Middag med tjejerna!

Halloj!
På kvällen igår skulle jag och Mika, Charlotte och Karro äta middag på restaurang för att fira mig, det var lite svårt att hitta någon som var öppen, men tillslut så! Vi hade väldigt trevligt och maten var god. Det blev som vanligt mycket skratt, lite pinsamheter och mycket tokigt snack. ;) När vi alla var mätta tog vi en liten promenad i det vackra vädret runt i stan i Norrköping, vi hamnade sedan på statoil och köpte glass. Sen gick vi vidare hem till mig och spelade kort, då blev det ännu mer skratt och lite stressigt då vi spelade Hej knäckt svårt att komma ihåg vad man skulle säga eller göra. Men roligt var det!

Tack för en rolig och mysig kväll med er tjejer! Är så glad att jag har er! <3

Kram

Midsommarstång i båten?

Hallå hallå!
Tänk att vi fick en midsommar med fint väder, strålande sol och blå himmel nästan hela dagen. Skoj!
Firandet började för mig med att ta bussen till Söderköping för att där möta upp Charlotte och sedan åka vidare till Sankt Anna. Där blev vi sedan upphämtade med en båt av Charlottes kompis Hanna. Vi åkte hem till henne, vilket var mysigt då hon bor på en ö. Där var vi sammanlagt  sex tjejer, då en av oss kom på idén att göra en egen midsommarstång, så hjälptes alla åt och glatt fixade en. Det tog tid, men var roligt, så när vi var klara med det fixade vi i ordning grillspett som vi skulle ha med oss till festen som vi skulle till på kvällen. Vi hann fika innan vi gav oss iväg till fastlandet igen. Men vi kunde ju inte lämna våran fina midsommarstång ensam kvar på ön, så i en liten motorbåt slog sig sex tjejer ner med stora väskor och med en ca 1,70 meter lång midsommarstång som stod som ett segel. Gissa om vi fick många blickar på oss av folk som också var till havs när vi åkte i vår lilla båt!

 

Mer svenskt än så här kan det nog inte bli på en midsommarafton va? Sommarklänningar, sol, blå himmel, vatten, skärgård och midsommarstång!

 

Vi blev avsläppta av Hanna vid hamnen där vi kom ifrån, sen åkte vi bil till en annan hamn lite längre bort och hämtade Hanna som åkte båt dit, nu tog vi också med oss midsommarstången. Så den fick plats i bilen, fast utstickande ur fönstret, men vi åkte bara på en liten grusväg i ca fem minuter med midsommarstången, så det var ingen fara, bara roligt!

Väl framme hos Elin där vi skulle vara på kvällen tillsammans med ett till gäng grillade vi och snackade. När maten var uppäten ställde vi midsommarstången på marken och dansade runt den, som man ska göra på midsommarafton. Alla var seriösa och sjöng och dansade allt vad vi kunde, sen avslutades de med raketen. Man blir aldrig för gammal för lite midsommardans!

 

Det blev en lyckad kväll och en väldigt rolig midsommarafton!

Hoppas ni också hade det bra!

Äntligen har jag klarat den svåra tentan!

Heej!
Idag är jag så himla stolt över mig själv och superglad! Jag klarade den där jävla tentan, tyckte den var skitsvår och hade jättesvårt att få in allt i huvudet, men tredje gången gillt blev det! Jag klarade det! Nu är jag klar för att börja trean och följa med min klass, känns så himla roligt. Trivs så bra i klassen så känns så skönt att jag nu vet att jag får fortsätta gå i den! Så nu kan jag pusta ut och verkligen ta sommarlov!

Nu är jag tillbaka i Norrköping, ska fira midsommar här! Ikväll har jag träffat Mika, vi har ätit kinamat i en park, sen gick vi hem och spelade kort hos Mika. Vi var väldigt dåliga på kortspelet Hej knäckt, men riktigt roligt var det, skrattade supermycket! :D

Glad midsommar på er!

