla på mitt behov av musikaler, det var så länge sen jag såg en. Så om ni har något tips på någon bra musikal som går och om ni vill gå med mig så säg gärna till! :)

Musikalkramar till er alla! :)

Minnesbilder!

Hej!
NU har jag precis kommmit tillbaka från att ha haft tenta. Kändes lite surt att gå upp vid sju på en lördag och gå till skolan för att skriva tenta, men men. Jag hade inte pluggat så mycket till den här, då jag har satsat mer på medicintentan som vi har på onsdag. Så jag räknar med att få göra om dagens tenta. Men det gick bättre än vad jag trodde! Jag skrev på nästan allt och den kändes rätt lätt, men sen så är de som rättar tydligen ganska hårda. Så vi får väl se vad det blir. jag räknar med att jag kuggar så får jag en glad överraskning om jag skulle klara den! :)
Igår hade jag lite lust att kolla igenom mina bilder på datorn. Och många gamla minnen växtes till liv!
Tänk vad mycket skoj jag har varit med om! :)

Ett rätt färskt minne! Studenten! Linnea, jag, Sandra och Patrick i våra snygga studentoveraller! :)

När Andrea och jag båtluffade!

Med något stora ryggsääckar!

Och mina 72 myggbett, tror jag det var på benet! (Andrea räknade dom!)


Första gången jag var ute med tjejerna! Det blev Mosebacke och vi hade superkul!

Balen i nian! Med Bellan, Andrea och Ellinor!


Farfar och jag på ett av många släktkalas! :)

Små systrar och en liten kusin-Fina på landet på det traditionella påskfirandet!

Något större systrar i USA, några många meter över marken!

Tokiga Jag! Fram med kameran och jag posar, och visst lite knäpp är jag! :)
Här under är min favoritbild! Haha

Äpplet faller inte långt från trädet!
Tokig-knäpp dotter, togik-knäpp pappa! :D
Så kom inte och säg att vi inte bjuder på oss själva! ;)

Lite bilder, några minnen, ett varmt hjärta! :)
Kramar

Ge varandra en chans och våga visa vem du är!

När ni ser en människa för första gången sätter ni in personen i ett fack då?
Fack som pluggis, populär, nörd, sportfåne, bortskämd, pajas, besservisser och så vidare.
Jag tror att ni gör det, omedvetet eller medvetet. För vet ni? Det tar bara åtta sekunder för oss människor att dömma en annan människa och bestämma hur den är. Åtta sekunder från att vi sett personen för första gången, det är ju ingenting. Det är helt sjukt egentligen. Men jag tror att ni alla känner igen er, för visst påverkar en persons utseende och klädstil på hur ser man ser på personen. Tyvärr är det så. Sen så kan den bilden såklart ändras när och om man lär känna personen i fråga. Ibland så ger vi inte den chansen till en människa. Men det borde vi göra. För alla borde väl få en chans att visa vem man är, och spricka hål på den där fördomen som folk hade om en. Och ibland räcker det med ett kort samtal för att märka att personen inte alls var som man trodde, att fördomen som man hade var helt fel.
För det är var det här handlar om, fördomar, våra fördomar mot andra människor. Tyvärr så kommer de nog aldrig försvinna utan alltid att finnas där. Men DU kan försöka att spricka dina fördomar genom att prata med  och lära känna personen och se hur den är på riktigt, i det riktiga livet och inte bara i dina egna tankar.

Så ge varandra en chans och våga visa vem du är!

Ha en toppenhelg!
Kramar

Glad!

