Snöstorm och julfint!

Hallå!
Det är snöstorm här utanför och har varit det hela dagen, snötäcket på marken blir bara högre och högre.
Eftersom det är första advent har jag gjort lite julfint här hemma. Satt upp röda kulor på gardinstängerna och en adventsljusstake och små tomtar sitter i fönstrena! Mysigt!


Min lilla tomtesamling som är sitter i varsitt fönster och vaktar!

Glad första advent på er!


Glöggkväll och två-årsdag!

Hej!
De senaste dagarna har det varit mycket plugg till tentan. I torsdags var Karro och jag jätteduktiga och satt i skolan från tio till halv sju på kvällen, vi fick mycket gjort och var väldigt effektiva, så det var skoj! När vi lämnade skolan åkte vi tillsammans med Mika till Challe, vi skulle ha glöggkväll hos henne, vi köpte med oss pizza på vägen. Hemma hos Challe hade hon gjort det väldigt julfint, vi satt och pratade och åt pizza, sen kollade vi på klänningar på internet. Klockan gick och sen blev det dags att åka hem, då kom vi på att vi inte druckit någon glögg, haha snacka om att vi var glömska hela bunten, så det blev en mysig glöggkväll fast utan glögg! ;)

Sen skulle ni vart med när Karro, Mika och jag åkte hem i bilen, då blev det rock´n roll, vi sjöng med i låtarna och hade värsta partyt, riktigt kul! :D

Idag är det exakt två år sedan jag tog körkort, kommer så väl ihåg den dagen. Jag vaknade och hade jätteont i magen, jag blev besviken och tänkte varför ska jag ha ont i magen just idag, hoppas verkligen inte att jag är magsjuk. Men det konstiga var att när jag sedan satt i bilen med körskoleläraren bredvid mig var magvärken som bortblåst, det var alltså nervositet. Jag blev superglad när jag fick reda på att jag klarat det, så sedan gick telefonen varm och jag ringde runt och sa att jag hade körkort, härligt!
Sen åkte jag hem till farmor och farfar och bad dem hjälpa mig med en grej, det var ett papper som jag inte riktigt förstod, det var mitt preliminära körkort innan man får det riktiga som jag visade. Jag kom ihåg hur farmor och farfar sa: Nämen det är ju... Grattis! Det var kul att överraska dem, hade inte sagt att jag hade bokat uppkörningstid.

Kram på er!

Snöflingorna har bildat ett täcke på marken!

Nu är vintern här på riktigt, jag blir glad och alldeles varm inombords när jag tittar ut och ser ett vitt snötäcke ligga på marken och snöflingor som sakta seglar ner från himlen. Det lyser upp i mörkret och är ett tecken på att det snart är jul, vilket är jättekul! Jag längtar verkligen till jul, men kan samtidigt inte förstå att det redan är första advent på söndag, men det är bara supermysigt! Så då ska jag gå ner till källaren och hämta min adventljusstake och mina små tomtenissar, så blir det julfint här hemma :)


Det är inte riktigt så här mycket snö, men snart kanske!

Ha det gott i snön!

Drömma sig bort i en bra bok!

Jag älskar att läsa böcker och har alltid tyckt om det, det är så skönt att kunna koppla av med en bra bok och drömma sig bort ett tag. Jag gillar lite av varje, både komedier, deckare och böcker som handlar om vänskap, kärlek och sorg. En av mina favoritböcker är Farväl min vän, den läste jag första gången när jag var femton år tror jag och har läst om den många gånger. Det handlar om en tjej som är med om en bilolycka där hon förlorar sin bästa vän och hennes pojkvän hamnar i koma. Jag blev väldigt berörd av den boken och den har stannat i mitt hjärta, den var så oerhört fint skriven.
En annan bok som jag äskar och som har lite samma tema som Farväl min vän, är Ps. I love you. Den läste jag ut på två dagar, kunde bara inte sluta läsa, den handlar om en kvinna som förlorar sin man som hon har levt tillsammans med i många år. Hon har jättesvårt att gå vidare och vill helst bara ligga kvar i sängen och glömma att det verkliga livet existerar. Men hennes man vill hjälpa henne och har innan sin bortgång skrivit flera brev som kommer till henne vid olika tillfällen och hjälper henne att gå vidare. Om ni inte läst den boken, gör det den är helt underbar!

