Nyfärgade tjejer!

Hej!
Andrea har fått klara sig själv idag i några timmar medan jag var och pluggade i skolan, först var det basgrupp och sen föreläsning. Det var rätt kul!
Sen när jag kom hem så färgade vi håret på oss båda! :) Det blev skitsnyggt, min nya hårfärg heter nu Mocka chokladbrun. Nu är vi iordninggjorda för party! Så ikväll drar vi ut på stan! Här får ni några smakprov av två snygga tjejer:



Ikväll är det HUGO som gäller! Woho!
Ha det bäst! Puss <3

Andrea är äntligen här!

Hej!
Jag har just ätit en jättemysig middag med Andrea! Det är kul att slippa äta ensam, trevligt med sällskap! :)
Hon kom hit vid ett, när jag hade lunchrast. Vi gick till skolan för att få en timmes info, då fick hon träffa mina Norrköping-tjejer, så det var kul! Sen var det stan som gällde! Andrea hittade värsta snygga partyväskan! Jag köpte nya vinterskor som Andrea hittade åt mig. :) Sen kom vi på att det var jul snart, så då gick vi och köpte en jättefin julstake, eller ljusstake heter det kanske ;) Så nu är det lite julstämning hos mig, bredvid ljusstaken står mina söta tomtar i fönstret.



Tidigare idag gjorde jag något som jag inte gjort tidigare, hade fingret inuti ett hjärta och en lunga. Vi fick nämligen dissikera fårhjärta och fårlunga. Till en början var det lite äckligt. Det värsta var den äckliga lukten. Men efter ett tag så satt vi allihop och skärde och fingrade på vårat objekt. Spännande var det och väldigt häftigt att se! Såg t.ex. hur ett fårs stämband ser ut, det var intressant att se.

Nu ska vi käka popcorn och kolla på tv!
Puss o kram!


Diskkonsert!

Idag var det en lärorik dag. Vi fick lära oss hur man mäter blodtrycket, pulsen och andningen. Det var lite läskigt först att kontrollera blodtrycket på en annan person men sen gick det bra, och nu vet jag hur man gör!

Ett av de tråkigaste sakerna med att bo själv är att det blir en massa disk, hela tiden. Eftersom jag inte har någon diskmaskin, så har jag inget annat val än att själv ta tag i diskborsten. Men det är så tråkigt, så trist. Med, jag har hittat en lösning! Det man behöver är: disk, vatten, diskmedel, diskborste, bra musik och en röst. Sen är det bara att köra! :) Sett på musik som du älskar och höj volymen. Sen sjunger du och dansar hur mycket du vill! Glöm inte bort att diska bara! Det blir så mycket roligare med musik, jag lovar! Och vips så är disken inte smutsig längre, utan ren. Då kan det t.om. vara tråkigt när disken är slut, eftersom då är diskkonserten också slut. Men det är ju bara att äta något så har du disk igen och du kan ha nästa diskkonsert! På min diskkonsert igårkväll var det bästa numret när jag uppträdde med låten Thinking of you av Katy Perry. Typiskt att ni missade det, det var grymt! ;)

Syster

Idag har jag både varit patient och sjuksköterska. Vi har jobbat två och två tillsammans. Jag blev först matad med youghurt och smörgås och dricka. Sen matade jag Karolina. Sen så fick jag tvätta Karolina på överkroppen och borsta hennes tänder. Sen blev jag tvättad. Till sist så fick vi lära oss hur man bäddar sängarna när patienten ligger kvar. Så idag var det mycket praktiskt. Det var kul och intressant. När jag var patient så testade jag på hur det var att vara blind och det var jättesvårt, men maten smakade och luktade mycket mer än vanligt.

Häromdagen fick jag ett jättegulligt sms av Malin, det stod att det var länge sen vi pratade med varandra, att hon saknade mig och att hon älskar mig. Jag blev alldeles rörd, så när jag kom hem på eftermiddagen så ringde jag henne! Och vi pratade länge, det är alltid lika kul! Du betyder en massa för mig Malin, du är jätteviktig för mig!
Så idag tänkte jag skriva en låt här i bloggen till dig, du vet vilken den är, det är Hanna Hedlunds låt: Syster
Den passar så bra på oss, på något vis!