Tjenare!
Har ni vaknat upp en dag och bara känner att allt är bra? Att det kommer bli en bra dag!
Man vet inte riktigt varför men det känns bara bra, man har en bra känsla inombords.
En sån dag har jag idag! Jag vet inte riktigt varför, men jag vaknade upp med ett leende på läpparna, solen sken och det kändes toppen! :)
Jag var superglad och satte på musik och dansade runt i lägenheten och sjöng med tandborsten i munnen! Haha.
Det känns skönt att bara vara glad, utan anledningen bara vara glad över att finnas till, bara glädjas åt det lilla, som att solen lyser och att kylskåpet är fullt med mat! :)
Sen tog jag med mitt glada humör och gick till skolan och pluggade i två timmar, men det gick inte så bra, hade ingen riktig motivation. Så jag gick på en promenad och sen hem och åt god mat.
Snötäckta promenadstigen bredvid ån!
Nu har jag pluggat lite till och ska snart sätta igång igen.
Jag är fortfarande glad! Här har ni en bild på mig och Andrea för några år sedan då vi var väldigt tokiga och glada!

Haha, japp glada eller vad!?! :)

Hoppas ni också är glada idag, och om inte så kanske den här bilden kan hjälpa till att ändra på det! Haha
Puss på er! :)

Grattis Karro!

Ja, grattis gumman!
Idag har det varit en bra dag! Först var det föreläsning om läkemedelsberäkning, jag tyckte det var väldigt intressant, och än så länge hängde jag med i alla formler och uppgifter! :)
Sen vid lunch firade vi Karro! Charlotte hade bakat en jättegod kladdkaketårta med jordgubbar! Mums! Som vi sedan satte ljus i och tände dom, såklart! Haha. När vi sen gick fram med den till Karro, tystnade alla i matsalen och vi sjönng Ja må hon leva! Och sen så åt vi den supergoda kladdtårtan och firade den unga snygga 19-åringen ;)
Efter tårtkalaset var jag, Malin och Charlotte duktiga och satt och pluggade, okej vi pratade ibland om annat, men för det mesta var vi duktiga. Vi satt ända till halv sex och då gav jag upp. Jag smittade av min otagghet på de andra, så vi alla lämnade skolan. Sen gick jag och handlade och nu har jag precis ätit upp dagens middag, korvstroganoff och ris.

Ha det så jättebra allihopa! Puss!

Trotsa ovädret!

Japp det gjorde jag idag! Redan igår hade jag bestämt mig att gå till skolan och plugga där på skolans bibliotek som var öppet till klockan två. Så även fast det blåste och snöade som bara den (det gör det fortfarande) så lät jag det inte hindra mig, utan jag tog tag mig mössan, tjocka jackan, vantar och halsduk på mig och pulsade i snön till skolan. Jag har som tur är bara några minuter till skolan, så det gick bra, fast kallt var det. Sen var jag duktig och satt där och pluggade i två och en halv timme, tills de stängde klockan två. Blev förvånad själv att det gick så bra. Men jag pluggar mycket bättre där än hemma! :)

Jag undrar hur Malin har det, hon är nämligen i Gesunda och jobbar, och där lär det ju vara ännu mer snö och ännu kallare än här. Hoppas det går bra för henne och att ni andra också har det bra i snökaoset! :)

Puss o kram!

Otroliga Anja!

