Lunch i Linköping

Idag har jag åkt campusbussen till Linköping, där träffade jag Fredrik och åt lunch med honom på salladsbaren. Det var trevligt och roligt att träffa honom igen, det var länge sen vi sågs och var därför kul att luncha tillsammans och hinna prata om våra olika utbildningar och en massa annat. Sen fick jag se Fredriks och hans flickväns fina lägenhet, så det var kul att vi hann gå förbi där så jag hann se den!

Sen träffade jag några klasskompisar och vi gick på en föreläsning, sen blev det bussen hem igen. Så idag har jag haft en lugn men rolig dag!

Kram

Mycket folk i spåret!

Hej!
Idag har solen vart framme hela dagen och det har varit väldigt fint väder. Så jag passade på att gå ut på en långpromenad, det finns ett spår runt strömmen som är jättemysigt att gå. Man går precis vid vattnet och det är lagom stora stigar. Jag var långt ifrån den enda som var promenadsugen så det var fullt med folk i spåret. Det är ett populärt ställe att ta en promenad på och idag såg jag många olika typer av människor. Många barn med sina föräldrar eller far- och morföräldrar, kärlekspar, killar och tjejer i min ålder som går eller springer själva i spåret, äldre personer som är ute och tar en promenad, och många hundägar med deras söta vovvar.

Skönt var det att få promenera lite och det ingick i min "nyttiga dag" koncept. Jag försöker att vara lite duktig och tänka på vad jag äter och röra på mig. Innan jul gick det bra med att vara nyttig men sen kom jul och nyår och man äter en massa goda saker, men nu ska jag ta tag i det igen. Så i helgen har jag ätit nötter och grönsaker med dipp istället för godis och glass. Till lunch idag blev det morots- och zucinistrimlor med avocado, sockerärtor och röd pesto och till middag blev det räk och laxsoppa med babyspenat, riktigt mumsigt!

Kram på er!

Storhandlat!

Hej!
Nu finns det en massa mat i min kyl och frys, härligt! Jag och Charlotte var och storhandlade på Willys idag, så nu har jag mat så det räcker. Innan vi handlade mat passade vi på att kika lite i klädaffärer och jag hittade två snygga tröjor. :) Igår var jag och Charlotte också ute och shoppade, Mika var också med. Då letade jag också efter tröjor men hittade tyvärr inga, dock köpte jag två fina linnen och snygga bordsunderlägg. När vi shoppat klart gick vi och köpte thaimat och grönsaker, nötter, dipp och vin för en tjejkväll hemma hos mig. 

Vår fredagsbuffé.

Karro kom också så vi hade det jättekul alla fyra, jag trivs så bra med er tjejer och är så glad över att vi är så bra vänner!
Efter mycket skratt och många trevliga timmar tillsammans gick Karro, Challe och jag till Trappan och babblade och hade kul!

Ha en bra helg!

Gamla stan och masor av Chai latte!

Hej!

Nu är jag tillbaka i Norrköping  och har haft några dagar i skolan så nu är HEL- kursen (Hälsa Etik och Lärande) i fullgång. Jag åkte tillbaka hit i söndags och på kvällen kom tjejerna hit. Det var roligt att träffa dem igen och att alla fyra kunde ses samtidigt! Vi tittade på Solsidan och babblade och skrattade som vanligt, riktigt skoj som alltid!

I lördags var jag, mamma, Malin och Yvonne i stan. Vi gick runt i gamla stan, det är alltid så mysigt där tycker jag. Riktigt gammalt och trångt, men väldigt mysigt och det finns många söta och annorlunda butiker. Mamma och Malin fastnade i en rättså cool smyckebutik i och för sig, men när vi hade varit där i tjugo minuter och de båda har lite beslutångest om smyckena verkligen passar och om det är fint, då tröttnade jag. Men efter lite tvekande till blev det tillslut ett supersnyggt armband till mamma och en fin ring till Malin. Innan vi började dra oss hemåt efter att ha varit där i några timmar fikade vi på ett mysigt café. Jag beställde en Chai latte då det är min nya ”grej”. ;) Malin tog en Snow latte. Jag lovar er att vi båda blev lite chockade när de kom in med våra koppar som snarare såg ut som soppskålar, de var på riktigt större än soppskålarna vi har hemma. Haha, så det blev väldigt mycket Chai latte för min del, men det var gott!

Yvonne, Malin och jag på det mysiga Cafét.

Stora tekopparna och de goda och superstora bullarna! Mums!