Jag drog henne i håret och sa: att nu så ska du dö
Men hon vred sig ur mitt grepp på något vis
Och lika bra var väl det, för nu ringer jag igen
Och när hon svarar i telefon med sin gamla systerröst då bryter jag ihop,
Och får inte fram ett ord.

Jag minns vad jag sa:
Du ser ut som en gris, dig vill inga pojkar ha
Och hon lovade och svor, jag förlåter aldrig dig
Men det tycks hon ha glömt bort
För nu ringer hon till mig
Och när jag svarar i telefon med min gamla systerröst
Då faller hon i gråt och får inte fram ett ord
Det får ta den tid det tar om så tills tårarna tar slut,
När syrran gråter ut

Men ibland vill jag bara ge henne en smäll,
För hon tänker bara på sig själv
Hon tror alltid hon vet bäst, att hon är så himla smart
Att hon är snyggare än jag
Ja, ja det kan hon väl få tro,
Det var ändå jag som kom först!

Men när hon svarar i telefon med sin gamla systerröst då bryter vi ihop,
Och får inte fram ett ord
Det får ta den tid det tar, om så tills skratten har tagit slut
Det är tur att hon finns!



Ja, Malin det är tur att du finns! Älskar dig min lilla lillskit! Vi har en så bra relation du och jag, vi är inte bara systrar utan väldigt bra kompisar också! Jag kan prata om allt med dig och vi kan både skratta och gråta tillsammans! Du är helt underbar och jag är jättestolt över dig! <3
Jag blir så glad när du ringer eller messar till mig, det betyder jättemycket! Längtar efter dig!
Love you!

Söndagsbesök

Hallå hallå!
Idag har det regnat hela dagen men jag och Linnea har haft väldigt roligt ändå!
Klockan tolv kom hon med tåget, sen gick vi genom regnet hem till mig, och åt god lax.
Sen gick vi till stan, eller centrum som jag säger, Linnea köpte en fin kjol och en snygg tröja! Du passade jättebra i det! :) Jag hittade en fin klänning, lite utanför min stil, men väldigt snygg! Man måste ju tänja på gränserna lite, få se om det kanske blir en nyårsaftonsklänning! :)
Det var mycket folk i centrum idag, för vi hade finbesök, Daniel da Silva var där med idolerna Eddie, Niklas och Rabih! Så det var många skrikande tjejer framför scenen. Sen tog vi en god fika på Fräcka fröken! När vi var hemma igen spelade vi vårat traditionella spel, 500. Linnea vann som vanligt!
Dagen blev väldigt lyckad och det var roligt att träffa Linnea igen! Tack för en bra dag, Linnea!
Kram!

Lördagsplugg

Hej!
Japp även fast det var lördag så pluggade jag, Karro och Mika ändå. Det gick faktiskt bra idag! Vi pluggade i skolan, det finns en pltas som bara är till för sjuksköterskorna och arbetsterapeuterna. Där har de byggt upp som en lägenhet, ett äldrebeoende med riktiga möbler och så. Så där satt vi i soffan och pluggade. Sen gick vi och köpte pizza och gick tillbaka till skolan och åt. Så vi satt från tio till fyra, och vi pluggade rätt många timmar! tyckte vi var duktiga!

För några år sedan skrev jag en låt, fast det kan också vara en dikt till de uppe i himlen. Tänkte dela med mig av den till er! Den heter En sång till er där uppe
Om du var här hos mig hur skulle det vara då?
Skulle det va som förut eller skulle du förstå?
Att jag saknar dig, så himla mycket
Nu när du är där uppe, någonstans i det blå
Du har lämnat mig och nu är jag ensam kvar
Men du ska veta att jag tänker på dig varje dag
För jag älskar dig och ditt underbara skratt
Ditt leende och alla minnen som vi haft,
Dom ska jag bevara, här inne i min själ
Föralltid, ja föralltid ska dem finnas här.

Åh aldrig ska jag glömma de orden som du sa:
Att det alltid är vi två, alltid du och jag
Men nu när du är där uppe så känns det inge bra
Men jag lovar att jag kommer upp till dig en dag
Så får jag träffa dig och höra ditt skratt
Och vi kan prata om allting som har hänt
Men tills dess, ja tills dess längtar jag efter dig.