Hej!
Nu ska jag tjata lite om OS igen, jag erkänner att jag är en liten sportfåne! Haha
Men jag antar att ingen har missat att Anja gjorde en rejäl krasch i onsdags, det var riktigt läskigt att se. Jag skrek högt när jag såg att hon hade kommit fel i hoppet och kraschade. Tyckte så otroligt synd om henne. Då trodde jag, och nog många med mig att Anjas OS var över. Men icke sa Nicke, för knappt ett dygn efter stod hon redo i startbåset igen för att göra ytterligare ett störtlopp i samma backe, med samma läskiga hopp.
Men hon verkar inte vara rädd för något Anja, för hon gör ett bra åk och kommer ner som sexa. Några timmar senare, ska hon göra ett åk till, den här gången i slalom, sen läggs tiderna ihop, för tävlingen var superkombination, alltså ett störtloppsåk och ett slalomåk.
Jag hade lagt mig, var väldigt trött, men kunde inte sova, så jag satte på tv:n igen och låg i sängen och tittade. Och jag är så glad att jag gjorde det. För när Anja kommer ner i mål ligger hon etta! Det är sex åkare kvar tills det är avgjort, tre åkare åker men ingen slår Anjas tid. Sen kommer Julia Mancuso och gör ett väldigt bra åk och slår tyvärr Anja. Nästa åkare Maria Riesch, kommer som väntat ner som etta. Nu är det bara en åkare kvar, alpina-skidåkningens drottning just nu Lindsey Vonn. Anjas chans att ta medalj, bronsmedalj låg nu i Lindseys händer. Hon startar, gör ett bra åk, men sen grenslar hon och är ute ur tävlingen.
Förlåt Lindsey, men när du grenslade så skrek jag JA! Jag var så glad för Anja! Vilken revanch, trots att hon var blåslagen på hela kroppen så kommer hon tillbaka och tar medalj! Jag är så imponerad över hur hon kan göra det mentalt, att komma tillbaka efter en jättesvår krasch, ställa sig i samma backe, med samma hopp där hon ramlade dagen innan och gör ett väldigt bra åk trots omständigheterna.
Det enda man kan säga är Grattis!!!! Vilken fighter, snacka om att inte ge sig!
När Anja fått reda på resultatet, gjorde hon sin klassiska segergest, sälen. Hon brukar i vanliga fall bara göra den när hon vinner, men den här medaljen var en vinst, även fast den inte var av guld!

Anjas segersäl! Kan man vara något annat än imponerad?
Imorse såg jag på nyheterna när de visade bilder från blomstersermonin efter tävlingen, när Anja stod där på prispallen, som trea kom det tårar ner på hennes kinder. Och jag själv blev väldigt rörd. Vilken tjej!

Hoppas att alla får en bra helg!
Kramar!

OSmagont

Hallå!
Idag snöar det ute igen, helt otroligt hur mycket snö det kan komma ner från himlen, känns som att det har snöat varenda dag sen början av december! Idag, precis som igår har jag haft självstudietid så jag har vart hemma och pluggat men tog en promenad för ett tag sen ute i snövädret! Det var skönt att gå i rask takt med bra musik i öronen :)

Igårkväll var det ju en massa tävlingar från OS igen, jag kollade inte på allt utan bara på skidskyttet. Först var det tjejernas skidksytte. Det gick tyvärr inte så bra för Helena Jonsson, Anna Karin gick det dock bättre för, hon kom fyra. Efter att tjejerna kommit i mål så trodde jag att dte inte skulle bli någon medalj för Sverige den kvällen. Men jag hade fel, för några timmar senare var det killarnas tur. Det var jaktstart och Björn Ferry startade som nummer åtta, tror att han fick starta ungefär en minut efter den första startande. Redan efter några minuter i skidspåret har han tagit in några sekunder, och de tre första femton skotten sätter han! När det är dags för det fjärde skyttet har han gått om alla och ligger etta. Han har tvåan bara en sekund efter sig. Då var det så himla nervöst ska ni veta! Jag vågade knappt kolla! Tvåan i loppet missade och jag hoppades att inte Ferry också skulle det göra det. Han tar fram geväret och skjuter, han sätter första, andra, tredje, men missar fjärde, men han är så duktig så han låter inga dåliga tankar hindra honom utan sätter det sista skottet. I det här läget ligger guldet i risksonen, men de som ligger trea och fyra bommar också! Så Ferry kommer ivär först från vallen med tvåan hack i hel, men han kör på som bara de, så ingen orkar hålla hans tempo och han har världens fart ända in i mål!
På ett ben åker han över mållinjen och är guldmedaljör!
Det var en jättespännande tävling, var så nervös så jag hade ont i magen, haha!