Det blev en riktigt mysig eftermiddag i stan med moster, mamma och syrran :)


Skojakt och fika med Andrea!

Hej!
Vid tolv idag ringde Andrea och vi babblade ett tag, blandannat om att hon nu börjat studera på Stockholms Universitet. Vi bestämde att vi kunde ses en stund när hon var klar, för sedan vid fyra skulle jag träffa Mika. Men sen så hörde Mika av sig och sa att hon tyvärr inte kunde ses då hon hade migrän, jättetråkigt tycker jag då vi för en gångs skull var i Åkersberga samtidigt. Men vi kommer ju ses en massa i Norrköping sen.
Så istället hann jag ta en fika med Andrea, vilket var roligt. Hon visade upp sin nya snygga kamera som hade en massa coola funktioner. :)
Hon hjälpte mig också att leta efter ett par skor, mina gick plötsligt sönder häromdagen. Så himla typiskt jag som hatar att köpa skor. Men Andrea var positiv och tog fram en massa skor som kunde passa, så jag provade och hittade till sist ett par. tack för hjälpen vännen!
Det var så roligt att träffa dig idag, blev så glad att vi hann ses tillslut!  

Väntar på tåget.


Blir alltid så glad av dig! <3

Dagens fika: Vaniljbulle med Pepsi! :)

Kramar

En skojig dag hos farmor och farfar!

Hej!
När jag gick på Tibble Gymnasium gick jag ibland till farmor och farfar och åt lunch eller hälsade på dem efter skolan, det var alltid mysigt. Det var det igår också då jag tog tåget till dem och blev bjuden på lunch. Det blev hemmagjorda köttbullar och avokadoröra, riktigt gott var det! Farmor och jag tittade i vanlig ordning på fotografier, det brukar vi nästan alltid göra och är väldigt mysigt. Det var så trevligt och skojigt hos farmor och farfar så jag stannade kvar på middag också. Vi pratade och skrattade en massa. Det är så häligt med farmor och farfar de skojar och retar varandra jämt vilket är väldigt roligt!
Efter maten var det farfars tur att visa gamla bilder, det blev från grabbresorna i England och USA och jag fick se en massa häftiga flygplan och bilar.
Det var en väldigt rolig och mysig dag hos er, tack!

Kramar

Idrottskväll!

Hej!

För snart ett år sedan var det vinterOS. Jag satt klistrad framför tv:n och var väl lite av en sportnörd. När jag sitter och tittar på tv:n så är jag engagerad, och jag lovar jag är inte lite engagerad heller :P Jag skriker och hejar och några gånger grät jag för att de svenska idrottarna var så jäkla bra! Det var verkligen ett roligt OS att se, svenskarna var ju grymma. De som imponerade mest på mig det var herrstaffetlaget i skidor.

Anders, Marcus, Johan och Daniel.
Några dagar innan det var staffet de skulle tävla i så var det en individuell tävling, ett långlopp. Men redan där tävlade de som ett lag. Johan drog iväg och fick ett långt försprång, då hjälpte Marcus och Anders honom genom att lägga sig först i klungan och sakta ner farten, allt för att hjälpa Johan. Det var så roligt att se att de brydde sig om varandra och ville hjälpa varandra även fast de egentligen inte behövde, de visade alltså att de var riktiga kompisar. Och det gick ju väldigt bra också, Marcus vann och Johan kom trea!

Sen kom den dagen då de skulle tävla som ett lag på riktigt. Åh det var så spännande, alla fyra låg först någongång och de var superduktiga! Sista sträckan kördes av Marcus, han hade ett litet försprång och det ökade och minskade, men på slutet var det rättså stort. Så när Marcus kommer in på stadion så har hann ingen brådska alls, han hinner få en flagga från en svensk i publiken och åker med den i högsta hugg de sista meterna in mot mål. De vann! Min favorit bland skidåkarna är Anders Södergren, har tyckt om honom länge. Han är alltid glad och har ett stort leende på läpparna och det var så kul att se hans glädje när de vann i staffeten, han hoppade och var superglad!

Igår skulle alla idrotsstjärnor hyllas, det var dags för Idrottsgalan. Mamma och jag satt som vanligt i soffan och tittade, vi har som tradition att kolla tillsammans på galan. Malin var för ovanlighetens skull också med. Jag hoppades såklart på herrstaffetlaget både i kategorin Årets lag och i Jerringpriset. De hade redan i december fått bragdguldet för deras insats och de delades ut igår på galan. När de skulle tacka för priset så höll Anders ett kort tacktal, Malin frågar då:
Vem är det där?
Mamma tittar på mig och kan knappt hålla sig för skratt.
Vad sa du? Frågade du vem det var? Jag tittade på Malin och lät upprörd men på ett skojigt sätt. Det är ju Anders Södergren!
Malin bara skrattde, jaha är det han...
Haha, ja jag har skrivit det förut på bloggen, Malin och jag har väldigt olika intressen och det märktes tydligt igår kväll. Men kul var det!