Den här låten handlar om längtan efter någon som har lämnat jorden och kommit till himlen. Jag tycker också om låtar som handlar om kärlek, den här låten För din skull av Niclas Wahlgren tycker jag är väldigt bra, här är en bit av den:
Du kommer mot mig,
Du säger inget,
Det är dina ögon som förför
Och som en ängel du svävar runt mig
Vet inte riktigt hur du gör
Men allting som jag förut känt som fått mig säga nej,
Jag släpper allt sånt där för dig.
Jag hade vant att sova ensam om nattten
Hade valt att stöta bort allt sånt som kom för nära mig
Men jag släpper allt sånt där...

Vad är en kärlek utan en älskling?
Vad är en himmel utan jord?
Hissa ditt segel följ med i natten
Här gills bara handling, och inga ord,
Luften under vingarna, jag säger alrdig nej
Nej, jag släpper allt sånt där för dig.

Fin va? Älskar den låten! Visst är det så att det finns människor som man kan göra vad som helst för, för det är för deras skull, ja man släpper allting för dom!
Ha det bäst! Saknar er! Kram!

Det finns roligare saker än att plugga

Hej!
Den här veckan har det varit rätt slappt i skolan. Men vi har fått våra namnskyltar till praktiken, jättefina där det står Sofia, sjuksköterskestudent. Så det känns roligt! Idag har vi vart lediga, men vi har vart duktiga och träffats ändå. Vi satt på Trappan från klockan tio till halv fyra. Vi skulle ju plugga, men det blev väl inte så mycket pluggande. Det finns ju roligare saker att göra, som att gå in på internet och titta på roliga klipp. När vi skulle plugga teoretiker så gjorde vi det lite roligare genom att skriva en låt om ena teoretikern Orem, på melodin Jag såg mamma kyssa tomten. Då blev det mycket roligare!
Imorgon ska vi också ses och plugga, fast i skolan. Hoppas det går bättre då!
Ikväll ska jag bara ta det lugnt och titta på Idol! Kärlekstema ikväll!

Kramar!

Olika personligheter i samma person

Har ni tänkt på att vi beter oss olika beroende på vilka vi umgås med. Jag är i alla fall en sån person, när jag är med min familj är jag en Sofia, när jag är med mina kompisar i Åkersberga är jag en annan Sofia och så vidare. Det är inget medvetet jag gör utan det bara blir så. I min gymnasieklass var jag en av de tystaste, jag sa inte så mycket framförallt inte när hela klassen var samlade, när jag däremot var med mina närmaste kompisar då pratade jag en del. Nu, här i Norrköping är jag mycket mer öppen och utåtriktat, tror jag har utvecklats väldigt mycket sen jag flyttade hit. Nu pratar jag väldigt mycket och kan vara mig själv hela tiden, vilket är otroligt skönt.
En sak som jag däremot tycker är lite konstigt med mig är att jag ibland är väldigt blyg, ta min förra klass som exempel. Då tyckte jag det var jobbigt att prata och att räcka upp handen och svara på frågor tyckte jag var jättejobbigt. Men när vi skulle hålla föredrag så får jag helt plötsligt mod och vågar stå inför trettio personer och prata om mig själv. Jag är jättenervös innan men när jag väl står där framme så går det jättebra. Jag kommer ihåg att i ettan på gymnasiet skulle vi skriva ett försvarstal, varför vi skulle leva på jorden. Det var en väldigt tuff uppgift då vi i klassen inte känt varandra så länge och så skulle man berätta för alla varför man är bra och värd att finnas. Jag tyckte det var jättejobbigt och visste inte vad jag skulle skriva. Men tillslut så kom den dagen då jag skulle hålla talet, jag var nöjd med talet och det kändes bra. Efteråt fick jag bekräftat av mina klasskamrater att talet var bra då de sa det till mig. Det gav mitt självförtroende en knuff åt rätt riktning och det kändes så bra att få höra att man var duktig!

Den här bilden visade jag upp under mitt försvarstal, ser väldigt tokig ut på denna bild, fast ändå väldigt söt!