Roligt att spela kort!

Hej!
Nu har jag jobbat klart för den här veckan, hade en lyxvecka med bara tre arbetsdagar, skönt!
I måndags efter jobbet åkte jag till Andrea, hon är mycket ensam hemma på dagarna nu eftersom hon har opererats, så hon tycker såklart om att få sällsakp, och hon fick trippelt med sällskap i måmdags. För när jag kom var redan Serkan och Sandra där, så det var roligt att få träffa dem. De hade bakat en supergod rabarberpaj, mums! Sen satt vi och pratade ett tag och spelade sen ett turkiskt kortspel, som Serkan lärde oss tjejer. Det var jättekul, men man kan väl säga att några var lite bättre än oss andra. Vi spelade i lag och jag och Sandra kom i alla fall tvåa! ;)
Sen åt jag middag med Munkhammarna, efter maten fortsatte jag och Andrea spela kortspelet men den här gången med Emil, det var jätteroligt! Alla vi tre var väldigt trötta och flummiga. Emil var superrolig och tyckte att det var en lätt match att slå Andrea och mig, som han sen också gjorde! Men vi skyllde på att han hade nybörjartur. ;) Så det var en toppeneftermidag med bästa vännen och hennes vänner och lillebror! :D

Idag har Malin kommit hem igen från att ha varit matpersonal på ett konfaläger i tio dagar, så det var kul att träffa henne igen!

Kram

Kronprinsessbröllop!

Så himla fint tyckte jag att bröllopet var! Victoria var så vacker i sin bröllopsklänning, med sitt fem meters långa släp. Det var helt klart en klänning i min smak, modern, stilig och enkel, tyget var jättefint. Det har ju varit mycket diskussioner om hur Victoria ska gå in i kyrkan, jag tycker det är jättefint när man får gå sida vid sida med sin pappa in i kyrkan för att sedan gå ut ur kyrkan sida vid sida med sin make, sin man. Jag tycker det är ett fint sätt att visa att man börjar ett nytt liv tillsammans med den man som man älskar, och att man lämnar det andra lite bakom sig fast att den tiden ändå finns med i sitt hjärta livet ut, såklart.
Det bästa under bröllopet enligt mig var när de sa ja till varandra, när både Daniel och Victoria blir rörda, så börjar jag också som satt på första parkett (tv-soffan) gråta. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna. Det som jag också tyckte var bäst var sången till Victoria och Daniel som sjöngs av Agnes och Björn. Texten, som nog främst var tänkt åt Victoria var så himla vacker, jag blev rörd av orden som de sjöng. Att se Daniel och Victoria stå och titta på varandra och hålla varandra i handen tror jag gjorde många lyckliga, man kunde verkligen se hur lyckliga och kära de är.
Tänk vilken resa Daniel har gjort, från att vara en "vanlig" kille från en liten ort som arbetar på ett gym till att bli Prins Daniel med hela svenska folket, vilken saga, eller hur!?


Nu fortsätter bröllopsdagen några timmar till, ska bänka mig framför tv:n igen!
Många bröllopskramar!

Vaxholm!

