En rolig helg!

Hallå hallå!
Nu börjar helgen lida mot sitt slut, tyvärr. Men jag har haft en riktigt bra helg, så kan ändå komma med ett leende till skolan imorgon! :)

I fredags var det tjejmiddag hos Karro, med Malin, Mika och Charlotte! Vi hade jätteroligt och åt god mat. När det blivit mörkt ute, släkte vi alla lampor och tände stearinljus, vi ritade upp en spelplan och "lekte" Anden i glaset, vilket jag tyckte var lite läskigt. Glaset rörde på sig, och jag tror inte att det var någon av oss som rörde det, så det känns lite scary... När vi satt där i mörkret och hade spelplanen framför oss så låter något från hallen, det låter precis som, om ni tänker er ett spöke eller en läskig person skulle låta. Ett väldigt läskigt ljud. Alla blir rädda och stannar till. Jag gjorde tydligen enligt Karro (som säger att hon aldrig kommer glömma det) en väldigt rolig min, sen tog jag händerna för öronen och kastade mig mot Malin som satt bredvid mig i soffan. Jag var skiträdd, men det visade sig att det var Karros mobil som ringde som var i köket, och hon har en typ haloween-signal på mobilen. Jagvar rädd väldigt länge efteråt sen, ush vad det var läskigt. Sen slutade vi med anden, vi gav upp och skrev ner frågor på lappar istället som alla fick svara på sen. Vi satt och pratade om allt och inget, stort och smått in på natten, och lärde känna varandra ännu mer. Jag tyckte kvällen blev väldigt lyckad som sen slutade med en övernattning! :) Tack tjejer! :)

Igår, åt vi frukost hos Karro. Sen, gick jag, Mika och Charlotte i stan ett tag. Jag köpte nya träningskläder och underkläder och de andra hittade också lite grejer! Sen åt vi lunch på ett café. Jag och Mika hade tänkt att gå på kravallen men hade missat att man var tvungen att köpa biljetter, så vi var hemma hos mig istället och åt god mat och kollade på Robinsonfinalen. Det var roligt och mysigt. Sen somnade vi, trötta som vi var, jag i min säng och Mika på en luftmadrass.

Idag har mika och jag bara slappat, när hon gick sen, åt jag lunch, pluggade och handlade. Nu ska jag nog plugga lite mer.

Ha det så bra och hoppas att ni också hade en bra helg! :)
Kram

Färdighetsträning

Hej!
Idag har vi haft våran första färdighetsträning i termin 2. De handlade om kompressionsbehandling av ben, alltså hur man lindar ett ben nedifrån foten och upp till knäet. Det var lite krångligt, men roligt!
Vi hade också träff med basgruppen vilket fungerade bättre än vad jag trodde, det brukar alltid vara segt i början i en ny basgrupp, men jag tycker att det går bra för oss och det känns som att alla vågar vara sig själva och säga vad de tycker, vilket är väldigt skönt!
Imorgon är det fredag! På dagen är det föreläsningar och på kvällen är det middag hos Karro med tjejerna! Ska bli riktigt roligt, ser framemot en toppen-fredagskväll! :D
kramisar! :)


Nu är T2 igång!

Hej!
Först vill jag säga grattis till Linnea som klarade körkortet i måndags! Grattis! Är så glad för din skull! Det borde vara jätteskönt för dig att ha det gjort och kunna köra på egenhand nu! Lycka till med körandet! :)

Nu har jag börjat i termin 2, det känns lite konstigt att en termin redan har gått. Tyvärr klarade jag inte alla tentor i termin ett, den sista tentan kuggade jag på, men jag förstod det, för det kändes dåligt när jag skrev den. Så jag får göra den igen och hoppas att det går bättre då. Det var bara 14 stycken i klassen som klarade den, så jag blir inte själv på omtentan i alla fall! ;)

Det har snöat en massa här idag, snön bara öser ner och det blåser, men så ska det ju vara på vintern!
Imorgon har jag min första basgruppsträff med min nya basgrupp i skolan, får se hur det går!