Jag var så glad efter loppet och skickade iväg ett glatt sms till mamma!
Mamma! NU har vi ett till OS-guld!
Björn Ferry gjorde ett kanonlopp!
Jag har haft så ont i magen för jag varit så nervös :)
Så himla spännande!
Puss puss

Idag fick jag svar från mamma
Visst är de duktiga, men ta det lugnt, magontet får du spara till jobbiga saker :)
Ikväll kan det bli fler medaljer.
Sköt om dig, puss.

Åh mamma har rätt ikväll kan det bli fler medaljer! Jag hoppas på Anja och jag ska försöka att inte ha ont i magen när hon störtar ner för backen i störtloppet!
Kramar till er!


Middag och guld!

Hej!
Igår hade vi färdighetsträning, som min basgrupp har varje måndag. Vi fick lära oss att sätta kateter, det var väldigt komplicerat ska ni veta, väldigt mycket att tänka på.
Men sen när vi var klara och slutade så blev jag glatt överraskad! För utanför satt Malin, Karro och Mika och väntade på mig och Charlotte som också hade färdighetsträning. De ville fika/äta middag, så det gjorde vi! Så det blev en rolig middag på PAUS tillsammans! Det var väldigt lyckat, äter ju ofta middag själv annars så det var kul att få sällskap! :) 
Sen när jag kom hem fortsatte det att bli en bra kväll. Då jag satt och kollade på damernas längdskidåkning ocg Carlotte Kalla tog OS-guld! :) Hon är så otroligt duktig och verkar vara en himla glad och snäll tjej! Så himla roligt att hon tog guld! Nu är det bara hoppas att Sverige får fler medaljer under OS! :)

Puss o kram!


Alla <3 dag!

Hallå! :)

Igår när jag höll på att skriva klart mitt korta inlägg, kom tjejerna. Först kom Challe, sen Karro, Mika och Malin! Vi hann ha lite förfest hos mig innan sittningen började. Vilket var roligt. Challe överraskade oss andra med en söt rosa ask med en massa goda godisar i, bland annat geléhjärtan! Det var väldigt gulligt av henne.
Tack, Charlotte! :)

När vi kända oss klara och snygga drog vi vidare till Trappan, där det var uppdukat till Sjuksyrre-sittning! Det var bordsplacering, men alla som skulle komma kom inte, så vi lyckades fixa så att alla vi fem kunde sitta tillsammans, så det blev superbra! Det var många roliga sånger, mycket Lambo och många roliga spex, precis som det ska vara på en sittning! Så det var väldigt roligt. Maten var helt okej, smakade lite mycket svartpeppar bara, haha. Men efterrätten var jättegod, med färska jordgubbar! Så sittningen blev väldigt lyckad. Sen öppnade trappan för alla och det blev dans! :)

Två glada tjejer i toakön på trappan!

Idag på alla hjärtans-dag så vill jag skicka en hälsning och kramar till alla mina fina vänner och familj. Är så glad att jag har er alla!

Imorse när jag vaknade hade jag lyxen att få öppna ett sött paket med hjärtan på från mamma, pappa och Malin. Mamma hade smugglat ner det i min väska när jag var hemma förra helgen, så det blev en glad överraskning när jag packade upp väskan i Norrköping. Idag fick jag öppna det, det var jättesöta Hello-Kitty strumpor och choklad i! Tack så mycket, saknar er!

Puss och kram och många hjärtan till er alla! <3<3<3


Snart sittning!

Hallå!
Ikväll är det sittning på Trappan som gäller! Det är för alla som pluggar till sjuksköterskor, så det ska bli riktigt roligt. Sen klockan tio drar kärleksfesten igång och då kommer det mycket mer folk, får man hoppas!
Sitter här och väntar på mina tjejer som ska komma snart, så vi kan förfesta lite! :)
Ser framemot kvällen, det ska bli så roligt!
Ha en jättebra lördagskväll!
Puss på er!