Hej!
Igår hälsade jag på Andrea som var lite trött och krasslig efter operationen, men hon var mycket piggare än vad jag trodde, det var mysigt, vi åt glass och muffins och kollade på tv, och babblade såklart! Det var jätteroligt att träffa henne igen! Älskar dig min lilla sötios och tack för ditt fina sms som jag fick när jag satt på bussen, det värmde! <3
Sen var jag tyvärr tvungen att åka till jobbet, första gången jag jobbade ensam inom hemtjänsten den här sommaren, det blev lite stressigt men gick bra!
Vid tio när jag slutat åkte jag till Viggan till fam Gerdes, där var alla vakna och pigga, jag var tröttast :P Hellis och Filip var så gulliga och kom och mötte mig. Efter lite kvällsmat somnade jag fort!
Idag hade Hellis, Fina, Fille och jag tänkt att åka till Grinda men eftersom det har regnat och åskat så blev det inte så, men man kan säga att vi kom halvvägs för vi åkte till Vaxholm! Där åt vi lunch, strosade runt, kollade i affärer och åt världens godaste chokladglass! Mums! Vi hade tur för när vi var i Vaxholm regnade det inte! När vi däremot åkte dit och hem så regnade det, och inte så lite heller. Efter lite trassel och mycket skratt kunde vi till slut hitta utvägen från Vaxholm, Hellis och jag satt fram och försökte hitta den rätta vägen, och Fille satt bak och sa: Ni är knasiga ni! Han hade nog rätt :D Haha
Det blev en mysig dag som avslutades med att sitta och beundra den nyinköpta lampan som var oerhört snygg! :) Vill ha en sån själv!
Idag har jag också hittat en klänning som jag ska ha på midsommar, hittade den praktiskt nog i Hellis garderob så det var shysst att jag fick låna den, tack tack! Känns verkligen som att jag är en lillsyrra som lånar kläder av storesyrran, perfekt! :)

Nu är jag hemme i Gottsunda igen, ikväll blir det bakad potatis med mamsen och pappsen och tv-tittande, vet dock inte var det går på tv, förutom fotboll, som jag inte vill se!
Trevlig fredagkväll!

Glad!

Just nu är jag väldigt glad! Då jag precis fick reda på att jag har klarat terminstentan, så det lönade sig att Karro och jag satt i skolan och pluggade flera timmar i några dagar. Så himla skönt att jag kan lämna den bakom mig! :)
Idag har jag ätit lunch med farmor, det var väldigt mysigt, vi åt gott och pratade en massa, det var extra kul då det var väldigt länge sen jag och farmor var ensamma tillsammans! Sen traskade jag iväg till Roslags Näsby till jobbet, fick skriva på några papper och läsa information, sen var det ergonomiutbildning. Vilket var lärorikt!

Nu väntar jag på pappa, när han kommer ska vi äta middag!
Kramar

Tog mitt pick och pack och sommarflyttade

Hej!
I lördags hjälpte mamma och pappa mig att få med mig mitt pick och pack hem till Åkersberga då jag ska bo här hemma större delen av sommaren. Det gick bra och vi var snabba, hann också visa universitetet för dem och gå på en promenad och gå en snabbis i köpcentrumet.
Igår var det väldigt konstigt väder, ena stunden var det sol och varmt och andra stunden var det helt grått på himlen och regnet öste ner. Pappa och jag tog en promenad till Sågvägen och mötte mamma som hade tränat på Itrim sen gick vi tillsammans hem igen. När vi var hemma tog jag en "tur" med gräsklipparen, vilket inte var så kul men det gick rätt fort ändå att klippa hela tomten. När jag var klar åt jag lunch och sen åkte jag till Andrea Fast, vi kollade på Greys anatomy vilket var jättebra, vi åt ocså god mat. Sen åkte vi till hennes kompis Sara och lämnade Andreas söta katt Vida och Saras katt Melvin som var något större än Vida! :) Det var roligt, va kul att träffa henne då det var länge sen!

Få se vad jag ska göra idag, vet bara att jag ska till jobbet och få mitt sommarschema!

Kram

En liten avslutningslunch!

Hej!
Nu har jag sommarlov! Kan inte riktigt fatta det, men skönt är det förstås! :) När man går på unvisitet verkar man inte ha någon avslutning utan idag hade vi bara utvärdering och sen info om termin tre. Däremot så gick jag, Charlotte och Karro och åt lunch på restaurang som en liten avslutning, Mika kunde tyvärr inte.
Klockan nio ikväll ska vi tre gå på bio, vi ska filmen A-team, hoppas den är bra!