I trean skulle vi också hålla tal, jag skulle hålla ett tal om vi i Sverige är kristna eller inte, jag pratade mest om julen och om de andra högtiderna. Vi skulle redovisa inför halva klassen och jag var den första som skulle hålla mitt tal. Jag var som vanligt nervös, men kände att det gick bra. Återigen skulle klasskamraterna säga vad de tyckte och jag fick bara positiva kommentarer. En tjej sa att jag hade lagt ribban högt, en annan sa att det var ett jättebra tal. En kille sa till och med efteråt att jag var bäst av alla. Jag blev så stolt av det och kommer ihåg det fortfarande.
Men är det inte lite konstigt att en av de tystaste i klassen kan ställa sig upp och prata bra och säkert i fem minuter inför sina klasskompisar. Jag tycker nog det och det tror jag att mina klasskompisar också tyckte, de hade nog inte förväntat sig att jag skulle vara duktig på att hålla tal då jag knappt sa någonting annars. Jag tror att det beror på att när jag håller tal så vet jag exakt vad jag ska säga och jag kan det utantill, när jag är säker på min sak och känner att det är rätt så är det inte så svårt.
Så jag har nog lite olika sidor inom mig som jag tar fram vid olika tillfällen!
Kramisar på er!

Längtar till julafton

Hej!
Idag hade vi en kort dag i skolan, vilket var skönt! Jag, Malin och Mika åkte bil till Willys och passade på att storhandla. Vilket är ekonomiskt och bra. Jag tycker det är roligt, man går där med varsin vagn och en lista i handen och så får man själv bestämma vad man ska ha och själv se vilken som är billigast. Det blir en liten socialgrej också när man handlar tillsammans med kompisar! Jag hittade två söta tomtar idag på Willys, en flicka och en pojke, då kunde jag inte låta bli att köpa dem. Jag hade ju inget julpynt men nu har jag två söta tomtar i alla fall!

På tal om julen så längtar jag dit. Julen är så himla mysig och enligt mig är det den bästa högtiden. Jag älskar när jag är med min släkt och att få vara det i en hel dag, äta god mat och bara ha trevligt, tycker jag är toppen! Jag har alltid varit en familje och släkt människa, jag tycker om att vara med min släkt och jag är stolt över den. Jag tycker det är kul att vi träffas ofta och har bra kontakt. På julafton brukar vi vara 15 personer, det är kanske lite många men jag tycker det är lagom! Vi är sex stycken barn, kusiner. Fyra ungdomar, en tuff 8-åring och en busig 6-åring.

Här är vi alla sex kusiner på julafton, 2006.
Även fast jag är äldst av kusinerna så tror jag att om du skulle fråga dem, så är jag den fjantigaste. Vilket jag bara tycker är roligt, jag gillar att bjuda på mig själv och vara lite fjantig, vilket jag tror de uppskattar, framförallt Fina och Fille!

Det är inte bara på julen vi umgås med släkten, utan även på födelsedagar och andra högtider som påsken. I påskas hade vi väldigt roligt. Vi spelade fotboll tillsammans! Ni kanske inte tro att ett gäng i helt olika åldrar kan spela fotboll. Men för oss var det inget problem, trots att den yngsta var sex och den älsta sjuttio så hade vi hur kul som helst. Det var killarna mot tjejerna och vi tog i allt vad vi kunde, det var några som ramlade och svettiga blev vi, men roligt var det! Efter en tuff match så vann tillslut killarna med 5-4. Att spela fotboll på påskafton tycker jag ska bli en tradition. Så ni som trodde att släktträffar var tråkiga ska prova att vara med på Allforssläktens träffar, för där vet man aldrig vad som kan hända! :)

Lagfoto! Vi är bäst!
Älskar hela min släkt, är så glad och stolt att jag är en av er!
Puss och kram!


Åkersberga-feeling i Norrköping!