OS

Hallå hallå!
Nu var det några dagar sen jag skrev, men det är mycket plugg och så just nu, så jag hinner inte skriva så ofta.
Jag har ju gått med förkylning och virus sen typ december nu och börjar bli väldigt trött på det. Så i tisdags var jag hos läkaren igen och fick reda på att jag har bihåleinflammation så nu har jag fått penicillin, så nu ska det snart vara över hoppas jag! :)

Nu är det ju dags för OS, vilket jag tycker är väldigt roligt! Jag är lite vintersportfreak tror jag, gillar att kolla på olika vintersporter. Min favorit i det här OS:et är Anja Pärson, hon är så sjukt duktig och verkar vara en väldigt snäll, omtänksam och rolig person. Hon har ju harft det lite tufft till och från, men nu den sista tiden har hon kommit igång igen och tagit några medaljer. Och Anja har ju visat förut att hon är bäst när det väl gäller, så jag hoppas och tror att hon tar några medaljer nu i OS! 


Ikväll ska jag bara ta det lugnt, har köpt en stor godispåse med en massa gött som jag ska smaska på. Så sen ska jag ta på mig myskläderna och sitta i sängen och kolla på tv!
Hoppas ni får en bra fredagskväll! :)
Kramar 

Alla fyra till Åkersberga!

Hallå!
Då var det måndag igen och dags för en ny vecka.
Helgen har varit jätterolig för min del, hoppas ni också haft det kul! Jag, Karro, Charlotte och Mika har varit i Åkersberga hela helgen. I fredags åkte jag, Karro och Charlotte till Åkersberga, Mika var redan där då. På tåget på väg upp hade vi väldigt otur, då hälften av vagnarna på tåget inte fungerade, därför blev det väldigt trångt och vi fick stå under hela resan. Så det var jobbigt, men vi kom fram och resten av resan gick bra. När vi kom hem till mig, visade jag huset och vi satt och pratade och hade det roligt. Sen kom Mika också till oss! Sen lagade vi mat, det blev tacopaj vilket var väldigt gott. När maten var uppäten och vi hunnit prata, skratta, retas och skoja som vi alltid gör, så kollade vi på Björn Gustafssons DVD och fick skratta ännu mer. Han är så himla rolig :D
När filmen var slut var vi alla väldigt trötta, så vi fixade i ordning lite så att alla fyra kunde sova i mitt rum. (Det går faktiskt, om man trixar lite, här i lägenheten skulle det dock inte gå.)

På lördagen var det shopping som gällde så vi åkte till täbban! Jag hittade en randig tröja, en skjorta och ett par leggins. De andra tjejerna hittade också väldigt snygga grejer! :) Vi hann också med att fika innan vi var nöjda och åkte hem igen. Trots att det var mörkt gick vi från täljö hem, där det inte finns en enda gatulampa, men med roligt sällskap och bra musik var det inga problem att gå den vägen! Fast vissa av oss tyckte att det var lite långt på grund av träningsvärk, hihi.
Vi åt mat med mamma och pappa, sen började vi göra iordning oss. Alla sminkade sig själva, utom jag som hade lyxen att bli stylad av Challe, vilket var väldigt roligt. Resultatet blev jättebra, så det var kul! När alla hade både festkläderna och festhumöret på sig, korkade vi upp vin och spelade Alias, vilket några av oss var väldigt bra på och andra lite mindre bra. Haha. Men roligt var det. Sen blev det ännu roligare då vi körde leken, Vem av oss är...? Den går till så att man ställer en fråga t.ex. Vem av oss är smartast eller vem av oss gifter sig först? Och när man funderat ut svaret så pekar man på den man tycker och så många pekningar som man får så många klunkar får man dricka! Vilket var väldigt roligt! :)
Sen tog vi på oss ytterläderna och gick med raska steg till tåget, vi tog en än gång den mörka vägen, vi är ju så modiga av oss! För andra gången den dagen gick vi av vid Täby centrum. Men inte för att shoppa utan för att festa. Nu var det Tegel som gällde! När vi kom var det inte så mycket folk, men ju mer klockan blev destor fler kom det, så det blev en väldigt lyckad kväll med mycket dans! 