Som sagt så gillar jag också deckare och min favoritförfattare i den genren är Camilla Läckberg hennes böcker är så himla bra, spännande både när det gäller huvudrollsinnehavarnas privata liv och alla brott som ska lösas.

Just nu läser jag En Shopaholic i väntans tider en bok som verkligen får en att skratta. Becky, som boken handlar om tror verkligen att allt är möjligt och att allt löser sig tillsut även fast hon är i värsta knipan eller om pengarna i plånboken är slut för länge sen så kan hon ju ändå köpa den där underbara kjolen som hon bara måste ha, för allt löser sig. Och tror det eller ej så löser det sig ofta till slut för Becky. Shopaholic - böckerna får mig att skratta högt och le, en riktigt må bra bok! 

Längtar lite tills ikväll då jag ska ta mig till London och hälsa på Becky och se hur hennes knasiga liv är! :)

 Kram


Slappardag med Malin!

Igår eftermiddag åkte syrran härifrån, vilket ävar jättetråkigt, men vi har haft det jättemysigt tillsammans och en toppenhelg! Det är alltid roligt att vara med dig Malin, kan verkligen vara mig själv och bara ta det lugnt och prata om allt möjligt. 
Igår tog vi det bara lugnt, pluggade lite och kollade på längdåkningsstaffet, vilket jag tyckte var jättekul, tror dock inte att Malin tyckte det var lika intresserad... ;)
Tack för i helgen Malin, det var verkligen skoj! 

Idag är det måndag igen och hela veckan är det plugg till nästa tenta som gäller!

Kram


Superglad av flera saker!

Tjaba!
Igår blev jag superduper glad då jag fick ett jättebra besked, jag klarade den där dumma tentan, äntligen, så nu är jag klar för termin 4. Så himla skönt att jag slipper oroa mig och det bästa av allt är att jag nu kan följa med min klass och mina underbara vänner till nästa termin, är så himla glad!!!

Malin gjorde gårdagen ännu bättre genom att hälsa på mig, så nu är det systerhelg! Vi tog spårvagnen till ett köpcenter på kvällen och handlade mat på willys. Men först skulle Malin in i hennes favoritaffär Panduro, jättekul (not). Haha, men tillslut fick jag med henne till willys. Hemma igen blev det Idol, laxwraps och sorbet, mums!


Idag har vi vart duktiga och pluggat i skolan sen åt vi mat på salladsbaren Paus, sen blev det lite shopping, Malin hittade flera fina saker, det gjorde tyvärr inte jag, så typiskt.



Ikväll ska vi kolla på Beverly hills, tror det eller ej så har jag ett avsnitt kvar på säsong åtta som jag fick i födelsedagspresent, har aldrig väntat så länge med att se ett avsnitt, visst är jag duktig? ;)

Hoppas allt är bra!
Kram


Durkslaget

Heeej!

I tisdags hade vi vår sista basgruppsträff för den här terminen, det har gått så himla snabbt, helt otroligt. Så igår hade vi en avslutningsmiddag med basgruppen på restaurangen Durkslaget, en väldigt fin restaurang med mysig inredning och god mat. Vi hade jättekul, det är så roligt att studera på högskola då man går i en klass med helt olika personer, både när det gäller ålder, livserfarenheter och en massa annat. Därför var det extra kul att gå ut och äta med basgruppen igår då det var med personer som amn kanske inte annars skulle umgås med på fritiden, men vi ahde verkligen roligt. Det blev en massa babbel, skratt och skvaller!

Nu är det bara några timmar kvar till lillskiten kommer hit, ska bli jättekul, jag längtar! <3

Kram

Middag och hudprodukter!

Halloj!
Nu är det plugg inför den stora tentan som gäller för oss sjuksköterskestudenter, så idag har jag läst om lungsjukdomar och njursjukdomar, intressant!

I måndags efter skolan åkte jag, Karro och Mika hem till Challe, sen kom en till Carro, hon hade en liten kurs för oss om olika hudvårdsprodukter och smink. Det var jättekul att få testa och lära sig lite nytt! När vi var färdigsminkade bjöd Challe på supergod mat, hon kan laga mat hon! :)
Det blev en väldigt mysig och rolig kväll, helt toppen på en måndag!