Anders var lika glad igår som han brukar vara, han log stort hela kvällen och höll bra tacktal tycker jag!
Hur gick det då för staffetlaget igår? Jo de blev årets lag och blev tvåa i kampen om Jerringpriset, inte illa!

Fel tid att vara ledig

Hej!

Det var några dagar sedan jag skrev, men det har inte hänt någonting värt att skriva om så därför har dagarna bara gått utan ett ord här på bloggen. Jag kom hem till Åkersberga i torsdags och hade planer för helgen. I fredags skulle jag till familjen Gerdes och sova där tills lördagen och igår skulle jag träffat Andrea men inget blev av på grund att jag hade feber och var förskyld. Så trist, så istället har jag spenderat mycket tid i soffan och tittat på tv och skrivit berättelser. Men idag känns det bättre så imorgon är jag nog fit for fight! Typiskt bara att bli sjuk just när jag skulle träffa alla. Det känns lite tråkigt att ha lov och vara ledig när inga andra är lediga, men det är ju ändå skönt att få slappa och slippa plugga ett tag. 

En jättepositiv sak med att vara hemma en hel vecka är att jag hinner träffa mamma, pappa och Malin en massa vilket är jättekul! Igår var Malin på sitt tokiga humör och vi retade varandra och skrattade en massa, mamma och pappa garvade med och åt oss. Haha, ja vad kan jag säga? Älskar min underbara familj! <3

Dålig stil!

Hej!
Grupparbete har vi ofta i skolan och för det mesta tycker jag att det är roligt då man gemensamt löser en uppgift och t.ex. skriver en rapport. Det är också skönt att slippa vara själv och göra en uppgift helt på egen hand. Men ibland kan jag bli riktigt irriterad när några av gruppmedlemmarna inte hjälper till alls utan bara glider på en räkmacka och lämnar över allt ansvar till de andra i gruppen. Det är så oansvarigt och taskigt mot de andra. Jag har väldigt svårt att förstå hur man bara kan sitta rakt upp och ner och inte säga ett ord och bara förlita sig på att alla andra jobbar på och gör uppgiften, så dålig stil tycker jag!

Men nu slipper jag grupparbeten, i alla fall för ett tag för nu har jag lov! Ska snart ta tåget hem och njuta av mer än en veckas ledighet, skönt!

Kramar


Mysig gråtkväll!

Hej!
Igår efter att ha varit i skolan och haft tråkigt hela dagen träffade jag sen Charlotte och Karro. Vi åkte hem till Charlotte i Karros fina bil, men tog först en sväng förbi videobutiken. Vi skulle hyra film och hade redan bestämt att vi skulle se Allt för min syster. I den lilla butiken fanns det en massa filmer och det var svårt att hitta just våran. Efter att ha slötittat ett tag bestämde vi oss för att ta en rad var av filmhyllorna och leta rätt på filmen. Det tog två sekunder, jag lovar endast två korta sekunder tills Karro ropar: Det här är helt otroligt jag hittade den! Det första stället jag tittade på, den första filmen jag lade ögonen på och jag hittar den! Ni skulle sett henne, hon blev helt lyrisk och väldigt väldigt glad. Så vi fick höra ett tag hur otroligt och häftigt det var att hon hittade den på en gång! Haha, riktigt kul var det!

Hemma hos Charlotte lagade hon supersmarrig kycklingwok, jag har haft väldigt tur de senaste dagarna att få komma o käka hos mina fina vänner, inte helt fel! Efter middagen satte vi oss i soffan redo att kolla på filmen. Jag har sett den förut och Allt för min syster är en väldigt bra film, otroligt sorglig men jag tycker att den tar upp ett bra ämne. Efter att det varit många sorgliga scener i filmen satt vi alla tre snyftandes i soffan och torkade bort tårarna. Så det blev en mysig gråtkväll hemma hos Charlotte!

Kramar

2 x triomiddag!

