Allergi och astma

Hallå!
Idag har vi haft en tre timmars föreläsning om allergi och astma hos barn, som var väldigt intressant. När den var slut gick jag, Charlotte och Karro och åt på restaurang vilket var väldigt roligt och trevligt. Vi satt och snackade och åt ett bra tag :) Sen gick jag till bibblan och pluggade, lyckades sitta och koncentrera mig i två timmar, sen gav jag upp och gick hem. Men ska plugga lite mer senare tror jag, för imorgon är det tenta, när den är gjord tar jag tåget hem. Det ska bli mysigt att komma hem igen!

Kram!

Sex somrar i mitt liv

När jag var liten, tyckte jag det var jätteroligt att följa med farmor på somrarna till Wira-spelen. Jag älskade att sitta på läktaren och titta när de repade. Sen när det var föreställningar så gick jag med hela familjen och tittade. Jag lekte till och med Wira-spelen hemma, både småbilarna och legogubbarna fick stå i en ringdans, precis som folket i wira gör på bröllopet. Självklart så kunde jag också alla sånger och lekte själv att jag var Kristina.
Sen så kom den sommaren då jag själv fick vara en av barnen på ängen i Wira. Det var jättekul att själv få vara med och spela och jag trivdes som fisken i vattnet. Det var så roligt att få spela teater, sjunga och vara med i gemenskapen.

Ibland kom det till och med kändisar och tittade på oss, vilket var extra kul. Jag var sammanlagt med i sex år, varav två av dem var jag ungmö. Sista året fick jag vara Eriks lillasyster, vilket var jätteroligt! Den bästa som spelat Olof tycker jag är Jacob Stadell. Kristina som jag själv alltid ville vara, tycker jag att Linda Ulveus har spelat bäst. Erik Johansson tycker jag har varit bäst som Erik.


De bästa scenerna i Wira-spelen tycker jag är den här scenen, när Kristina och olof sjunger kärlekssången. Den andra kärleksscenen är också väldigt bra! Sen tycker jag om den sorgliga scenen när alla går i sorgetåget, det är så fint och sorgligt, då är det inte många ögon som är torra.
Eftersom alla i släkten har kollat på Wira-spelen ett antal gånger blir det många Wira skämt som vi i släkten skojar med varandra om, vilket är väldigt roligt, lite små internt sådär, t.ex. som Lukta på den du gubbe!
Jag är väldigt glad att farmor tog med mig till Wira-spelen, vi hade många roliga somrar tillsammans. Efter föreställningarna brukade jag ibland följa med farmor till landet och mysa där med henne och farfar och sen nästa dag så åkte vi till Isaks äng igen och gjorde en till föreställning, jätteroligt var det.
Jag är ju farmors tjej, så för mig var det jättekul att vara med farmor i Wira, och nu älskar jag att sitta och titta på Wira-bilderna med farmor, tror jag tittar i det fotoalbumet varje gång vi är på landet! Och nu i helgen ska vi  fira påsk på landet så då kommer nog Wira-albumet fram igen.
Älskar dig farmor! Är jätteglad över att vi har en sådan bra relation!

Världens bästa farfar och farmor!
Älskar er!

Puss och kram!

Fixar man inte själv så...

... fixar vännerna istället! Jag är ju inte så teknisk av mig, är inte så intresserad av teknik eller att snickra och sånt heller. Men vilken tur att man har händiga vänner! Min skrivare fick slut på bleck för några veckor sedan. Sen lyckades jag med pappas hjälp beställa hem bläck men sen kom det stora problemet. Hur får man in bläcket i skrivaren? Jag trodde att det skulle vara en lucka någonstans, men jag tittade och tittade men hittade ingen, men tillslut så, haha. Men i den här luckan så finns det en liten låda där bläcket finns. Men lådan var halvt täckt av skrivarens "ram", och jag fick inte fram lådan från ramen. Man skulle dra den till sidan på något sätt eller trycka på någon knapp så att lådan åkte till sidan. Men jag fattade inte vilken knapp man skulle trycka på men jag testade lite olika, tyvärr har jag slarvat bort instruktionsboken. Efter att ha försökt flera gånger gav jag upp. Men så idag bad jag Andrea Munkhammar, som är teknisk om hjälp. Det tog två minuter så var det nya bläcket på plats. Kul att vissa kan iaf! haha När skrivaren var fixad tog det inte lång tid förrän den andra Andrea började skruva på mina köksluckor som satt lite löst, jag hade ju i och för sig lagt märke till att de var lite lösa, men orkade inte sätta fast dem. Men det skötte Andrea. Så de båda har hjälpt mig idag! Tack tack!