Kram

En impuls överraskning

Hej!

Igår på morgonen när jag gjorde mig iordning för att lite senare gå till skolan och träffa mina tappra klasskamrater för att plugga på en lördag, kände jag att det inte skulle vara så roligt att komma hem till min tomma lägenhet när vi pluggat klart. Fram för allt inte när jag visste att hela släkten skulle träffas hos farmor och farfar och fira gammelfarmors 100-årsdag om hon levt. Så jag bestämde mig för att boka en sista minuten tågresa och åka till Stockholm på en kort visit. Så jag ringde och hörde med mamma och Malin och dem tyckte det var en väldigt bra idé. De lovade att inte säga något, inte ens till pappa. Så efter att ha varit duktig och pluggat tillsammans med marie och Andreas så tog jag mig till tåget.
Väl framme i Täby slog jag en signal till farmor, hon lät något stressad då klockan var tjugo i sex och gästerna skulle komma klockan sex. Hon sa att det var mycket att göra och jag frågade om jag fick hjälpa till då jag stod utanför deras port. Det blev helt tyst i telefonen och sen hördes ett förvånat: Va? Både farmor och farfar blev glatt överraskade, vilket var jättekul!
De andra i släkten tyckte också att det var roligt att jag kom fast det inte riktigt var planerat. Som vanligt blev det en mysig kväll med mycket skratt och tokigheter, bland annat farfar som mannekängade i en typsik "gubbturist-Aruba skjorta" och en keps med propeller på huvudet. Haha en mycket vacker syn!
En ny familjemedlem kom också och hälsade på, nämligen den söta lilla vovven Cadi, en otroligt gullig hund som jag och många fler blev helt kära i! Jag, Fina och Malin gick på en rolig promenad med den söta vovven!

Det blev en väldigt lyckad kväll och jag längtar ännu mer efter jul nu! :)

Idag har jag pluggat och slappat. Mamma, jag och pappa har kollat på herrarnas första tävling i alpint för säsongen, det blev ett mysket spännande andra åk som slutade med André Myhrer som tvåa! :D

Snart bär det av till Norrköping igen, ha det så gott!

HLR och defibrillator!

Hej!

Idag har det varit en väldigt rolig skoldag och jag har lärt mig otroligt mycket. Vi lärde oss Hjärt - och LungRäddning redan i termin ett, men nu lärde vi oss HLR inom sjukvården och hur man hanterar en defibrillator. Först hade vi en kort genomgång och sen fick vi öva HLR på HLR-dockorna. Sen gick vi över till att försöka förstå oss på en defibrillator och det var då det roliga kom, nämligen de olika scenarierna. Vi var tre personer år gången som fick vara sjuksköterskor och ta hand om patienten (docka) med hjärtstopp, den första som hittar patienten larmar på mer personal genom att trycka på larmknappen och tar sen hand om kompressionerna. De andra personerna hör då larmet i korridoren och kommer springande en av dem sköter defibrillatorn och den andra fixar så att alla kommer åt patienten och sköter sen inandningen. I varje scenario hade patienten hjärtstopp, men det hade hänt på olika sätt eller så fanns det ett ”störmoment” som gjorde det lite svårare. Grundscenariot var att patienten låg i sängen och hade hjärtstopp, sen blev det lite mer avancerat, vid ett tillfälle var patienten blöt, vid ett annat hade patienten något i halsen, en gång låg patienten inte i sängen utan satt på en stol med huvudet på bordet. Vid ett tillfälle var det så hemskt att patienten hade hängt sig. När det var min tur att hitta patienten så låg han i sängen med hjärtstopp, men det som gjorde det lite svårare var att patientens anhöriga fanns i rummet och var såklart jätteoroliga och lite för mycket ”på” patienten, så jag fick inte riktigt plats att utföra mitt jobb, men vi hjälptes åt och det gick bra.

Det var väldigt roligt att få testa på och lära sig vad som faktiskt kan hända och hur man då reagerar och gör. Så jag är väldigt nöjd med dagens utbildning!

Kram


Matlagning är skoj!