Ha det så bra i snövädret! :)

Kramar

Tillbaka till verkligheten

Halloj!
Idag har jag, mamma och pappa varit ute på promenad i kylan och snön. Det var mysigt och skönt. Trots att det var åtta minus ute var jag ändå varm och röd i ansiktet när vi kom tillbaka.
Ikväll ska jag sitta barnvakt och imorgon åker jag tillbaka igen till Norrköping. Känns lite konstigt och tråkigt, nu har jag ju vant mig att bo här igen och det har varit så skönt att vara med familjen och att slippa plugga. Det har också varit roligt att träffa mina vänner och delar av släkten. Det är konstigt det där, hur fort man vänjer sig vid något. Nu är jag van att äta middag tillsammans med tre andra, att inte sitta själv framför tv:n och att ha någon att säga godnatt till innan jag lägger mig. På dagarna har jag i och för sig vart själv för det mesta, eftersom de andra inte varit lediga, men jag har ju hittat på saker på dagarna så jag har ju inte varit själv så länge. Det har känts skönt att ha folk omkring mig nästan hela tiden.
Men såklart kommer det att kännas bra i Norrköping också, när jag väl är där så tar det ju inte så lång tid tills jag lever "det livet" igen. Jag trivs ju bra där och har det jättebra med mina kompisar, men ibland känns det lite jobbigt att vara själv på kvällarna. men för det mesta är det rätt skönt och det är ju inte så länge, för på dagarna brukar det vara fullt upp.

Till sist vill jag bara ge er ett tv-tips! På söndagarna klockan 20.00 går nu Blåsningen på tv3, är faktiskt lite kul! De lurar kändisar och utsätter dem för knäppa saker! Haha!

Kramisar!

Mitt lov

Hej!
Nu har större delen av mitt lov gått, och jag har haft väldigt roligt! Har hunnit med en del!
Tänkte ta dag för dag lite kort!

Lördag
Jag hann med både alpint och skidskytte på dagen, fast i tv-soffan, jag tycker det är jätteroligt att titta på vintersporter, så det ägnade jag mig åt i några timmar. Sen på kvällen tog jag och Jennifer tåget, tunnelbanan, pendeln och sen bussen till Sandra i Älvsjö. Jag fick se hennes och hennes pojkväns lägenhet för första gången, den var väldigt fin och modern! Vi beställde sen pizza, jag och Jennifer vågade byta ut våran traditionella Capriciosa mot en Oxfilépizza, den var väldigt god! Sandra tog en kebabtallrik. Vi kollade på Robinsson, drack vin och började göra iordning oss för utgång. Efter en stund var vi laddade för dans på stan och drog till Göta källare, 360. Det var helt tomt där, vi var typ först och 23 årsgräns, men med Sandras kontakter kom vi in gratis. Efter ett tag hade det fortfarande inte dragit igång så vi bestämde oss för att testa ett nytt ställe, som Jennifer vart på några dagar innan. Det hette Södra teatern (om jag kommer ihåg rätt), men det var nog ett bra ställe om man ville sitta och prata och ta ett glas vin. Men vi ville ju dansa, så vi drog tillbaka till 360 där det nu var mycket mer folk och vi kom in igen, tack Sandra :) Det var väldigt bra musik och mycket folk, så det var väldigt kul att dansa. Det var länge sen jag var ute och festade i Stockholm så det var riktigt kul. Strax före tre kände vi oss nöjda och åkte hem till Sandra, där vi fick sova över! Det blev en väldigt lyckad kväll och det var kul att parta med tjejerna igen!

Söndag
Sandra väckte mig och Jennifer vid tolv, då var det dax att vakna! :P Sen fick jag och Jennifer skjuts till Mörby station, för Sandra skulle hämta sin lilla vovve, som varit i Åkersberga. När jag var på väg hem från tåget kom pappa och mötte mig, när vi kom hem var maten klar, så då blev det lunch. Några timmar senare åkte vi till farmor och farfar på söndagsmiddag. Farmor sa att det var en julavslutiningsmiddag, så vi fick tomtegröt. Det var mysigt och jag fick se filmen från farfars fest, vilken var väldigt rolig att se!

