Full fart på påskdagen!

Heeeej!
I år firades påsken med släkten på Påskdagen, men det var nog den enda skillnaden för annars firades påsken precis som vanligt på landet. Eller juste det fanns en skillnad till faktiskt och det var att det inte bara var påsken som firades utan även Fille och Hellis. Så det blev kalas också!
När den goda påskmaten var uppäten och alla var mätta blev det först en liten fotbollsmatsch på tomten, där bara en del av oss deltog. Senare när vi var på den traditionella påskpromenaden blev det också fotboll då alla utom tre ställde upp och var med. Det var killarna mot tejerna, det var superroligt och blev som ett roligt träningspass i värmen.

Alla tog i allt vad de kunde så att svetten rann, och mål blev det, lite mer för ett av lagen men vilket det var får ni gissa er till! ;)

Delar av fotbollsteamet!

Som sagt blev det väldigt varmt att springa runt och jaga efter bollen så då passade det alldeles perfekt att sjön och bryggan låg precis bredvid! Så skönt! Kunde nästan tro att det var sommar!

När vi sedan kom tillbaka till landet blev det födelsedagskalas med väldigt goda tårtor och paketöppning. 
Kalaset fick sen en liten stökigare karaktär, jag skulle väl inte säga att det spårade ur men det var inte långt ifrån. Haha det blev en massa tokigheter och skratt och alla pratade i munnen på varandra så detta fick lösas med handuppräckning ;)

När alla lugnat ner sig lite men var fortfaranade på ett strålande humör fick vi reda på att en påskkamel hade gömt ägg i buskarna (det kunde ni inte tro) så då fick vi gå på jakt, och vilka ägg vi hittade sen! :D 

Färgglada ligan!

På kvällen kom pappa, ni vet väl att fina gäster kommer sent ;) Till middagen blev det en annorlunda förrätt nämligen en massa roliga lekar, då varmrätten tog lite längre tid än beräknat men vad gjorde det då man kan roa sig med annat. Så först blev det viskleken och sedan en massa tankelekar, som en del var riktiga hejare på medan hos andra tog det lite längre tid till att hissen gick ända upp.... Haha men roligt var det!

Efter ännu mer skratt och en bananfri fruktsallad för min del begav vi oss alla hemmåt, tyckte det var lite roligt att det var tre av kusinerna som satt vid ratten och körde på hemvägen! 

Tack min härliga släkt för en på många sätt strålande påskdag!

Två härliga utedagar i vårvädret!

Heeej!
Vilket härligt väder det är ute, känns nästan som sommar. Så dessa lediga dagar har jag såklart tagit vara på det härliga vädret, igår höll hela familjen på att jobba utomhus, jag hjälpte mamma att fixa i landet och sen oljade jag in altanen. Dagen slutade igår med att vi tittade på en mysig film på kvällen!
Idag har vi också varit ute, jag och mamma gick till centrum som har fått många nya butiker, bland annat H&M vilket känns kul då det sades redan för sju år sedan att H&M skulle komma hit. Efter att ha kollat in butikerna och handlat lite mat gick vi tillbaka hem igen i solen, det var ju så varmt att det räckte med att bara ha linne och jeans, så skönt! Under eftermiddagen har jag och mamma satt potatis och lök och sen har jag oljat in altanen igen.
Nu blir det en tjejkväll här hemma med mamma och syrran då pappa är borta på bilmässa.
Ser fram emot imorgon då vi ska till landet och fira påsk!
Kramar


Roliga syrran!

Den här helgen har varit jätterolig då Malin har varit här hela helgen. När hon kom i fredags var hon på lite flummhumör och var jätterolig, hon skrattade och sa en massa roliga saker. På kvällen när vi precis hade släckt och skulle sova och sa godnatt, ja då var Malin fortfarande pratglad och började babbla som bara den. Så istället för att sova låg vi och snackade i två timmar men det var såklart mysigt och roligt! Haha så jag blev på glatt humör på en gång. Igår blev det en lyckad shoppingdag som slutade med film på kvällen och sen  ett Beverly hills avsnitt, en toppendag helt enkelt!
Idag var vi ute på en skön vårpromenad och vi var även duktiga och pluggade körkortsteori.
Tack för i helgen Malin, det var riktigt roligt och mysigt!

Älskar dig <3

Favvolåtar!