I torsdags blev det triomiddag med Karro och Charlotte. Vi började med att åka till Maxi och handla mat till vår smarriga middag. Väl hemma hos Karro blev det kyckling och potatisgratäng, och sen morotsstavar, gurkstavar och celleristavar med dipp plus att Karro bjöd på hennes egengjorda snickersrutor, så mumsiga! När maten var uppäten blev vi sugna på att kolla på film så då åkte vi och hyrde en, det blev Killers.

Efter att Karro fått visa sin smarta och tekniska sida då hennes pojkvän gjort sig av med deras DVD fick vi istället sätta oss så att alla kunde se datorskärmen men det gick lika bra det! Filmen var rolig vi skrattade mycket, men om man som jag är lite rädd så skrek man också då det helt plötsligt dök upp någon person med pistol som ville döda huvudpersonerna. Mina snälla vänner bara skrattade åt mig och Charlotte (snäll som hon är) passade på att skrämmas lite extra så att jag skrek lite till, dumma dig Challe ;) Haha. Det blev en riktigt mysig kväll som slutade med att snälla Karro och hennes pojkvän Jocke skjutsade hem oss!

Igår blev det en till trevlig triomiddag denna gång med Charlotte och Mika. Vi var hemma hos Mika, åt kött och potatis, riktigt gott! Sen blev det filmmys i soffan med godis. En riktigt mysig slapparkväll!

Kram

T3 snart slut!

Hej!
Idag är jag lite stolt över mig själv, har klarat alla fyra tentorna i termin 3 på första försöket och ligger därför helt i takt. Det känns jätteskönt att inte behöva göra några omtentor och att jag inte har något som släpar efter. Idag hade vi ett seminarie, det var väl inte så jättekul men nu är det gjort i alla fall. Det är bara två seminarier till som är kvar på den här terminen sen efter ett kort lov börjar T4 så det ska bli kul! Imorgon är jag ledig så det blir nog en fika med tjejerna, skoj!

Kram

Ansiktsbehandling och bio!

Hej!
Nu är jag i Norrköping igen. Mamma och pappa körde hit mig igår, väldigt hyggligt. :) Så nu har jag både en ny skrivare och en ny skön madrass, inte helt fel!
Idag har jag varit i skolan igen, inte fullt så kul. Jag och Thérese satt med ett arbete från klockan elva till sex men klara blev vi, skönt.

I lördags, var det ju dagen efter en väldigt speciell kväll. Det är ju inte varje kväll man firar nyår, eller hur? Vid tolv på lördagen pallrade jag mig upp, åt frukost och gick sen till tåget för att åka till Viggan där en skön ansiktsbehandling väntade. Åh det var jättehärligt, jag blev helt avslappnad och fick massage och ansiktsmask och peeling, superskönt! Tack Hellis!
Sen åkte jag med hela familjen Gerdes till farmor och farfar dit även Yvonne och resten av min familj kom. Vi fick smaskiga snittar och annat gott. Sen gick vi ner till bion för att kolla på Änglagård - tredje gången gillt!


Fanny, Alice och Zac.

Jag tyckte filmen var väldigt mysig. Väldigt svensk och snäll, en bra uppföljare till de tidigare filmerna tyckte jag.
Det var kul att släkten såg den tillsammans. Filmen var för det mesta glad, men känslig som jag är fällde jag såklart en och annan tår.

Kram


2011 började på toppen!

Halloj!
Då var 2011 igång! De sista timmarna av 2010 firade jag hemma hos Andrea med Micke, Simon och självklart Andrea! Det var riktigt skoj, vi åt trerätters. Toastskagen, oxfilé och sedan citroner med hemmagjord glass, mums!


Jag och Andrea tog tag i efterrätten på en gång så att den han frysa till lite!


Våran smaskiga förrätt!

Det fina middagsbordet.

Killarna poasar på lite olika sätt inför kameran! Haha

När tolvslaget närmade dig gick vi ut snövädret. Här är Andrea laddad för tolvslaget med champangen i högsta hugg. :)

När det bara var några minuter kvar på året kämpade vi oss upp till toppen av Hackstabacken. Här firar Andrea, Micke och Simon in det nya året och att vi orkade ta oss upp på toppen trots all snö.


Några glada men väldigt snöiga tjejer. Gissa om vi var blöta när vi kom hem igen. Haha
Väl hemma igen snyggade vi bara till oss lite och torkade upp. Sen drog vi ut igen för att åka till en av Mickes kompisar, det var skoj.
Vid fyra-tiden somnade jag trött i sängen, väldigt nöjd med kvällen!
Hoppas eran nyårsafton var bra!
Puss!

RSS 2.0