Minsa små fixare! <3

Gårdagens middag!


Idag har vi mest slappat och skrattat, sen kollade vi i lite affärer, jag hittade en snygg vårväska och Andrea ett pas snygga skor! Sen gick vi till våffelmakeriet som ligger nästan vägg i vägg med mitt hus och åt supergoda våfflor! Titta och njut! ;)

Blåbärsvåffla!

Våffla med nötter!

Supergoda var dem! Och det var ett väldigt mysigt och snyggt fik!
Men nu har mina små flickor åkt hem till Åkersberga igen och det är tyst och tomt i lägenheten...
Men det har varit jättemysigt att ha er här! Älskar er mina fina vänner!
Puss puss!

Trött men glad!

Halloj!
Nu har jag fått besök av två underbara, brunbrända tjejer! Andrea och Andrea, båda två har precis kommit hem från Thailand, så jag känner mig lite blek med två pepparkakor runt omkring mig. ;)
Igår kom den ena Andrea, den yngre, vi babblade på som vanligt och jag fick höra allt om Thailandsresan, om läskiga elefanter och häftig snorkeltur! Vi åt smaskiga räkmackor till middag och flamsade runt. När vi lagade maten tog Andrea rollen som kock!

Efter att vi ätit den goda middagen kände jag att det var dags att underhålla lite, så jag fattade tag i min stiliga mick (rakgelsflaska) och med hög musik och med min vackra sångröst bjöd jag på en riktig show! ;) Haha


Haha, synd att ni inte fick se det live, det var bara Andrea som fick det nöjet! ;) Jag rekommenderar att ni testar att ha en show hemma hos er, det är superkul, haha. Det är bara greppa tag i något som fungerar som mick, sen sätter ni på några bra låtar och sen rockar ni loss! Helt crazy! Haha
När vi kände oss laddade gick vi till HUGO, där vi dansade och hade skoj. Sen framåt småtimmarna var det dags att gå hem och vid fyra somnade vi glada och trötta.
Imorse kom den andra Andrea, den äldre! Vilket var väldigt skoj. Så nu på morgonen har vi ätit frukost och vissa av oss har tagit en tupplur, hihhi. Men nu bär det av till stan för att shoppa!

Kramar!

Ser framemot en toppenhelg!

Hallihallå! :)

Idag gick det väldigt bra på basgruppsträffen, det var den bästa gången hittills för oss alla! Idag var ämnet smärta och sår. Till nätsa gång ska vi läsa på och lära oss mer om diabetes!
Nu har jag precis städat min lilla lägenhet, det måste vara fint inför helgen. För imorgon kommer fina Andrea och på lördagmorgon kommer en anna fin Andrea! Så det kommer bli en toppenhelg, det är jag säker på! :) Har längtat så efter mina flickor, speciellt nu när de har varit borta och lyxat sig i Thailand i två veckor. Men i helgen kommer dem! Ser framemot en toppenhelg! :)

Hoppas ni får en riktigt bra fredag och en bra helg! :)
Kram

Glada vänner!

Hallå!
I helgen har det varit lite deppigt, jag har haft lite ångest över att jag inte har klarat tentan och det har känts allmänt tufft och lite ensamt...

