Utgång två kvällar i rad

Hej!

Idag har jag varit ledig och det har jag firat med en lång sovmorgon, sov till elva, vilket jag tror jag behövde efter rätt lite sömn i helgen.
I fredags fyllde Andrea 20 år! Så då var det fest! Först var det middag och tårta med hennes släkt, jag och hennes pojkvän Petter var också med. Hon fick en massa fina saker! Sen när det var dags för tårtorna som var supersmarriga, kom Andrea Fast, Daniel, Mikaela och Martin. Vi förfestade lite hemma och sen dog vi till Täby och Tegel! Det var väldigt kul på tåget, då vi berättade för tågkonduktören att Andrea fyllde år så sen när vi skulle gå av ropade han i högtalarna: Ha en bra födelsedag Andrea! Vi applåderade och skrattade, Andrea skämdes! Haha. Sen på Tegel var det ett band som spelade, men det var inte så mycket dansmusik som spelades så vi tog sista tåget hem. Men det blev ändå en lyckad kväll tyckte jag! Var så roligt att träffa 20-åringen och alla andra!


I lördags åkte jag tillbaka hit till Norrköping för att sedan åka till Linköping med Mika, Karro och Charlotte, där åkte vi till Karros kompis Josefine där vi åt goda biffar som vi lagade. Sen förfetstade vi och två till tjejer kom, Maria och Tora. Sen var det dags för utgång, och vi åkte till Linköpings city och gick till utestället Platå, det var mycket folk där och roligt var det, fast lite rörigt blev det. När vi sen skulle hem fick inte alla plats i samma taxi, vi som kom fram först hade ingen nyckel så vi stod och väntade utanför i kylan i typ en halvtimme då de andra äntligen kom. Så nu vet jag hur kallt det kan vara i maj klockan fyra på morgonen. När de andra väl kom och öppnade för oss var vi jätteglada över att komma in i värmen och åt sen nattmiddag! Somnade sen halv fem i en bäddsoffa som jag delade med två till, men det gick bara att sova ändå, och kunde i alla fall sova några timmar!


Sista dagen på vårdcentralen

Nu är praktiken slut för den här gången, det känns både skönt och tråkigt. Tråkigt därför att det har varit så himla kul och jag har lärt mig jättemycket, har fått pröva på att göra en massa praktiska saker som jag inte kunde innan. Jag har trivts jättebra på vårdcentralen där jag var och är väldigt nöjd med mina 12 praktikdagar som jag hade där. Men på ett sätt är det skönt också, nu kan jag sova lite längre på morgnarna och förhoppningsvis inte vara supertrött när man kommer hem efter en hel dags arbete.

I helgen är det fullt upp! Om några timmar ska jag hem till Berga igen, imorgon ska Andrea firas, 20 år blir hon, gammalt va? Vilken tur att jag får vara ung en hel månad till! Haha.
Sen på lördag bär det av till Norrköping igen för fest med tjejerna! Så det blir inte mycket vila i helgen, men vad gör det?

Kramisar!


Patienter i olika åldrar

Hej
Igår var jag på BVC och då var det många barn som fick vaccin mot olika sjukdomar, alla barn tyckte det var väldigt jobbigt och läskigt att få ta spruta, både de som var mindre än ett år och de som var fem år. Det blev många tårar och sjuksköterskan och föräldrarna fick hjälpas åt för att hålla barnet stilla när barnen själva gjorde allt för att slita sig loss. Blev imponerad av sjuksköterskan som trots att barnet inte alls var stilla lyckades hålla ett stadigt grepp om kroppsdelen där sprutan skulle ges och sen snabbt som sjutton spruta vaccinet.

Idag var jag med min handledare på hembesök igen, vi åkte hem till en gammal dam som vi skulle ta blodprover på, vi tyckte att hon verkade lite virrig och trött, men sen såg vi på hennes personnummer att hon var 98 år! Då tyckte vi att det inte alls var så konstigt, och blev istället imponerade av att hon dagen innan hade bakat kakor som hon skulle bjuda sina anhöriga på! Tänk att få fylla 98 år och kunna bo själv hemma i en egen lägenhet. Det är helt otroligt, alla borde få det så bra.