Måndag
Klockan fyra tog jag tåget till täby centrum, där Andrea Fast hoppade på, sen åkte vi vidare till Mörby och tog sen bussen till Kista. Det blev en rolig resa, då vi hade mycket att prata om och fnissa åt! När vi var framme åt vi på tacobar, det var jättegott :) Sen skulle Andrea leta efter en halsduk på HM men det slutade med att jag kom ut med ett par jeans, en skjorta och en tunika medan Andrea inte hittat något. Det är typiskt mig att hitta en massa saker när jag inte tänkt att köpa något alls, fast jeans behövde jag och en skjorta hade jag letat efter länge. Så helt onödigt var det ju faktiskt inte! Vi kollade lite till i affärer utan att hitta något, sen gick vi till bion och köpte godis och dricka. När vi skulle ta oss in till "själva bion" innanför kassorna. Stod det en kille där och ville se våra biljetter, men vi såg inte honom utan gick förbi, han stoppade oss och vi skrattade och bad om ursäkt. Han sa: Ja, ni ska till salong 11, det är ditåt. Han pekade mot det håll där vi hade kommit ifrån, utanför bioområdet, där butikerna var. Jaha, sa både jag och Andrea och tittade åt det hållet. Biljettkillen lät oss titta en stund innan han sa att han skojade. Haha, jag fattar inte hur vi kan vara så lättlurade, vi tittade och tittade utan att se något och tänkte inte på att det var åt helt fel håll. Det var lite kul, vi skrattade en lång stund efteråt, framförallt Andrea som till och med dagen efter fortfarande skrattade åt det! Haha, du är lite knasig du!
Tillslut kom vi till salong 11 och bion satte igång. Denna hette Fish tank och var inte så bra, tyvärr. Vet inte riktigt hur jag ska förklara den, men det handlade om en femtonårig tjej som levde ett svårt liv med en massa problem.
På vägen hem fick vi sammanlagt vänta på tre olika ställen, men det var bara kul för vi skrattade och pratade och sjöng! Haha vi kom på en rätt konstig sång om korv och tåg! Det var en riktig rolig kväll! :)

Tisdag
På förmiddagen tog jag en promenad till centrum, hämtade ut medicin för min nästäppa som aldrig går över, sen tog jag bussen hem. Resten av dagen kollade jag mest på tv, såg en film och på kvällen kollade jag på mästarens mästare med mamma och Malin.

Onsdag
Jag åkte till täby centrum och kollade runt lite, sen tog jag bussen till Fina och Filips skola och hämtade dem. Vi gick hem till dem. Sen fick jag vara elev i Finas skola och sjuna i hennes kör, vilket var roligt. Sen var det dags för middag och vi skojade och skrattade. Vid fem kom Hellis och hon och Fina åkte iväg till finas konståkning. Jag och Fille blev ensamma hemma, vi spelade kinaschack och fia utan knuff.  Sen lekte vi något som jag aldrig lekt förut nämligen Star Wars krig, tror inte jag var så vidare bra på det, haha. Men jag försökte och mina rymdlegogubbar skrek: Mot oändligheten och vidare. Fille bara skrattade åt mig, vi skrattade väldigt mycket båda två och låg tillslut på golvet och skrattade. Roligt var det! Sen kom Hellis och Fina tillbaka och vi pratade ett tag innan jag gick till tåget och åkte hem. Det var länge sen jag hämtade dem så det var mysigt att få egen tid med dem igen!