Japp! I fredags var det fem Åkersberga tjejer i min lilla lägenhet! Vilket var jättkul! Men jag tar det från början!
Jag gick till tåget och mötte Sandra och Jennifer! Mina tjejer från Gymnasieklassen, som hade vår braiga studentskiva tillsammans! Vi gick hem och hade våran efterlängtade tacokväll, vilket var väldigt gott! Sen gjorde vi iordning oss och vid åtta kom Karro och Charlotte som fick representera Östergötland under kvällen ;) Lite senare kom de andra Åkersberga tjejerna, Mika och hennes kompis Johanna. Så det var väldigt roligt! Vi pratade, skrattade och hade väldigt roligt i några timmar! Det är ju alltid svårt att veta hur det ska bli när man blandar olika kompisar, men det var ju inga problem, det gick ju superbra! Sen drog vi till HUGO, där var det dans och fulkl fart! Det blev en väldigt lyckad kväll! :)




Dagen efter var vi lite lagom trötta, så vi gick direkt från sängen till Pizzerian och tog en Capricciosa till frukost! :)
Haha, tokigt men gött! Eftersom vi var sega så tyckte vi att film var en smart idé! Så vi gick och hyrde Twilight och Batman två! Twilight var väldigt bra! bättre än jag trodde. Batman var däremot lite komlicerad och så kunde jag inte riktigt hålla mig vaken så då var det ju lite svårt att hänga med ;)
Sen tog vi en sen middag på dinken, men då var vi nyttiga och tog en sallad!

Idag sov vi länge, sen kollade vi på Idolreprisen och sen var det tyvärr dags att gå till tåget.
Helgen har varit jättkul! Är jätteglad över att ni kom tjejer! Det får ni gärna göra igen! Tack för den här helgen det har varit toppen! :)

Kramisar

En dröm som gick i uppfyllelse

Hej!
Idag har jag tagit spruta igen fast mot tuberkulos, det gick bättre den här gången, var inte lika rädd så det var skönt! Men jag och karro gick in tillsammans idag med för att stötta varndra :)

Förra sommaren, 2008, gjorde jag något som jag länge velat. Jag och hela familjen åkte till USA. jag vet inte riktigt varför men det är ett land som jag länge har velat åka till. Tror det beror på att det är ett stort och spännande land som skiljer sig mycket från Sverige och så har jag mycket om USA och man ser det på tv nästan varje dag. Så därför var det jättestort för mig att åka dit och vara där i tre otroliga veckor!
Vi åkte först till Las Vegas och det var en jättehäftig stad! Känns som ett jättestort tivoli med en massa häftiga saker! Hotellen var supercoola, ett hotell hade en stor bur med två lejon i, ett annat hade ett jättestort tivoli med en massa attraktioner inomhus. Ett tredje hade en teater i hotellet, där vi såg musikalen Mamma Mia, som var jättebra! Ett hotell hade ett jätte, jätte, jättehögt torn, tror det hade 108 våningar, som man kunde åka upp i och se hela staden upplyst i mörkret. Så häftigt! Det som är coolt med Las Vegas är att det ligger mitt i öknen, bara några mil utanför, finns det bara sand och stenar och vilda djur.



Vi åkte okså till Grand Canyon, stora berg och dalar, lite läskigt när man gick nära, men när solen lyste sina sista strålar på bergen var det så vackert!




Det bästa på resan tyckte jag var Los Angeles, stränderna där är så himla härliga. En strand låg nära beverly Hills så själbklart var det häftigt att vara där. Eftersom jag är en Beverly Hills 90210 nörd så vbar jag ju tvungen att hitta skylten som är med i många avsnitt och vi hittade den! :D


En strand som heter Huntington beach var enligt mig allra häftigast. Längst upp på stranden fanns det en stor trappa av sten där folk satt och spelade på instrument, dansade och underhöll publiken. Längre ner på stranden fanns det flera vollebollnät och många snygga killar som spelade, och i vattnet fanns det flera surfare som gav sig på vågorna. Självklart badade vi också bland de stora vågorna! Visst låter det underbart? Jag ler och längtar tillbaka så fort jag tänker på det. På den här stranden fanns det ocksåå en lång pier och längst ut på den fanns ett häftigt hus med en femtiotals restaurang, där vi åt världens godaste milkshake!



Jag skulle jättegärna åka tillbaka dit, och vem vet jag kanske gör det med min egna familj någon vacker dag!
Den här resan kommer jag föralltid att komma ihåg, den var så himla bra! Tack mamma, pappa och Malin som gjorde denna resa till den bästa jag varit med om! Älskar er!


Yes!!!