Det som är så roligt med att arbeta inom vården är att man får träffa så många olika människor, i olika åldrar, från olika ställen i Sverige och i världen och med olika problem.


Grattis pappa!

Idag fyller pappa år, behöver ju inte säga hur gammal han blir utan det får ni gissa er till eller räkna ut själva! Haha.
Hoppas att du haft och har en bra dag pappa och att du fått vara i garaget mycket då jag vet att det är där du trivs som bäst! ;) Hoppas också att du börjar få ordning på Hot rodden så att du snart kan köra den igen!
Jag kanske inte säger det så ofta, men jag är jätteglad och stolt över att ha dig som pappa, trots att du både kan vara jobbig, pinsam och knäpp. Men det ligger väl i släkten, haha för jag och många till är likadana!


Hoppas du tyckte om min och Malins present!
Älskar dig!

En annorluna lördagskväll

Hej!
Igår tog jag en promenad på förmiddagen, den nya rundan som jag hittat, var ute en timme ungefär. Sen kom jag hem och duschade och böt om. Vid två träffade jag Mika vi köpte en varsin god sallad och tog med till folkparken, där satt vi på en filt och åt och solade i flera timmar. Det var jätteskönt, kanonväder! Vi funderade på vad vi skulle göra på kvällen, hade först pratar om att gå på bio, men det kändes lite fel att gå in i en mörk salong när det var så bra väder ute. Då kom Mika på den braiga idén att gå en långpromenad. Både hon och jag hade redan varit ute och gått på morgonen, men vi var jättetaggade för en till promenad. Så efter att ha gjort ett kort besök hos både mig och Mika tog vi oss sen till spåret där vi skulle gå en mil. Mika är lite knasig, hon hade redan gått en mil tidigare på dagen, men hon orkade en till! Vi började gå klockan åtta på kvällen, vi skrattade själva åt att vi var lite tokiga som var ute och gick på en lördagkväll, men vi var så glada över det fina vädret så vi ville verkligen vara ute! Det var ett väldigt bra spår och mysigt att gå i skogen. Det enda som vi inte tyckte om var alla ormar som skrämde oss väldigt ofta, vi såg sammanlagt sju kopparormar, fy va läskigt det var! Men vi överlevde, vid tiotiden började vi gå hemåt igen.

Det blev en heldag med Mika vilket var väldigt roligt, men idag känns det i benen ska jag säga! Haha
Kram


Lika men olika

Hej!
Jag får ofta höra att jag och Malin är så lika varandra till utseendet. Men själv har jag svårt att se det, då hon är blond och jag brunett. Vi har både olika ögonfärg och kroppsbyggnad. Det är väl kanske formerna i ansiktet som är lika. Dock kan jag hålla med om att våra röster är väldigt lika ibland.

Idag fick jag ännu en bekräftelse på att jag och Malin är väldigt olika. Jag pratade med henne igår och då hade hon varit i stan och vart med på togatåget som skulle försöka slå världsrekord. Det lät kul, sen var det väl inte så mycket mer och vi lade på. Men sen imorse så såg jag på tv när de pratade om detta togatåg och de sa att det hade varit flera kändisar där. Då blev jag på en gång nyfiken och smsade Malin trots att klockan inte ens var sju och frågade om hon hade sett någon kändis. Jag fick sen svar, och hon hade sett flera kändisar bland annat Tobbe Trollkar, Gry Forsell och Alex Schulman. Då tyckte jag det var jättekonstigt att hon inte sa det till mig när vi pratade igår kväll, jag menar sånt BERÄTTAR man tycker jag ;) Men svaret jag fick tillbaka var: men det var ju inte så stor big deal! Haha som sagt så är vi olika. Hon tycket att det inte var något märkvärdigt alls men skulle jag ha sett en massa kändisar så skulle det nog vara nästan det första jag sa: Vet du vilka jag har sett idag? :) Det kan tyckas lite fånigt men sån är jag!