Torsdag, idag
Idag har jag träffat Linnea, jag tog tåget hem till henne, men gjorde en onödig tabbe. Jag stod och väntade i Roslags näsby på tåget mot Kårsta. Jag stod och läste i min bok och när det kom ett tåg vid halv, då tåget skulle gå hoppade jag på och läste vidare i boken. När jag tittade upp var jag i Täby centrum, alltså på väg hem till mig igen. Suck, så det var bara att skynda mig av och gå till Tibble och ta rätt tåg. Så irriterande, så jag fick ringa till Linnea och tala om mitt pinsamma misstag. Men tillslut kom jag fram och vi satt och pratade och böt sen julklappar, bätte sent än aldrig :P Jag fick en necessär från The body shop med jordgubbstvål, body butter och body scrub. Det luktade jättegott! Linnea fick en tröja och ett armband av mig. Sen åt vi lunch. Efter lunchen fick jag skämmas lite, haha för vi spelade Guitarr hero och jag suger på det, är jättekass, blev utbuad av publiken. Haha. Linne var så mycket bättre. Vi böt sen till Singstar med ABBA låtar, det var jag lite bättre på i alla fall och roligt var det! Efter att vi sjungit några låtar gick vi till centrum, eller vad man kallar det och fikade! Det var mysigt. Det blev en väldigt mysig och rolig dag! Det var kul att träffa dig igen, Linnea. Lycka till nu! :)

Hoppas ni har haft en bra vecka hittills, trots att ni inte har haft lov!
Kramar!


Pulkaåkning!

Hej allihopa!
Nu är jag i Åkersberga igen! Kommer vara här i mer än en vecka nu! Ska bli riktigt skönt!
Igår träffade jag båda Andreorna. Först tog jag bussen och gick sista biten till Andrea Munkhammar. Vi hade väldigt mysigt och tittade på gamla bilder och filmer, så många minnen kom tillbaka! :) Vilket var kul! Sen var vi asgrymma på guitar hero (eller Andrea var det, jag gjorde så att vi förlorade hela tiden) Vilket var skoj! :) Sen åt vi kanelknäckemackor och hade lite tråkigt, vi visste inte vad vi skulle göra men då kom Andrea på den brilianta idén att åka pulka! Så det gjorde vi! Vi gick till backen, när vi var framme satte vi oss båda två i pulkan och var vättskrämda. När vi sedan började åka skrek vi som bara den, vi försökte att bromsa med fötterna vilket inte gick så bra. Våra fösrök att bromsa ledde till att det skvätte upp snö i hela ansiktet så när vi var framme var vi helt dyngblöta i ansiktet. Och vi asgarvade som bara den! Har inte haft så roligt på länge. Kändes som att vi var 12 år igen! Det var så himla kul! Men det var läskigt också! En gång när vi åkte, satt jag längst fram och vågade inte titta. Sen när pulkan stannat, öpnnar jag ögonen och ser att mina fötter är tre decimeter från ett träd! AHHH, lite läskigt, ingen av oss hade varken tittat eller styrt så vi hamnade precis framför ett träd, tur att pulkan stannade!
Efter att ha åkt ett tag kände vi oss nöjda och haft många sköna skratt! Så då tog vi oss in igen!
Sen åkte jag och hälsade på andra Andrea! Vilket var skoj det med! Men henne ska jag träffa mer på måndag då vi ska se på bio!

Om ni inte har något att göra i helgen så ta er till närmsta pulkabacke, ta med er pulkorna, sätt er i pulkan och var laddade! Sen när ni åker iväg, var beredda på att skrika och skratta så kommer ni att ha grymtkul! Det lovar jag!
Kramisar!

Termin 1 är slut!

Hej!
Om ungefär en timme går mitt tåg, så drar jag till Åkersberga igen.
Idag var det sista dagen på termin 1, det känns lite konstigt att det redan är slut. Det har gått väldigt fort, men varit väldigt roligt. Vi fick tillbaka vår tenta idag och jag klarade den, vilket känns väldigt skönt!
Nu ser jag framemot att få en veckas lov, då jag inte hade det under julen. Så nu ska jag lämna böckerna här i Norrköping och inte plugga på hela veckan! Ska bli så skönt!