Idag har det varit en bra dag!
Vi fick reda på tentaresultaten och jag klarade det! Känns jätteskönt! Min magkänsla sa hela tiden att jag skulle klara det, det kändes verkligen så, och så gjorde jag det också! Tyvärr så var det många som inte klarade det, i min basgrupp var det 4/9 som klarade det. Vilket är jättetrist. De får det tyvärr rätt jobbigt nu för då har de omtenta den 25 november och sen har vi tenta i den här kursen som vi läser nu den 18 december. Så det känns skönt att jag bara behöver koncentrera mig på tentan i december som handlar om omvårdnad.

Om en timme ska jag tvätta igen. Det är mycket man ska göra när man bor själv, laga mat och göra matlådor, handla, städa, tvätta och plugga. Allt tar tid, jag är imponerad av de i min klass som klarar att ha famil och plugga samtidigt, jag som tycker det är mycket att göra och jag har ändå bara mig själv att ta hand om, tänk på de som har barn också. Men det är kul att bo själv tycker jag. Att klara sig på egenhand och att själv bestämma vad och hur man ska göra. Självklart blir det lite ensamt och tomt ibland, men jag har ju många kompisar här som jag är med så det känns bra!

Ha det gött!
Kramis!

Spruträdd sjuksköterska, går det? ;)

Hallå!
Så var det vardag igen då!
Men min måndag har faktiskt varit rätt slapp! Imorse tog jag vaccinspruta mot hepatit B eftersom vi har praktik snart. det var i och för sig rätt läskigt, jag är ju lite sprut rädd, så jag undrar hur det ska gå när jag ska ta sprutor på andra, men det är väl inte riktigt samma sak! Jag och Karro gick in tillsammans och tog spruta, för hon var ocksåp rädd, så vi peppade varandra, men vi skrek lite båda två ändå...

I helgen var det systerhelg igen! Jag åkte hem till Åkersberga och det var bara vi hemma så det var mysigt! I fredags kollade vi på Idol och låg sen och pratade långt in på natten :)

I lördags var jag med Andrea, vi krattade löv så att det skulle bli fint till visningen! Sen gick vi på en riktigt lång promenad och pratade! Vi gick förbi deras nya hus! Det var jättefint och jag är säker på att de kommer att trivas jättebra där! :)
På kvällen var jag barnvakt åt Jasmine och Jacob! :)

Igår tog Malin och jag det jättelugnt, gick i pyamas till klockan ett och bara slappade i soffan och kollade på film!
Sen var jag tvungen att åka tillbaka hit igen.

Ha det så bra! kram!

Första snön!

Ja nu har vinters första snö kommit hit till Norrköping, det har snöat både igår och idag, tyvärr stannar inget kvar på marken, vilket är tråkigt.
I vår skola så har vi vårdrum som ska föreställa riktiga rum som finns på sjukhus. I varje vårdrum finns två sängar, nattuksbord, en toalett och handfat. Det finns också patienter i varje rum, stora dockor som är lika stora som vi människor, som ligger i sängarna. I tisdags hade vi vår första färdighetsövning i vårdrummen. För att få in rätta känslan och tänka på hygienen så ska vi alltid ha speciella sjuksköterskekläder, vita byxor och vit blus, precis som de har på sjukhus. Det var roligt att ha sånna kläder, det blir lättare då att växa in i sin roll som sjuksköterska. Den här gången fick vi lära oss lite om hur sängarna fungerar och hur man tvättar händerna på rätt sätt med tvål och handsprit. Man ska tvätta händerna på ett visst sätt, i en speciell ordning, man ska ta handflatorna mot varandra, sedan fingrarna, tummarna, naglarna och underarmarna. För att se om vi hade tvättat oss rätt fick vi stoppa in händerna i en apparat, på de ställena där det var rent lyste det ljusblått och där det fortfarande var smutsigt var det mörkt. Trots att vi tyckte att vi tvättade oss jättenogrant så var många av oss fortfarande var smutsiga på övre delen av fingrarna och naglarna. Så man måste alltså vara jätte, jättenoga när man tvättar sig!