Det finns många fler saker som visar att Malin och jag är väldigt olika trots att vi är systrar och har uppfostrats på samma sätt. Till exempel så älskar jag att berätta om saker som jag varit med om, kan nästan prata lite väl mycket kanske. Men Malin är tvärtom henne får man gräva fram svaren, om man frågor hur hon har det om hon till exempel är på något läger så får man ett snabbt svar: Det är bra! Och sen tycker hon att det räcker liksom.

Malin är väldigt sportig och äventyrlig, hon har sagt att innan hon dör ska hon ha sprungit Marathon och om jag känner henne rätt så gör hon säkert det. Hon vill också bli skidlärare och vill hoppa fallskärm. Hon tycker om att springa och gymma. Hon tycker om att springa och gymma. Jag däremot är väl inte lika sportig och verkligen inte lika äventyrlig. Tycker om att gå promenader och att gå på step och dans på friskis, men jag har nog mer koordination än vad Malin har och hon är mycket starkare och uthålligare än vad jag är.

Malin kan sitta och pyssla i evigheter och hon älskar verkligen det, och hon är grym på det också! Jag hatar att pyssla och om jag gör det så blir det väldigt dåligt, har inte det tålamodet. Däremot tycker jag om att skriva berättelser och tal.

Men vem har sagt att man måste vara lika, det är väl bara bra att man är olika så att man kan komplettera varandra på ett bra sätt.

Lika eller ej så är jag jätteglad över att ha dig som syster Malin, du är en helt underbar person, glöm aldrig det!

 


Sol + hjälpande människor = glad!

Halloj!

Igår och idag på praktiken har jag gått med min handledare som är distriktsköterska, vi har åkt på flera hembesök till en massa tanter och gubbar. Vilket har varit jätteroligt. Hade också mitt mittbedömningssamtal igår med min handledare och en lärare från skolan. Jag var lite nervös innan, men det gick bra! På eftermiddagen igår träffade jag tjejerna, vi fikade och babblade på som vanligt. Det blev såklart en massa praktiksnack, då alla vi fyra är ute på praktik nu. Var jättekul att träffa dem igen då det var så länge sen sist. Jag är ju van att träffa dem nästan varje dag men nu under praktiken blir det tyvärr inte så.

Idag efter praktiken hjälpte jag en lärare i skolan som ville ha med en student, då vi skulle få besök av några skolsköterskor för att de ville se Clinicum, våra vårdrum på skolan. Fick bland annat några frågor som jag svarade på och sen visade jag hälften av gruppen runt på Clinicum, det var kul och gick jättebra! De uppskattade att jag var med, vilket var roligt.

Juste måste berätta vad som hände när jag skulle hem från vårdcentralen. Först när jag kom ut blev jag jätteglad då det var så varmt ute så man inte behövde ha jacka, solen sken för fullt! När jag sen kom till busshållsplatsen kom en skolklass förbi och de sjöng och var glada, vilket gjorde mig ännu gladare! När bussen sen kom var det en gammal dam som satt på bussen som hade ramlat, då var vi flera som kom och hjälpte henne på en gång så att vi kunde få upp henne, det var lite svårt då hon var rätt stor. Men eftersom vi var många som hjälptes åt så gick det bra. Sånt gör mig jätteglad, när alla vågar hjälpa till och inte tvekar utan kommer om något hänt. Damen blev jätteglad och tackade, och hon mådde bra, skadade sig inte. Och jag satt med ett stort leende på läpparna hem, och är fortfarande glad!

Tänk att lite sol och snälla, hjälpande människor kan få en på så bra humör!
Så tveka inte när någon behöver hjälp, utan ryck in!

Kram


Blodprov!

