Vårkravall!

På med de lila overallerna och fram med bushumöret, det var vad som gällde för mig, Karro och Mika igår! Vi var hemma hos Mika och hade jättekul, vi blev lite flummiga och tog många knasiga bilder och skrattade mycket. Det blev mycket praktiksnack men självklart en massa snack om annat också. Vi hade så roligt så tiden bara sprang iväg, så helt plötsligt var klockan tolv och så småningom tog vi oss vidare till Trappan där det var vårkravall.
Så inne på Trappan var det fullt med glada studenter med overaller i olika färger.

Budhumör var ordet!

En rolig och lyckad kväll!

Farmor firas!

Halloj!

Har idag kommit hem från en kort visit i Åkersberga. Åkte hem dit i torsdagskväll då blev jag nästan på en gång överraskad med fina presenter från mammas och pappas skidresa i Österrike! Det var en Christina Aguilera parfym och två små fina ciderflaskor!


Fredagen började med plugg, sen tog jag tåget till stan där jag åkte till Hellis skola där hon just hade gett behandlingar hela dagen. Det var väldigt mysigt och fint i deras lokaler. Så det var roligt att se!
Sen tog vi en härlig promenad i solen till roslagsbanan, det var jättemyssigt!
Vi hann hem till henne och resten av familjen en kortis innan vi alla åkte till farmor och farfar där farmor skulle firas. Farmor var jätteglad att alla i släkten kunde komma, som den familjemänniska som hon är ( och som jag också är). Hon fick en massa fina presenter och vi blev bjudna på en god köttgryta och våfflor till efterrätt, vilket passade perfekt på våffeldagen!


Värdparet och såklart också födelsedagsbarnet!

Syskonen Bengt och Gittan och lite längre fram kusinerna Sofia och Josefina!

Det blev en mysig kväll och roligt att träffa alla igen då det var ett tag sen sist.

Kramar

Pre - och postoperativt

Heeej!

Oj vad man lär sig när man är ute på praktik, riktigt kul är det! Har lärt mig vilka pre - och postoperativa rutiner som finns, alltså före och efter operation. Har fått se hur det går till när man gipsar ett ben och när man tar bort gipset. Har fått sätta kateter både på en kvinna och män. Har satt dropp och skött omvårdnaden vid en stomi. Har fått dokumentera en massa, ringt och informerat anhöriga och rapporterat över patienter till kortidsboende eller en annan avdelning. Och lite till, tycker verkligen att det är ett roligt yrke jag valt att utbilda mig till!

Ha det!

Tåg och bussresande i helgen.

I fredags på kvällen blev det tacos och film, två stycken faktiskt hemma hos Andrea. Det var riktigt roligt och mysigt! Igår blev det en till film på förmiddagen innan vi båda tog oss till resecentrum för att åka till Norrköping i mitt fall och till Åkersberga för Andrea. Det var väldigt tomt på både tågen och bussen som jag åkte, vilket var skönt. Så nu har jag rest runt lite i helgen, förutom Örebro såklart så har jag även hunnit sätta mina fötter i Katrineholm och Hallsberg, i alla fall för en stund medan jag väntade på att tåget eller bussen skulle ta mig vidare.

Idag har jag varit och handlat och pluggat. Verkar som att våren är tillbaka igen, så härligt! 
Nu kanske det inte är så långt kvar tills man kan ha det här på sig utan att frysa? :)

Eller?
Inte riktigt kanske, men man kan ju alltid önska eller hur!
Det här var några år sedan, 2006 rättare sagt när jag var på språkresa i England!
Får se om jag åker utomlands någonstans i år!? :)

Lägenhets-hustomtar!

Heeej!
Nu är vi tillbaka efter en tripp till stan. Jag tyckte det var mysigt där, med affärer längs gatorna, kändes lite som gamla stan i Stockholm. Jag hittade en t-shirt med en jättefin färg som kommer passa perfetkt tll våren och sommaren. Den var lite persikorosa i färgen och Andrea tyckte att det var en typsik Sofia-färg. Vilket det kanske är då jag älskar den färgen! Andrea hittade en söt jeansklänning och ett par snygga leggins.

Sen gick vi vidare till Espresso house pch Andrea blev så här glad när hon fick en kanelsnäcka!


Det var mysigt att fika och snacka, kanelsnäckorna var supergoda och vi blev väldigt mätta. Jag tog som vanligt en Chailatte och Andrea drack varm choklad. 

Andrea har två små söta hustomtar som vaktar lägenheten. I julklapp fick Andrea en liten Ior av mig så att hon har en liten kompis förutom Vida i lägenheten. Jag älskar Ior så det blir som att hon har en liten bit Sofia i lägenheten. Ior har fått en liten hustomte kompis, de trivs nog väldigt bra tillsammans!
Nu ska vi vara duktiga och plugga, flitiga studenter som vi är! :)

Kram

Hälsar på i Örebro!