MEN IDAG har jag återfått kraften känner jag! Det har varit en bra dag, föreläsningarna har väl inte varit de roligaste, men jag har haft så roligt med mina tjejer, Karro, Malin, Charlotte och Mika! Vi har skrattat mycket idag och skojat med varandra som vi brukar göra! Vilket har varit väldigt skoj! Eftersom de har varit glada och flummiga så har jag också blivit det! Är så glad att jag har er tjejer! Och tack för en rolig skoldag tillsammans med er! :)

Kram kram!

Så ska det låta!

Hej!
Igår fick vi reda på tenta resultatét, till medicintentan, och det gick som jag trodde, inge bra, så jag får göra om den i juni igen. Det känns jättetråkigt och surt. Men det är väl bara försöka att ladda om och ta fram böckerna igen och plugga om på nytt. Det borde ju vara lite lättare den här gången, eftersom jag redan pluggat en massa på den. Men jag är nog sur ett par dagar nu, sen får jag ta kraft igen....

Men nu ska jag prata om något roligare. Igår efter skolan gick jag och Mika till stan och kollade i lite affärer, främst HM för jag ville hitta ett nattlinne att sova i. Men jag hittade inget på avdelningen där nattlinne och pyamas hänger. Men sen när vi gick vidare till den vanliga avdelningen så hittade jag en vanlig t-shirt som var grå och supersöt. Så jag tog den största storleken och köpte den. Kunde ju lika gärna sova i den!

Visst var den söt och rolig!?! Med den här på mig kommer jag vakna upp med ett leende på läpparna varje morgon! :)

På kvällen igår var det säsongstart för Så ska det låta, det är ett program som jag verkligen tycker om och för ett tag sedan så pratade jag med Charlotte och hon är också fäst vid programmet så då har jag någon att diskutera det med i skolan, kul kul! När ungefär en kvart hade gått av programmet fick jag ett sms av just Charlotte. Hon skrev att om du mot förmodan inte vet så är det Så ska det låta på ettan nu! Och det hade jag ju såklart inte missat utan satt deran som fastklistrad framför tv:n.
Ungefär en halvtimme senare ringer mobilen, och jag tänkta, vem ringer och stör? Det var pappa som också satt och kollade på Så ska det låta med mamma och Malin. Men han hade tröttnat lite, han tyckte att deltagarna Cookies'n Beans och EMD bara körde sina egna låtar. Och det höll jag med om, blev faktiskt lite besviken på första programmet så jag hoppas att det blir bättre senare i säsongen!
När jag är hemma och kollar på tv med mamma, pappa och Malin så brukar vi alltid diskutera vad vi ser, det bara blir så. Framförallt är det väl jag och pappa som diskuterar och för det mesta tycker vi lika. Så nu igår när jag inte var med så ringde pappa och diskuterade istället, så att jag fick vara med på ett hörn av deras tv-kväll! Det var skoj! :)

Nej, hörni nu är det bara att ladda inför en ny dag. Ska snart ta mig iväg till skolan och försöka plugga några timmar.
Ha det så bra!

Grattis farmor!

Grattis, grattis! :)
Det var roligt att prata med dig idag, jag hoppas att du får en fortsatt trevlig kväll och att ni har det trevligt imorgon! Känns tråkigt att jag inte kan vara med, men vi ses ju i påsk och det ska bli jätteroligt!
Idag satt jag och en i min klass, Matilda än en gång i flera timmar och skrev på en rapport om tuberkulos, som ska vara inlämnad senast fredag morgon. Idag blev vi äntligen klara, så det känns väldigt skönt!

Nu ska jag göra pannkakor, det var så länge sen jag åt det, så det blir nog gott! :)

Puss o kram!

Studentboende!