Hej!
Idag på praktiken har jag fått vara inne på Lab och fått tagit en massa blodprover, var både lite läskigt, svårt och kul! Ibland var det svårt så då fick Labpersonalen ta över, men för det mesta gick det bra. Känner mig lite stolt över att jag nu tagit blodprov på riktigt. Har inte fått in någon riktigt bra teknik än, så det var lite svårt när jag skulle byta provrör, men det är väl bara att öva, öva, öva! Fick också ta några kapillärprover, alltså när man sticker i fingret, och det var inga problem, gick bra!
Har också fått sett idag när ett födelsemärke togs bort, kändes lite obehagligt och titta när de stack in kniven men jag klarade mig utan att svimma ;) Var däremot häftigt att se när de sydde ihop såret, eller vad man nu ska kalla det.
Vet nu också hur man undersöker hur bra känsel man har i fötterna och fick själv utföra detta på en patient, vilket var roligt!
Är så kul att vara på praktik när man får göra så mycket, testa en massa nya saker och lära sig jättemycket!


Fått vara med på BVC :)

Hej!
Nu har jag fått se hur det går till på BVC, det var jätteroligt! Fick träffa en massa söta barn och deras föräldrar. Idag var det mest bebisar som var på besök, den äldsta var två år så det var inga äldre barn där idag. Det var jättekul att vara med och få reda på vad sjuksköterskorna kollar på och vilka ”tester” barnen ska göra. Blev väldigt inspirerad, skulle mycket väl kunna tänka mig att arbeta på BVC om några år, men det är mycket man ska tänka på och mycket man ska kunna och ett stort ansvar, men ROLIGT!

När jag lämnade Norrköping i onsdags hade det börjat bli grönt utanför på min lilla gård som jag har utanför huset. Men tänk vad mycket som kan hända på bara några dagar, för igår när jag kom tillbaka och kollade ut genom ett av mina fönster så är det fullt med vita och rosa blommor på träden. Så himla fint! Dock har jag ingen aning om vad det är för träd som blommar så fint, jag har nämligen noll koll på blommor och träd. Så ni får gärna komma hit och hjälpa mig lista ut vad det kan vara! :)

Kram

Långhelg!

Hej!
Nu var det länge sen jag skrev, så ska skriva några rader nu hade jag tänkt! Först vill jag tacka er som kom ihåg att jag hade namnsdag igår, måste säga att ni har ett väldigt bra minne eller en väldigt bra koll. För jag själv hade helt glömt bort. Så fick en glad överraskning när Hellis ringde och grattade! Sen måste jag också säga tack till dig Hellis, som har ringt och kollat läget då jag till och från vart ensam hemma i helgen. Känns skönt att veta att jag alltid kan ringa och att du bryr dig! Tack för att du finns! <3

I onsdags efter praktiken åkte jag hem till Åkersberga, det blev en filmkväll med familjen. På torsdagen blev jag ensam hemma då de andra i familjen hade planer över helgen, jag pluggade och sen kom Andrea F och sov över och gjorde mig sällskap över natten!
I fredags skulle jag egentligen fira Sandra som fyllde tjugo, men mådde inge bra så orkade tyvärr inte det, vilket kändes jättetrist. Då istället sov jag hela förmiddagen och sen satt jag i soffan hela dagen och kollade på filmer, orkade inget annat. Så tyvärr blev det inte som jag tänkt mig…
Igår kände jag mig lite bättre men var fortfarande trött, Andrea M kom och slappade med mig, vi låg i solen hela dagen och bara softade! Det var roligt och mysigt!

Så den här helgen har jag mest sovit, slappat och kollat på tv och solat lite. Men såna helger behöver man! Var nog bra att jag tog det lugnt den här helgen, för imorgon startar en ny praktikvecka!

Hoppas ni haft en bra långhelg!


Helg + praktik!

Hej!
Nu har jag haft min första praktikdag på vårdcentralen! Det var väldigt skoj, fick mest titta på idag, fick vara med när en PICC-line skulle omläggas och sen åkte jag och min handledare på två hembesök. Går med en distriktsköterska och därför är det både hembesök och arbete på mottagningen. På eftermiddagen fick jag sitta med teleQ och lyssna på de som ringde in och ville ha hjälp. Det var väldigt intressant och se hur det fungerar från sjuksköterskesyn annars har jag ju bara sett det ur patientens vinkel.