Halloj!
Idag på eftermiddagen åkte jag, Challe och Mika till IcaMaxi och storhandlade, det är alltid roligt att få gå runt med kundvagnen och själv bestämma vad man ska köpa, desto roligare blir det när man gör det tillsammans med vänner, och så är det ekonomiskt!
Nu på kvällen har jag rullat köttbullar och gjort pannbiffar, åt pannbiffar och potatismos till middag, mums! Resten ska jag frysa in. Jag tycker det är riktigt roligt att laga mat, har alltid tyckt om att stå i köket och röra i de olika grytorna. Det är dock inte lika kul när man bara lagar till sig själv, men just nu är det ju så. Så för att göra det lite roligare fösröker jag hitta nya recept så att det inte blir samma mat hela tiden. Men i det stora hela, är det verkligen kul med matlagning och förhoppningsvis blir det ju riktigt gott också!

Nu är det dock bara det tråkiga kvar, nämligen disken...


MatTanten på Skatboet letar efter ett bra recept!

Träffat många vänner i helgen!

Hej!
I helgen var jag hemma i Åkersberga, det var jättemysigt att vara hemma igen och skoja och skratta med familjen. I lördags åt jag lunch med Jennifer och Sandra, dte var superroligt att träffa dem igen, det var så himla länge sen. Vi åt på Fridays och pratade om allt som hade hänt sen vi sågs sist!
På kvällen åt jag middag med Andrea Fast hemma hos henne, vi spelade alfapet och det var superoligt, kom på en massa konstiga ord som t.ex. kodeg! Haha, det blev många skrattanfall. Senare kom Julia och vi kollade på Så mycket bättre och sen babblade vi på och skrattade!
I söndags slappade jag hemma med familjen, röjde lite och slängde en del, som jag tycker är så roligt! Vi tog en promenad till Willys med hela familjen, vilket var trevligt :)
Senare kom Andrea på besök, det var mysigt att träffa henne igen, hon färgade mitt hår och jag blev nöjd med resultatet! :D

Idag har jag haft basgrupp i skolan och efteråt åt jag lunch med tjejerna hos Mika, skoj som vanligt!

Nu ska jag käka lite middag, ha det så bra!

Knäppisarna!

Godmorgon!
Igår hade inte jag något schemalagt från skolan så jag var hemma och pluggade och fixade lite. Fast ibland gick det inte så bra för jag visste att Malin var hemma och slappade och pluggade hon med, så då kan man ju ringa och prata lite! Lite blev ungefär fem samtal som inte var sådär jättekorta, hihi. Och hon kände nog också ett behov av att prata, för jag var inte dn enda som ringde... Vi kan babbla på vi och skämtar med varandra och är lite taskiga. Haha vi kallar varandra knäppisar och knasiga, men vi båda är ju lika knasiga så det är lugnt! Jag saknar dig Malin, och det var jättekul att snacka med dig igår, det kändes lite som förr i tiden då vi hade lov och hade våra mysdagar då vi kollade på tv, snackade och pluggade. Fast nu var vi dock på olika håll men vi kunde babbla en massa ändå. Vi har alltid så roligt även om vi inte är under samma tak, älskar dig! <3


Haha skratteliskratt!


Födelsedags och inflyttningsfest!

Hej!
Nu är det måndag igen, en ny vecka som man ska ta sig igenom. Helgen för min del har varit väldigt bra. Har slappat rätt mycket, pluggat en del och ätit gott! I lördags var det ju fest hos Charlotte, fick se hennes nya fina lägenhet, en väldigt mysig lägenhet som hon hade gjort väldigt hemtrevlig och i Charlotte-stil. Det kom många glada tjejer och killar till festen som var på partyhumör! Vi hade jättekul, snackade, de flesta killarna gick tidigt till krogen, så då blev det girl-power i lägenheten, då höjde vi musiken till högsta volymen och dansade och sjöng med till en massa gamla låtar, det var grymt skoj! Vid midnatt tog vi spårvagnen till resecentrum och gick sen till utestället där vi tänkt gå ut. Men det var så himla lång kö och vi var lite trötta, så jag och några till drog hem, väldigt nöjda efter en superrolig kväll!

Kram!

RSS 2.0