På söndagen var vi lite trötta, så vi tog det bara lugnt tills det var dags att ta tåget och åka till Norrköping igen. 
Jag har haft det jättekul, det var så roligt att få med både Karro och Charlotte till Åkersberga. Så de fick se lite av min och Mikas ort! :) 
Tack tjejer för en grym helg! 
Puss! 

Träningsstart!

Hej!
Igår var det första gången på länge som jag tränade. Har ju haft otur och varit sjuk den senaste tiden. Men nu var det alltså dags igen! Mika, Charlotte, Karro och jag ska peppa varandra nu och försöka träna mycket alla fyra. Igår var vi på danspass, jag tyckte det var jättekul, gick ju på det förra terminen också. De andra tyckte att det var sådär, så jag får nog gå själv på det passet i fortsättningen, tyvärr. Men smaken är ju olika ;) Men det finns ju en massa andra pass vi kan gå på tillsammans.
Som en extra soprre, så mätte vi oss igår, runt midjan blandannat, så ska vi tävla med oss själva och försöka minska våra mått till v.23. Hoppas att det går bra för alla fyra!

Imorgon åker jag till Åkersberga, men den här gången blir det lite annorlunda för Karro och Charlotte följer med! Så jag och Mika får visa dem runt i både Åkersberga och Stockholm! Det ska bli jättekul!

Ha det så bra!
Kramisar! :)

Lågan lyser...

Lågan lyser från det lilla ljuset i fönstret.
Ute är det mörkt och kallt.
Förutom det lilla skenet från stearinljuset är det mörkt i rummet.
Hon sitter i fåtöljen med benen uppdragna till midjan.
Hon är insvept i en stor filt.
Salta tårar trillar ner för hennes kinder.
Hon gråter.
Ingen hör henne, hon är alldeles ensam.
Tårarna blandas med den svarta mascaran och färgar kinderna.
Hela hennes kropp skakar.
Hon försöker att torka bort tårarna, men det kommer fler.
Hon känner sig ensam, svag och sårad.
Det kan bara bli bättre nu.
Det måste bli bättre.

Jag har precis tittat på ett väldigt sorgligt tv-program. Jag började gråta som vanligt, jag som är så känslig.
När tv-programmet var slut hade jag tårar kvar på kinderna och jag kände att jag ville skriva en dikt.
Så det blev en liten sorglig dikt.

Våga något nytt?

Hej!
Nu vet jag hur man ger sprutor! För det har jag lärt mig idag, att ge injektioner. Det var lite läskigt men väldigt spännande och roligt. Det är mycket man måste tänka på och man måste vara väldigt försiktig. Men efter några år som sjuksköterska tror jag att det mesta kommer gå som rutin. Vi fick träna på stora dockor som låg i sjuksängarna, en spruta stack vi in i låret och den andra i rumpan. Det var roligt att testa, nu gäller det att öva, öva, öva!
Alltid när vi har färdighetsträningar, som vi hade idag, måste vi ha vita dräkter på oss, sådana som man har på sjukhus. Och så måste håret vara uppsatt. Och jag tror att ni alla vet att jag i stort sett aldrig har håret uppsatt. Tycker inte att jag passar i det. Har det bara när jag tränar och nu på färdighetsträningarna. Men sen kommer jag behöva ha det varje dag när jag jobbar. Under praktiken hade jag ju håret i tofs, och grejen är att jag trivdes i det och tyckte det var skönt att ha det uppsatt, så jag behöll tofsen kvar när jag lämnade sjukhuset och hade den i tills jag gick och lade mig. Så jag har vant mig att ha tofs, men vet inte riktigt om jag vågar ha det en hel dag i skolan, eller om jag känner mig så bekväm med det. Men vem vet, en dag kanske jag kommer med tofs, och har den kvar hela dagen? Vilken chock!?! Haha


RSS 2.0