I helgen var jag ju hemma. På fredagskvällen var Kicki hos oss och vi åt god middag, jag, mamma, Malin och Kicki sen kollade vi på tv och snackade en massa! På lördagen tog jag, mamma och Malin en tripp till Täbycentrum och det blev en massa shopping för oss alla tre. Jag köpte ett par skor, en blå bikini, ett par shorts, leggins, två t-shirtar och en väska! Det var kul att shoppa mycket, var så länge sen jag gjorde det!

När vi kände oss nöjda och lagom trötta åkte vi och hämtade Andrea M, fick än en gång se deras nya hus och köket som håller på att renoveras ser väldigt snyggt ut, tror resultatet blir superbra! På kvällen åt vi mat och kollade på tv. Sen satt jag och Andrea i sofforna där uppe och babblade och smaskade på choklad så det var mysigt! Sen somnade vi snabbt både hon och jag.

Igår gick Andrea och jag upp tidigt för hon skulle jobba. Några timmar senare var jag och mamma på mässan som var i Åkersbergas sporthall. Det var väl inte sådär jättemycket för oss, men lite roligt var det! Sen tog vi en promenad hem. Jag hann med att äta en sen lunch med mamma, pappa och Malin, sen var det dags att åka tillbaka till Norrköping!

Puss o kram!


Mysdag med Hellis

Hej!
Idag har det varit en väldigt mysig dag, jag har hängt med min fem år äldre faster ;) Vilket har varit väldigt trevligt och roligt! I morse gick vi till skolan med Fina och Fille och sa sen hejdå, sen gick vi hem igen. hemma var det fullt hus, både snickare och målare var där och jobbade för fullt. Men mycket snack och skämt hanns med också! Det blir jättefint i Gerdes-huset, det blir vitt, modernt, vitt, fräscht, vitt och snyggt. Juste, färgen de valt på de flesta ställen är vit, så ingen missade det! ;) Vid tio kom farmor och farfar förbi då de ville säga hej till Norrköpingstjejen, så det var kul att hinna träffa dem ett tag också!
Vid lunch tog jag och Hellis en promenad ner till stationen för att äta lunch på Stationscafé vilket var superduper gott, jag åt världens godaste kycklingsallad och Hellis åt en paj, som också såg väldigt god ut. Sen smaskade vi i oss en varsin kardemumma och kanelbulle! Det var väldigt mysigt att äta luch bara vi två och vi hann snacka om en massa olika saker! När vi kom hem igen tog vi det lungt i soffan och kollade på gamla filmer från julen 2004 och när vi var i fjällen tillsammans. Vilket var jättekul att se! Sen åkte vi och hämtade Fille och Fina igen! Vi slappade ett tag till när vi kom hem igen, sen tog jag tåget hem. Så nu är jag hemma i Gottsunda igen! Skönt att komma hem!

Tack Brötisgänget för att jag har fått varit hos er, är alltid lika mysigt! Känner mig som en extra familjemdlem när jag "bor" hos er!

Puss o kram!

Hemma hos tok-kusinerna!

Hallihallå!

Nu har jag lämnat Norrköping för att ha en lite längre helg hemma i Åkersberga. Men just nu är jag i Viggbyholm hos familjen Gerdes!
Tidigare idag har jag pluggat lite och vart på sjukhuset och fått en spruta, vaccin mot hepatit B, var som vanligt lite rädd och orolig innan, men det gick bra och gjorde inte så ont. När vi var tillbaka i stan och jag hade pluggat ett tag på biblioteket kände jag mig shoppingsugen. Så jag gick runt och kollade i lite affärer och hittade i alla fall ett blått linne och en typ orangefärgad t-shirt!
Några timmar senare satte jag mig på tåget mot Stockholm,och några timmar efter det kom jag fram hit till Viggan! Det är väldigt mysigt att vara här med kusinerna och med Hellis och Peter, det var länge sen jag sov här sist så det är mysigt att vara här igen. Det har blivit väldigt mycket hoppande på studsmattan och mycket skratt. Både jag, Fina och Fille har varit väldigt fjantiga, vilket såklart är jätteroligt! :) Efter att ha hoppat ett bra tag avslutade vi kvällen med en saga om Titanic i soffan, vilket var väldigt mysigt. När barnen sen gått och lagt sig drack jag te, Hellis drack te hon med, men sprang runt samtidigt och städade som en galning, haha. Min tokiga storesyrra som blir galen när det är för mycket saker framme! ;)

Det är som sagt väldigt mysigt att vara här, kommer vara här på dagen imorgon också sen åker jag hem till Åkersberga!