Halloj! 
När man bor i ett hus fullt mes stutenter som jag gör så får man vara beredd på det ena och det andra, det har jag fått lära mig! Ibland på kvällarna så är det fest på våningen under eller på samma våning som en själv. Då får man vara beredd på att det hörs väldigt hög musik och att det kommer hålla på fram till småtimmarna, och att du kommer höra att de pratas utanför fönsret när folks tår utanför och röker. På helgerna får du också vara beredd på att det kan komma någon och knacka på och fråga om du har en vinöppnare! Haha. För några veckor sedan hade vi förfest hos mig och när vi skulle öppna en flaska vin kom jag på att jag inte hade någon vinöppnare, så Karro och Mika tog på sig uppdraget att få upp vinflaskan. Så de knackade på hos en granne, och en kille med bara handuk om kroppen öppnade. Haha sånt kan hända, men han hade vinöppnare i alla fall! Så sen när vi var och shoppade några dagar senare sa de åt mig att köpa en vinöppnare. För nästa gång det är fest här ville de inte knacka på hos grannen. Så nu har jag en, och det var väldigt tur för i lördags när jag kollade på melodifestivalen så kanackade det på dörren. Och jag blev väldigt förvånad och undrade vem det kunde vara. Det visade sig att det var två från en grannfest några dörrar bort som frågade om jag hade en vinöpnnare, så vilken tur att jag hade det! :) Så ena gången hjälper andra en och nästa gång hjälper jag andra :) 
Det som också är kul när man bor på ett studentboende är att det är nära till både skolan och till kårhuset, viklet är både skönt och roligt! :) 
En sak som är lite läskig med mitt sudentboende är att tvättstugan är i källaren där det alltid är alldeles mörkt, usch ush.
Men en sak som däremot är väldigt bra är att det finns en lokal som man kan hyra för att ha fester och liknande, så det är ju toppen! :)

Så om ni någon gång får chansen, testa på att bo i ett hus fullt av studneter, för trots läskiga tvättstugor och hög musik när du ska sova så är det superroligt och en annorlunda upplevelse! :) 

Puss!


 

Melodifestivalen!

För ungefär ett år sedan var jag i Globen och såg på genrepet inför melodifestivalsfinalen tillsammans med Sandra. Det var riktigt kul att se showen på riktigt istället för genom tv-apparaten. Det var lite kul att se artisterna utan smink eller med sitt privata smink, de hade inte blivit "tv-sminkade" än som de sedan är under direktsändningen.
Igår var det dags för final igen. Jag tyckte det var bra och de flesta låtarna tyckte jag också om. Tyckte inledningen var väldigt rolig med the eye of the tiger och med boxningstema. Mina favoriter var Salem al Fakir och Eric Saade. Och de kom ju tvåa och trea :) Vinnaren Anna, känns som en värdig vinnare, tycker att hon är enormt duktig och hennes röst är väldigt unik. Och vilken resa hon gjort, i Idol 2008 hyllade idoljuryn henne, hon slutade som fyra och blev väldigt ledsen. Jag kommer ihåg att Anders Bagge sa till henne att hon inte skulle ge upp och att hon om några år kan vara med i melodifestivalen om hon vill. Och han hade helt rätt, men hon var inte bara med i festivalen utan hon blev också svenska folkets favorit. Hoppas nu att hon kan bryta trenden med våra dåliga placeringar och se till att få en bra placering. Heja Anna! :)

Puss och kram!

Vårkänslor!

Har ni också kännt det? Att det kommer en glad bubblande känlsa i kroppen, ni känner hur det smyger sig på och du får ett stort leende på läpparna! Våren är på väg :) Snön börjar smälta, himlen är blå och solen skiner. Mätaren vid fönstret visar inte längre på minus utan på plusgrader. Gräset börjar visa sig igen och jackorna börjar bli lite tunnare och lite mer uppknäppta. Jag fick vårkänslor häromdagen när jag gick till skolan, solen sken och det var rätt varmt i luften, en bil spelade hög musik och jag bara kände glädje! Visst, jag älskar snö men nu räcker det för den här gången, nu vill jag ha gröna ängar och blommor, jag vill lämna vinterjackan hemma och ta på gympadojjorna! Håller ni med? 

Hurra för våren!
Trevlig helg!  

Hemma

Hej!
Nu var det några dagar sen det var helg, men min helg var väldigt rolig!
Jag åkte hem i fredags, tåget var en timme försenat så jag kom inte hem förrän halv nio. Då åt mamma, jag och pappa pizza och kollade på let´s dance! Vid elva åkte jag och pappa och hämtade Malin och Antonia som varit och åkt skidor i Kittelfjäll.