Hallå!
Nu har jag fått ledigt från praktiken över helgen, så åkte redan igårkväll hit till Örebro och till söta Andrea som bor i en fin lägenhet här. Det tog ett litet tag att komma hit igår då jag först fick åka buss sen tåg och sen buss igen, men det var det värt! Vi båda var väldigt trötta igår så efter att vi handlat och ätit god sparrissoppa så hoppade vi i säng. Jag somnade på en gång och sov hela tolv timmar, medan Andrea var duktig och satt uppe och pluggade. Tror min kropp behövde lite sömn då jag somnat vid elva, tolv och gått upp vid fem den här veckan.
Nu ska vi snart åka till stan och utforska den, har aldrig varit i Öebro förut så det ska bli kul att se!
Igår ttyckte jag att det var så varmt ute och solen sken, så jag böt bort min vinterjacka mot den något tunnare skidjackan. Så gissa om jag blev förvånad när jag nu på morgonen såg att marken är täckt av snö, då det igår var barmark, snabbt det kan ändras ibland.

Ha det så bra!
Kram

Första utefikat för i år!

Heeeej!
Nu är jag tillbaka i lilla Åkersberga, kom igår vid lunch. Började med att ta ett stopp förbi farmor och farfar. Jag blev bjuden på jättegod lunch på Tegelbruket (eller kakelbruket som jag trodde att det hette för några år sedan ;) Det var tiktigt mysigt och roligt. Sen blev det som vanligt lite fotografivisning som alltid är lika kul! Efter att ha spenderat några mysiga timmar med farmor och farfar mötte jag upp Malin och vi tog tåget hem tillsammans. På kvällen åt mamma, pappa och jag god mat och tittade på tv, vi kollade på Skavlan med den just nu mest omtalade skidåkaren, Petter Northug. Det var kul att höra vad han själv hade att säga om det VM som precis har tagot slut.

Idag har jag träffat Andrea, min numera eviga hårfärgare så hon gjorde mitt hår väldigt snyggt som vanligt! När jag var fin i håret bestämde vi oss för att ta en liten åktur med hennes fina bil, jag fick äran att köra lite vilket var lite läskigt men jättekul! Hon tycker om att punta sin lilla bil och göra den riktigt fin, så på vägen köpte vi en liten glad gubbe till alla hennes wunderbaums, så det luktade som bara den i bilen! Hihi!

Vi ville åka en liten bit och målet var ett mysigt fik med uteservering. Vi hamnade i Hägernäs Strand där fiket hade uteservering, så det var jättemysigt att fika ute i solen under en filt och dricka Chai latte och varm choklad! När vi var varma och nöjda gick vi en liten sväng på bryggorna vid vattnet! 





Är så glad att jag har dig! Tack för idag, blir alltid så glad av att träffa dig!

Träff med ettorna!

Nu är det praktikperiod igen, nu ska vi vara ute i tre veckor och sedan är vi tillbaka i skolan i en vecka bara och sen blir det praktik igen i tre veckor. Under den här praktiken ska jag gå tillsammans med en av mina klasskompisar, vi går alltid samma pass och ska tillsammans ansvara för några patienter. Det är nytt för mig, så får se hur det går, blir nog kul :)

Häromdagen träffade jag och Mika några studenter som går i termin ett. Det är nänligen så att vi anmälde oss till att vara mentorer, vilket innebär att man får träffa nya studenter och svara på deras eventuella frågor om utbildningen och studentlivet här i Norrköping. Så vi träffade några ettor och fikade tillsammans, det var skoj att få träffa lite nya människor och kunna hjälpa dem och svara på frågor om tentor, praktik mm. Jag blev väldigt medveten om att jag har lärt mig så otroligt mycket på det här 1,5 året som jag nu pluggat, det blev så tydligt när man pratade mede ettorna. Så det var jättekul!

Kram

Tjejfest!

Hallå!

För en vecka sedan var jag på fest, riktigt kul var det! Kvällen började med att sex glada tjejer kom hit och vi tog en fördrink och gjorde oss lite extra fina! Sen gick vi till spårvagnen som tog oss till Challe! Där blev det partaj, vi var elva tjejer som var på festhumör och hade jättekul!

Glada tjejer i Challes fina lägenhet!

Efter många roliga timmar av skratt och prat så drog vi vidare till Trappan. Där var det 90-talstema men vi liksom många andra strundade i att klä ut oss enligt temat utan hade itsället snygga festkläder på oss. Men 90-talstemat lyste ändå igenom i både musiken och i bilder som var typiska för 90-talet.

Veckan sen dess har varit bra, en ganska lugn vecka med plugg och några föreläsningar och så skid-VM som jag såklart har sett en del av, det har blivit fem medaljer hittills och jag hoppas på en till imorgon!

Ha det så bra!

RSS 2.0