Hoppas att ni har bättre väder än vad det är här i Norrköping, här regnar det och har gjort det hela dagen, så tråkigt :(

Ha det bra i helgen! :)

Första året börjar lida mot sitt slut

Nu har jag snart gått ett helt år på sjuksköterskeutbildningen, bara två timmar kvar imorgon också. Sen är det sommarlov! Ska bli så skönt, det har varit så mycket nu de senaste veckorna. Idag gjorde jag terminstentan, det gick bättre än jag trodde så vi får väl se hur det går.
Idag har alla Norrköpingstreor tagit studenten, så det har varit livat på gatorna! Jag blir så glad av alla studenter som åker runt på sina flak och tjoar och sjunger! Det är ett tecken på sommar!

Sist vill jag bara säga grattis till pappa och mamma på eran 21-åriga bröllopsdag! Grattis till er!

Puss o kram!


Dåligt väder = plugg inomhus

Hej!
Idag har jag och Karro varit jätteduktiga vi har suttit i skolan och pluggat från klockan nio till klockan halv fem. Vi har verkligen fått saker gjorda också, så vi var båda väldigt stolta och glada när vi lämnade skolan nu för en stund sen. Efter lunchen pluggade vi i ett av de små rummen som finns i skolan, så vi hade ett helt rum för oss själva med en stor whiteboardtavla så vi turades om att ”undervisa” och vara lärare som skrev på tavlan. Funkade jättebra! På slutet blev vi dock lite flummiga, men vi pluggade ändå, för att göra det lite roligare snackade vi finska och norska medan vi skrev på tavlan och när vi läste högt! Blev ju liksom lite roligare då! Tyvärr har det inte varit något solväder idag, men det var nog bara bra för oss att sitta i skolan istället, tror att vi fick lite mer gjort då. Så imorgon blir det en till pluggdag i skolan!

Kram


Soliga dagar i gräset

När det är sådana här soliga dagar och man kan sitta ute i solen i gräset och bli solbränd samtidigt som man pluggar, då är det inte helt fel att vara student. Det är så mina dagar har set ut den här veckan och kommer nog göra det några dagar till. Igår när Karro och jag pluggat ett tag i solen åt vi lunch med Charlotte sen gick jag och Karro hem till henne och fortsatte plugga. Jag fick se henne söta kissekatt, Selma för första gången, så henne lekte vi mycket med! Vi avslutade kvällen med att se filmen Bröllops duellen den var väldigt rolig och bra, en riktigt fjantig tjejfilm! Nu ska jag strax iväg igen till parken och plugga med Karro, det är lika fint väder idag så bikinin är på igen! Få seom man kan bli brun idag! :)

Kram

Pluggdag i solen!

Hallå i sommarvärmen! Visst är det skönt ute idag? Det är kortbyxor och linne som gäller, så härligt! Jag har suttit i Folkparken hela dagen idag på en filt tillsammans med Karro, vi har varit duktiga och pluggat, lite prat blev det ju förstås också, men mest plugg! Hoppas att man har fått lite färg nu när man har suttit och gassat i solen hela dagen.
Det var inte bara jag och Karro som var i parken och njöt av värmen utan det var en massa folk, många mindre barn som jag skulle gissa gick på lågstadiet och så en massa studenter som sprang runt med sina studentmössor och sjöng och drack öl! Det roliga var att till och med sjuåringarna gick runt och sjöng: Vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten! Haha men det är väl bra att de tränar så att de vet hur sången går när de ska sjunga den på riktigt om sådär tio, tolv år.

Jag har jättesvårt att förstå att imorgon är det precis ett år sedan jag tog studenten, det känns som att det var igår, fast på ett sätt känns det som att det var flera år sedan för att det har hänt så himla mycket! Tänk vad mycket som kan förändras på bara ett år!



Är klockan den bästa uppfinningen?