Puss och godnatt!


Lekt med treåringar! ;)

Hej!
Idag har jag varit på förskolan igen och även idag var det väldigt roligt! Idag var jag mest med treåringarna och det var väldigt roligt att se de leka med varandra och ta hand om varandra. Självklart bråkade de också, men för det mesta var de snälla mot varandra. De pratar så gulligt när de är så små och det är roligt att både prata och leka med dem. Så idag har jag lekt med både bilar, dockor och fått åka motorbåt till Danmark med treåringarna, när hajarna jagade oss i vattnet bakom oss. Haha, de har en väldig fantasi barnen!

Imorgon har vi ingen schemalagd tid men jag ska nog till skolan ett par timmar och plugga på bibblan. Så imorgon blir det ett tyst bibliotek och ungdomar istället för en dockvrå och ett lekrum med småbarn!

Kram


Fältstudie

Hej!
Idag har jag varit på en förskola, då vi har fått en uppgift i skolan att först ha fältstudie i två dagar och sen skriva en uppsats om barns utveckling och miljön som de vistas i. Jag och min klasskompis Amal åkte dit då vi båda skulle vara på samma förskola men på olika avdelningar. Det var lite svårt att hitta så det tog ett tag innan vi kom fram, men till slut så hittade vi fram till rätt förskola. Det fanns tre avdelningar på förskolan, varav alla avdelningarna hade ett till femåringar, grupperna var alltså mixade med barn i olika åldrar. Det var jätteroligt att vara bland barnen en heldag och få leka med dem. Personalen var jättetrevlig och barnen var inte blyga som man kanske kan tro när en ny person kommer utan de var nyfikna och både pratade och lekte med mig, vilket var skoj! Ska tillbaka dit imorgon igen, hoppas det blir en lika bra dag då med!

Kram


En promenad ute i det härliga vädret!

Åh va härligt det är ute! Kom precis hem från en och en halvtimmes promenad. Jätteskönt! Jag gick som vanligt ut utan att riktigt veta var jag var på väg, först gick jag till stan och sen till södrapromenaden, sen följde jag den så långt man kunde i princip. Sen såg jag en liten stig så jag gick på den och kom sen till vad som såg ut som en sjö. Men det visade sig sen att det var strömmen som går genom Norrköping, men att just där var den mycket större än var den brukar vara. Det var jättemysigt att gå runt ”sjön” som jag kallar det, det var en massa folk ute i det fina vädret som både sprang, cyklade och gick.
Det var jättehärligt att se att det nu nästan är alldeles grönt ute, höra fågelkvitter och känna doften av olika växter och blommor, och att gå så nära vattnet! Så den turen som jag tog idag ska jag ta flera gånger!

I fredags var det ju valborgsmässoafton och dock såg jag ingen brasa, men jag hade roligt ändå! Kvällen började med att Mika kom hem till mig och åt middag, sen märkte vi att klockan var mycket så vi fick skynda oss att göra byta om och sminka oss för att sen med raska steg gå och möta Charlotte. Sen gick vi alla tre hem till en av Charlottes kompisar där två till tjejer var. Så sammanlagt var vi sex tjejer som hade förfest. Det var skoj!

Tre glada tjejer! Mika, Charlotte och jag.

Efter några timmar drog vi vidare till Hugo där vi dansade lite, det var väldigt mycket folk där, så det var en lång kö att stå i innan vi kom in. När vi kände oss nöjda, gick jag och Mika hem till mig, åt ett gott nattmål bestående av pizza och mackor, sen la vi oss och sov!

Vårkramar till er alla!


RSS 2.0