Ha det så bra och håll tummarna för att det inte är några förseningar med tågen!
Kram

Min stora förebild

Varför är världen så orättvis? Varför förlorar vi dem vi älskar? Varför får inte alla leva ett bra och lyckligt liv och sen somna in när de är 100. Varför blir en del saker inte som man tänkt sig?
Jag vet inte. Men jag tycker synd om de som blir drabbade av för tidig orättvis död. Jag imponeras av de som är kvar och kämpar trots att det för jävligt och trots att man inte själv orkar egentligen utan bara vill åka till himlen man också. Ibland kan jag undra vad som får en människa att orka leva vidare när t.ex. ens partner dött, vad som får en att kämpa och försöka att gå vidare och att inte tänka på det varje minut, varje sekund...
Men sanningen är väl att man inte har något val, man finns kvar på jorden och personen som man älskade gör inte det.

En av de personer som jag imponeras av och som jag nu när jag är äldre förstår hur otroligt stark och modig hon var och är, det är mamma. Hon förlorade båda sina föräldrar i tidiga tonåren, jag kan inte ens föreställa mig hur det var. Hur ensam hon borde känt sig och hur ledsen hon var. Jag imponeras av att hon orkade gå vidare, hon orkade gå i skolan, ta studenten och sen plugga vidare, som vilken ungdom som helst. Jag är otroligt stolt över dig mamma att du orkade och kämpade och att du inte gav upp. Du kommer alltid vara en stor förebild för mig, tror att du föralltid kommer vara den största. Jag skulle nog aldrig klara att leva utan mina föräldrar, men mamma säger att hon inte hade något val, situationen var som den var och hon var tvungen att leva med det. Tycker det är strongt av henne att säga så.
När jag var mindre hade jag kompisböcker där kompisar och familj kunde svara på frågor. En av frågorna var Vad är din största dröm? Jag kommer ihåg att mamma skrev: Att få se mina barn växa upp och se de skaffa familjer och få barn. Jag hoppas att den drömmen kommer gå i uppfyllelse.
Du ska veta mamma att jag älskar dig, du betyder så himla mycket för mig och är min största förebild, för alltid!


Älskar dig!

Många barn

Igår kollade jag på Familjen Annorlunda på Tv4. Jag blir imponerad av föräldrarna som orkar med allt som måste göras och ha koll på allting. Jag tror att det borde vara jättekul att växa upp i en familj med många barn. Tänk om man hade sju syskon, då har man alltid några kompisar att vara med och det borde bli en bra gemenskap. Nackdelen är väl att man inte får lika mycket tid med mamma och pappa ensamma och att det kan bli trångt, och att man kanske inte kan få lika mycket saker än vad man skulle få om man var själv eller två barn.
Min morfar hade 11 syskon, jag undrar hur det var för honom och hans syskon och hur han tyckte att det var att leva i en så stor familj. Tycker det är så tråkigt att jag inte har fått tröffa honom, det skulle vara jättekul att få höra vad han tyckte och att vi skulle kunna prata om det tillsammans.
Jag själv tror att jag skulle trivas jättebra med många syskon, då jag tycker om att ha mycket folk omkring mig, och jag är inte så mycket för prylar utan ser hellre att man har en bra kontakt med sina syskon och föräldrar och trivs bra tillsammans.
Jag är jättenöjd med min uppväxt med en syster, och trivs jätte jättebra i min famlij. Men det är lite kul att leka med tanken och tänka hur det skulle vara om man var tio i familjen istället för fyra. Så när jag ser ett sådant här program som Familjen annorlunda med massor av barn, så blir jag lite sugen på att själv ha en massa barn när tiden blir kommen. Fast jag tror att jag kommer nöja mig med två barn, för det känns lagom. Jag vet inte om jag skulle orka att ha åtta barn, man måste ju känna att man har tid för alla och för en själv. Men fyra barn skulle jag nog kunna tänka mig. Men som sagt, det är ett tag kvar tills jag behöver fundera på hur många barn jag vill ha. Men det är ändå lite kul att fundera på saken!


Om ni inte sett programmet så rekommenderar jag det! En timme med sköna familjer, många barn, mycket glädje och kaos!