Heeej!
Visst har vi alla någon eller några låtar som gör att leendet sprider sig på läpparna och att munnen börjar forma orden till texten. Du blir superglad och när refrängen kommer så sjunger du med som bara den och är helt lycklig! Eller så sitter du lugnt och tyst och bara njuter av texten och melodin som spelas i högtalaren. Som sagt alla har väl minst en sådan låt som gör att man inte kan låta bli att njuta lite extra eller att sjunga med så att grannarna undrar vad du håller på med!
Två av mina favvolåtar är två svenska gamla klassiker, den ena är Sarah med Mauro Scocco och den andra är En del av mitt hjärta med Tomas Ledin. Kan texterna till dessa låtar utantill och tycker att dem är så härliga! Då kan jag inte låta bli att sjunga med och bli alldeles glad!!!

Fniss på praktiken!

Ännu en vecka har gått på praktiken och det har varit en väldigt bra och rolig vecka! Känner mig mer självständig och mer säker på det jag gör för varje dag som går vilket såklart är jätteroligt. Den här veckan har jag följt två patienter, från när de kom in i måndags till att de åkt hem idag och tagit hand om dem hela veckan. Det gör det extra roligt då man får följa dem under hela vårdtiden och se hur de blir friskare för varje dag som går och då har man också chans att få en bra kontakt med dem. En av mina patienter gjorde mig väldigt glad idag, hon tog tag i min hand flera gånger och tackade så mycket och sa att jag var så snäll och gullig. Såklart blev jag väldigt glad, men samtidigt är det ju en självklarhet att vara trevlig, hjälpsam och bemöta patienterna på ett professionellt och varmt sätt.

De senaste dagarna har jag gått tillsammans med Maja i min klass, som är lika gammal som jag. Vi visste om varandra innan praktiken eftersom vi går i samma klass men har bara pratat några få gånger men nu under praktiken har vi jätteroligt tillsammans, pratar en massa, retas och skrattar. Idag var vi båda och vår handledare väldigt trötta och flummiga vilket gjorde dagen extra rolig så det blev många dåliga skämt och, lite flummigt mycket skratt och fniss idag! Men oroa er inte självklart var vi seriösa och tog bra hand om patienterna ändå! ;)

Fått se en massa röntgenundersökningar

Hej!
Planerna för helgen som var, var att Andrea skulle komma hit på fredagen och att vi tillsammans skulle åka till Lidköping på lördagen för att se på konsert där bland annat Andreas pojkvän Micke och hans band, Jay Smith och Johnossi skulle spela. Men tyvärr blev konserten inställd så det blev ingen resa till Lidköping så vi fick stanna här i Norrköping och ha kul här i stället vilket inte alls var något problem! Som jag skrev i lördags så var vi på bio och gick en liten fotorunda, sen på kvällen lagade vi god mat och hade sen en mysig vinkväll sen drog vi vidare till Puls och dansade som bara den! Superskoj!

Nu har jag varit på Röntgen i två dagar för att se hur det går till där, vilket har varit roligt. Har fått se hur en gastroskopi och en coloskopi går till, en sladd (eller vad man ska kalla det) med en liten kamera går igenom matstrupen ner till magsäcken respektive genom analöppningen till tarmarna. Samtdigt som jag led med patienterna då undersökningarna är obehagliga så var det intressant att se matstrupen och magsäcken samt tarmarna från insidan. Fick även se hur ett magsår ser ut, som sagt riktigt lärorikt.
Har även fått se hur en magnetröntgen, datortomografi och mammografi går till, det är så otroligt häftogt vilka apparater som finns och vad de kan göra, väldigt imponerande.
Förutom alla undersökningar fick jag också se en liten liten bebis, som bara var några timmar gammal som låg tryggt i sin pappas famn, så himla söt, älskar verkligen bebisar! :)

Kram

Många lingon och fotorunda!

Heeej!
Igårkväll fick jag finfrämmande, i sin alldeles egna bil kom Andrea som hade kört själv hela vägen från Åkersberga! Hon är duktig hon, och jag är så glad att hon är här!
I morse var vi lite sega, men efter att vi till sist ätit frukost gick vi iväg och såg bio. Hur många lingon finns det i världen? Vi fick inget svar på den frågan, men det var den filmen vi såg, åh va bra den var! Det var en riktigt mysig film med många skratt och en del tårar, ni som inte sett den MÅSTE se den, lovar att ni inte kommer bli besvikna, den var grymt bra!
Sen blev det lite fika och lite shopping, ett varsitt par jeans och en fin klänning till Andrea! När vi shoppat klart drog vi ut på en liten fotorunda.

Coolingen!



Andrea lärde mig hur man tar fina vattenbilder, då blev jag glad!




Det finns mycket vatten i Norrpan!


Är så glad att du är här vännen! <3

RSS 2.0