Nu är det snart helg! Så skönt!
Kramar


Musikaler

Ett av mina stora intressen är musikaler! Jag älskar att sitta i en salong som är full med folk och bli underhållen av bra artister och skådespleare som sjunger bra, är duktiga och roliga! Det är tack vare pappa som jag har det här intresset. När jag var mindre, tror jag var tio, ville pappa att jag och han skulle gå på en musikal som hette Annie. Jag visste inte riktigt var det var för något, och var emot att testa nya saker så jag sa nej, jag ville inte gå. Men pappa gav sig inte, han sa att jag skulle tycka att det var jätteroligt och att jag skulle gå med honom. Tillslut lyckades han övertala mig, så vi gick. pappa fick såklart rätt! Jag tyckte det var en jättebra föreställning, och det var jätteroligt att titta på den, jag blev helt såld. Sen den dagen älskar jag musikaler och efter Annie har jag sett flera musikaler.
För några år sedan var jag och pappa och såg på Grease på Göta lejon med bland annat Pernilla och Linus Wahlgren och Rennnie Mirro i huvudrollerna. Det var jättekul att se den och jag kom ihåg att jag inte ville att den skulle ta slut! De var så duktiga! Alltid när jag tittar på musikaler blir jag lite avundsjuk på skådespelarna, jag vill ju också stå på scenen och dansa, sjunga och spela teater. När jag var mindre ville jag bli musikalartist. Så blev det ju inte riktigt, men jag har ju spelat teater och varit med i Wira-spelen i alla fall.
Jag tyckte verkligen om Grease föreställningen och tjatade om att jag ville se den igen! Sommaren efter vi hade sett den, åkte de runt i folkparker coh spelade, de skulle blandannat till Rättvik, just den veckan så vi skulle vara där på Classic Car Week. Då tyckte jag att det var ett perfekt tillfälle för oss att gå och titta på den. Men mamma och pappa sa att vi inte skulle se den, jag hjade ju redan sett den. Skulle det var några som skulle se den så skulle det vara mamma och Malin eftersom de inte sett den. Så kom dagen då föreställningen skulle vara i Rättvik. Jag ville ju fortfarande gå på föreställningen såklart! På kvällen sa mamma och pappa att vi skulle åka och träffa några som vi kände. Då blev både jag och Malin glada och trodde att det var några i släkten som skulle komma. Så vi satte oss i bilen och körde iväg. När vi kom fram så stod det en massa folk där i en lång kö. Då förstod jag var det var, jag skulle få se föreställningen! Mamma och pappa hade lurat oss! Jag blev så himla glad!
Föreställningen var jättebra, vi satt väldigt långt fram så vi såg jättebra! Kommer fortfarande ihåg den kvällen!

Pernilla Wahlgren som Sandy!


Hela gänget!

En annan bra musikal som jag sett är Footloose med Peter Johansson, Måns Zelmerlöw och Anna Sahlin.
Den såg jag tillsammans med Malin. Det var en musikal som man verkligen blev glad av och i slutet av föreställningen stod alla upp och klappade händerna och sjöng med! Musikalartisterna bjöd också på ett väldigt uppskattat extra nummer! Så det var jätteroligt!


Idag är jag jätteglad över att pappa tog med mig till Annie, för nu är musikaler för mig bland det bästa som finns!

Halloween!

Ja, igår var det ju halloween så på Trappan var det maskerad!
Innan vi gick till Trappan var vi några som träffades hos en klasskompis för lite förfest, då vi sminkade oss och gjorde i ordning oss, det var kul! Jag hade en svart tunika, lila strumpbyxor, svarta knästrumpor, svarta vingar med glitter och en svart gloria. Jag var alltså en ond ängel! När vi sen kom till Trappan var alla utklädda, vilket var väldigt kul! Många följde halloween temat som t.ex. vampyrer, häxor, fladdermus och mumie med toapapper och tejp över hela kroppen! En del struntade i att det var halloween och klädde bara ut sig, jag såg en pirat, legofigurer med jättestora gula huvuden gjorda av frigolit, men det allra bästa tyckte jag var bröderna i pistvakt! De såg precis ut som dem, de två äldsta hade kepsar och den yngste, Olle hade toppluva och så hade de såklart orangea overaller och blå västar! Så dom tyckte jag var bäst!
Det blev en lyckad kväll och jag pratade med flera människor jag inte träffat förrut!

Juste! Häromdagen fick jag bilder från farmor från förra helgen!

Bakom mig ser ni kårhuset Trappan som jag ofta skriver om! Där brukar vi hänga! :)


Här sitter vi och äter och har det trevligt!

Hoppas eran helg har varit bra, har ni också varit utklädda? :)


RSS 2.0