I lördags slappade jag på förmiddagen och tog en promenad med mamma och pappa. På eftermiddagen åkte jag till Andrea Munkhammar, till deras nya hus, som var jättefint och jag är säker på att de kommer trivas jättebra där! Vi gick och hyrde film och tog en promenad genom skogen, mysigt. Sen åt vi middag med Maria och Martin, efter maten kollade vi på melodifestivalen, och vi tjejer skrattde åt Martin som somnade då och då, vilket var roligt! Efter festivalen slog vi på filmen och så lyckades alla hålla sig vakna! Det var jättekul att träffa Andrea igen!

På söndagmorgonen vaknade jag klockan sju och var jättepigg, så jag gick ner och satte mig vid mammas dator och skrev på min berättelse som jag inte blev klar med i torsdags, på vägen hem på fredagen hade jag funderat ut mer på berättelsen så jag skrev ner allt som jag hade i huvudet. Vid åtta kom mamma upp och satte sig framför tv:n och tittade på vasaloppet, efter ett tag gjorde jag henne sällskap. Några timmar senare tog jag och mamma en promenad runt täljö. Sen vi lunch kom farmor, farfar, Hellis, Peter, Fina och Fille och åt lunch med oss. Tyvärr hade Malin och Antonia redan åkt för att jobba på båtmässan. Men det var jättekul att träffa släktingarna och vi hade det väldigt trevligt, började till och med gråta när det var dags att åka tillbaka hit till Norrköping, men det blir ju sån kontrast, från att vara nästan hela släkten till att vara alldeles själv. Men jag fick sällskap av farmor och farfar en bit och nu några dagar senare, känns allt som vanligft igen och jag trivs bra! :)

Så jag hade en väldigt bra helg, det enda dåliga var att jag inte hann träffa alla som jag ville, men det är så när man inte är hemma så ofta och man bara är hemma än helg så vill man träffa alla, men hinner tyvärr inte. Så det får bli nästa gång :)
Kram på er!

Torsdagsnöje!

Godmorgon!
Tänkte skriva några rader innan jag äter frukost och sen drar till skolan.
Igårkväll när jag kom hem hade jag ingen lust att plugga, och det var heller inget som jag var tvungen att plugga på, så jag tog ledigt helt enkelt! :)  Jag tyckte inte att det gick något bra på tv, så jag började skriva på en berättelse som jag hade fått en idé till tidigare på dagen. Jag började skriva vid halv åtta och det bara flöt på, jag satt vid datorn och var helt inne i historien, tre sidor blev det och den är inte klar än. Tiden bara sprang iväg och när klockan var kvart i tio så var jag tvungen att sluta, fast jag egentligen inte ville. Så att skriva en berättelse blev mitt torsdagsnöje. När den så småningom är klar får jag sätta in den i pärmen med de andra historierna som jag skrivit. :)

Ha en bra fredag!
Kramar!

Tenta och lunch med tjejerna!

Halloj!
Efter många dagars pluggande så är tentan äntligen gjord. Det är skönt att det är över. Jag vet inte riktigt hur det känns, det kändes rätt bra men ändå tror jag inte att jag klarar det men jag hoppas på det bästa! Så håll tummarna för mig! :)

Efter tentan skulle vi gå på restaurang och fira Karro. Men hon visste inte att vi bokat bord på S:t George, det skulle bli en överraskning. Så när hon frågade var vi skulle äta om vi skulle gå till Paus, vårt vanliga ställe. Var det ingen som direkt svarade. Sen när vi väl gick in på S:t George och Charlotte sa att vi hade bokat bord, blev hon glatt överraskad! Så det var kul. Det var väldigt god mat, jag tog fläskkarré med pommefrittes och bearneisesås, smarrigt. Karro fick snygga preenter av oss också! ;) Blev en lyckad lunch med mycket skratt, och lite pinsamheter. Hihi!

Kram!

RSS 2.0