Hej!
Vilken tycker ni är den bästa uppfinningen? Jag har ingen aning om vilken jag tycker men häromdagen fick jag en rejäl bekräftelse på att klockan är en väldigt bra uppfinning, fattar inte hur vi en gång i tiden har klarat oss utan den. Det var nämligen så att jag skulle åka till förskolan där jag praktiserade förut för att få några papper ifyllda. När jag var på väg till bussen kom jag på att jag hade glömt min mobil hemma, men hann inte springa tillbaka så jag struntade i det. Sen lite senare kom jag på att jag inte har någon klocka på mig heller, då jag inte brukar ha det längre. Så jag skulle alltså inte ha någon aning om vad klockan var på denna lilla utflykt men jag försökte att gilla läget. Typiskt nog så frågade en person mig på pressbyrån vad klockan var, men jag fick svara att jag tyvärr inte visste.
Det gick bra att åka till förskolan och jag fick papperena ifyllda. Men sen blev det lite jobbigt då jag skulle tillbaka till bussen, men visste inte om jag behövde skynda mig eller inte eftersom jag inte visste var klockan var, hade tyvärr inte sett någon klocka inne på förskolan heller. Det enda jag visste var att bussen som jag åkt med var framme klockan 13.40 och att bussen som jag skulle åka med tillbaka gick 14.05 och 14.35. Jag försökte skynda mig, men sen när jag kom fram till busshållsplatsen så fick jag vänta en lång stund, så jag antog att jag missat 14.05 bussen. Jag skrattade lite åt mig själv när jag stod där och inte hade någon aning om hur länge jag hade stått där och inte heller hur länge jag var tvungen att vänta på bussen. Men jag stod snällt och väntade och lyssnade på musik. Tillslut så kom den.

Utan varken klocka eller mobil kände jag mig väldigt naken och lite förvirrad då jag kände att jag inte hade någon koll alls, men det var bara att gilla läget och tacka personen som uppfann klockan, för det är en väldigt bra uppfinning måste jag säga!

Bäst på landet eller i stan?

Hej!

I hela mitt liv har jag bott i Gottsunda i Åkersberga. Ett sommarhusområde som på senare år har blivit större och fått allt fler åretruntboende. Men det är fortfarande väldigt lantligt, det finns grusvägar som leder både till tåget, skogen och sjön. Det finns inga lampor vid gatorna så på vintern har jag alltid en ficklampa i handväskan, vilket mina kompisar brukar skratta åt. ;) Det finns två stall i närheten, så det finns många hagar med hästar och även hagar med får. Så det brukar lukta rätt mycket skit när man går förbi. Så man kan väl kalla det för landet, trots att det bara tar ca fem minuter att åka bil till Åkersberga centrum, men jag håller med er som tycker att det är som ett land ändå, för lite så är det väl.
Jag har alltid bott i en villa, med stor tomt och med både balkong och altan. Så gissa att jag tycker det är lite tråkigt nu att bo i en lägenhet utan balkong när sommaren och det fina vädret börjar komma. Då vill man ju kunna vara ute och njuta av det fina vädret. Hemma i Gottsunda brukade jag sitta på altanen i en solstol och plugga men nu är det lite svårt, brukar istället leta efter bra ställen ute någonstans att sitta och plugga på.
Nu bor jag ju i Norrköping sen ungefär tio månader tillbaka. Här bor jag mitt i stan, det är en bit till närmsta skog och stall, jag har Ica tre minuter från min port och det tar fem minuter att gå till skolan. Dock så finns det mycket vatten i Norrköping, så det blir jag inte helt utan, förvisso är det ingen sjö som vid Gottsunda utan en ström, men vatten som vatten!


Så det är en viss skillnad att bo här i stan i Norrköping mot att bo på landet i Åkersberga, men tro det eller ej så trivs jag bra på båda ställena, men innerst inne så vet jag att lägenhet är ingenting för mig och att jag hellre bor på landet än i stan. För det spelar ingen roll hur långt man har till närmsta affär eller om det luktar hästskit, för jag trivs på landet och kommer nog alltid vara en landet-tjej!

RSS 2.0