(Jag ska nog inte klaga på att jag tycker att jag diskar hela tiden, för en familj igår med nio barn hade ingen diskmaskin, det är nog lite värre än vad jag har.)

Skulle ni trivas i en stor familj? ;)
Kramar till er!

Matförslag?

Hej!
En sak som man får göra många gånger när man bor själv är att laga mat. Jag tycker det är kul att laga mat. Men ibland känns det tråkigt, dels för att det bara är till sig själv man lagar och dels för att det blir typ samma maträtter hela tiden. Jag kör de rätter som jag kan och sen rullar de på, det blir aldrig något nytt. Så om ni har något roligt förslag på någon god rätt så säg gärna till. Det ät bra om man inte behöver ugn till rätten (för det har jag inte i lägenheten). Igår testade jag en ny rätt i alla fall, det var pasta med spenat ocg champinjonsås, det var faktiskt gott!

Men som sagt, har ni något förslag så tar jag mer än gärna emot det!
Nu ska jag göra i ordning mig och gå till skolan! Idag ska vi lära oss hjärt-och lungräddning!
Kramisar!

Lägenheten

Hej!
Nu var det länge sen jag skrev, det beror på att min dator har varit paj. Men nu har pappa lagat den, som tur är!
Så nu kan jag skriva igen!
Nu har jag snart bott i min lägenhet i en vecka och äntligen börjar jag få ordning och hemtrevligt! Trivs väldigt bra! Lite litet, men mysigt :)

Sovhörnan! Den snygga Åkersberga-skylten som ni ser högst upp fick jag av Andrea Fast i julklapp, tycker den är så snygg och den passar jättebra där! :) En väldigt rolig julklapp, som alltid ska påminna mig om min födelseort! ;)

En annan julklapp i tv hörnan!

Det lilla lilla köket!

Och min lilla matplats!

Mitt nya skrivbord och de fina gardinerna som mamma sytt!

Måste säga att jag fått det väldigt fint i lägenheten!
Imorgon är det skola igen, men bara i en vecka för sen är första terminen slut och vi får en vecka lov! VIlket blir skönt!
Nu ska jag ta en kopp te! Ha det så bra!

Nyårsafton!

Nyårsafton började med 9-årskalas för Fina! Det var mysigt att äta brunch och Fina fick en massa fina presenter. Vi var kvar där och mös till typ halv tre så då fick vi skynda oss för jag skulle vara hos Andrea klockan fyra.
När jag sen kom till Andrea lagade vi mat ock snackade. Resultatet blev en jättegod tre-rättersmiddag: Avocadosallad med lime som förrätt. Klyftpotatis, quornfilé och bea-sås till varmrätt och en jättegod blåbärspaj med glass till etfterrätt.

Sen var det bara att sätta fart, chips och frukt skulle fram, vi skulle byta om och sminka oss. Snart skulle gästerna komma. Först kom Andrea och vi tog kvällens första partykort. Och jag måste säga att vi alla tre var väldigt snygga kvällen till ära!

Sen kom det en massa personer, så det blev lite trångt i den lilla lägenheten. men vi klarade oss, det finns ju golv att sitta på! :) När det var dags för tolvslaget, tog vi alla på oss ytterkläder och sprang ut. Vi skålade i bubbel och tittade på alla fina fyrverkerier! Så det var riktigt kul. Sen typ kvart över tolv försvann alla människor och det var bara jag och tre killar som gick i 9c i solskiftet när jag gick i 9a så vi stod där och pratade en massa men sen märkte vi att det var lite kallt så då gick vi också in. Och festen fortsatte.

Så här glad var jag över att det var ett nytt år! :)

Vid tre var det många som åkte hem och efter det spårade det tyvärr ut lite bland dom som var kvar. Klockan sex gick de sista gästerna och då var jag så trött så då hade jag tagit en kudde och filt och lagt mig på mattan och somnat. Men sen fick jag sova i sängen med Andrea.
Trots det som hände så hade jag riktigt kul och det var helt klart min bästa nyårsafton hittills! :)
Tack för en rolig kväll allisammans!

RSS 2.0