The sister is back!

Godmorgon!
Idag fyller farfar år, stort Grattis! Hoppas du har en bra dag och att allt är bra med dig!

Hade sovmorgon idag, men var pigg vid sju, så då var det väl lika bra att gå upp! Inte ofta jag har sånna dagar, hoppas bara att jag kan fortsätta vara pigg, har praktik från halv två till halv tio ikväll. 
Igår kom syrran hem, vi pratade i telefonen och det var jättekul att få höra hennes röst igen, var tre veckor sen jag gjorde det sist. Hon var superglad och väldigt nöjd över resan, hon berättade glatt om hur de sett delfiner och valar och hur hon klättrat upp i en 15 meters mast och bara njutit, medan de andra knappt vågat klättra upp. Det är min Malin i ett nötskal det, en riktig äventyrare som inte är rädd för något. Så det är inte så konstigt att hon trivdes på en stor segelbåt i tre veckor, då de under vissa dygn bara såg vatten, vatten och vatten. Kan tänka mig att det var en fantastiskt häftig resa som hon alltid kommer komma ihåg! Men nu har hon alltså gått över från att vara sjöhäst till att bli landkrabba igen! Jag tycker det är skönt att hon är hemma igen, behöver inte oroa mig så mycket då, dock är det trist att inte få träffa henne, men kommer nog hem snart så då får jag krama om henne! :) 




Kramar 


Ett tv-program som berör.

Hej!
Jag måste tipsa om ett jättebra program som ni måste se, Sommarpratarna på ettan. Det första avsnittet den här säsongen gick igår med bland annat Paolo Roberto och Magdalena Graaf. I programmet så träffas fem personer som någon gång har varit sommarpratare, de känner inte varandra och ska nu sitta och äta lunch, lyssna på klipp ur varandras program och prata. Ofta är det tunga ämnen som kommer upp. När jag såg gårdagens program blev jag väldigt berörd och fällde en och annan tår och det gjorde sommarpratarna också. Ämnen som kom upp var brottslighet, att förlora någon nära anhörig, misshandel, sorg, förlåtelse och kampen tillbaka. Det var väldigt intressant att lyssna och det gjorde ont att höra vad de hade varit med om. En av sommarpratarna var en pastor som hade förlorat två av sina tre söner i en svår hjärnsjukdom när de var i tonåren, så hemskt.
Magdalena Graaf berättade om att hon har blivit misshandlad av sin föredetta man och hur hon efter mycket om och men flydde från honom med deras son. Trots att han förstörde så mycket och gjorde henne illa både psykiskt och fysiskt, så har hon nu förlåtit honom, vilket jag både tycker är svårt att förstå men också väldigt strongt gjort. Jag har länge velat läsa hennes bok Det ska bli ett sant nöje att döda dig och nu tror jag att jag ska ta tag i det, och verkligen läsa den. Tror att den samtidigt som den såklart är hemskt, också är väldigt  inspirerande, att hur tufft något än är så finns det en utväg, det finns ett ljus och man kan lämna det mörka bakom sig.



Om ni missade programmet så finns det på svtplay, kolla på det, ni kommer inte ångra er jag lovar!

Jag trivs i vattnet jag!

Tjena hejsan!

Idag är jag ledig från praktiken, passade på att sova länge vilket var skönt. Sen tog jag mig till simhallen och simmade en kilometer, försöker komma igång igen, får se hur det går. Simning är i alla fall min grej, jag tycker det är jätteskönt, man kan ha sin egen takt och simma hur länge man vill. Vill prova på vattengyma någon gång också, har bara testat det en gång och det tyckte jag var jättekul så det vill jag göra snart igen!
Sen har jag väl inte gjort så mycket idag, tvättat och pluggat. Ikväll är det första idolkvalet, spännande! Imorgon är det praktik igen vilket ska bli jättekul, så då är det upp halv fem som gäller!

Kram


Praktik på två sätt

Hej!
Nu har jag haft två praktikdagar på neurologen, det har varir jättekul! Mycket nytt man måste lära sig och många mediciner som jag försöker prenta in i huvudet vad de ger för verkan, och varför man ska ta dem. Idag fick jag ge en subcutan spruta för första gången, det gick bra! Har också gett sondmat och medicin i en PEG, tagit blodprov, mätt blodtryck mm. Jag trivs jättebra och det är verkligen roligt!

Här om natten fick jag dock ett oväntat praktikbesök, fast då jag själv var patient, hade nämligen jätteont i magen och ryggen och mådde illa, så efter att ha legat i sängen och vridit mig mellan 22 och halv 3 och gråtit lite för mamma i telefonen, gav jag upp och ringde sjukvårdsupllysningen, sjuksköterskan tyckte att jag skulle åka in till akuten. Hon frågade om jag hade någon som kunde skjutsa mig, det hade jag ju tyvärr inte. Allt blir så mer komplicerat när man bor på egen hand i en annan ort än föräldrarna gör. Skulle jag varit hemme hos mamma och pappa skulle ju någon av dem skjustat mig till akuten och följt med som stöd. Nu fick jag stöd av en annan toppen-person istället! Jag ringde till Mika och trots att klockan var halv tre på natten så sa hon att det inte var något problem och var sen hemma hos mig tio minuter senare, jag är jätteglad över att du ställde upp Mika, tack!

Vi behövde inte vänta så länge på akuten vilket var skönt, utan vi fick rätt snabbt ett eget rum och sen kom en snygg läkare och undersökte mig. Han hittade dock inget fel, så jag fick åka hem igen och hoppas att det blir bättre. Och bättre har det blivit, nu är det bara lite ryggvärk som är kvar. Kändes lite konstigt dock att lägga sig halv sju på morgonen, men det gick bra att sova då vilket var skönt!

Kramar

Du kan rädda liv!

Nu har jag gjort något som jag väldigt länge velat göra, men aldrig kommit till skott. Jag har anmält mig som donator efter min död. För om jag har en chans att hjälpa en annan människa, om mina organ kan rädda livet på en annan människa, då är det självklart för mig att ge bort dem. När jag är död har jag ju ändå ingen nytta av dem, då är det ju mycket bättre att de kommer till nytta. Så nu känner jag att jag gjort en god gärning. För håller ni inte med om att om man är beredd att ta emot ett organ när man blir sjuk, då är man väl också beredd på att ge bort sina egna organ när någon annan är sjuk och man själv inte behöver dem längre. Så för mig var det en självklarhet att låta mina organ leva vidare i en annan kropp för att rädda liv!

Ha det gott!

Festlokal = tentalokal

Tjaba!
Idag hade jag terminens första tenta, ska jag vara ärlig så kändes det inte som en tenta, det handlade om statistik och vi hade bara en timme på oss, vilket räckte gott och väl. Jag vet inte riktigt hur det gick, hälften av frågorna kändes bra och hälften inte, så jag ligger nog på gränsen, men man kan ju alltid hoppas!
Det kändes lite konstigt, för vi hade tentan i vårat kårhus, Trappan där det brukar vara fest och partaj. Men nu var det alltså en massa bord och tentor i salen där det annars brukar vara hög musik och fullt med folk som dansar, så det var lite konstigt att ha två helt olika saker i samma sal, men det funkade väl det med.

På eftermiddagen hade vi en föreläsning om njursvikt, vilket var extra intressant då det var både en läkare och en patient som pratade. Det är alltid intressant att få höra hur en patient haft det och vad den har upplevt. Det var lite sorgligt dock, då denna patient hade donerat en av sina njurar till sin fru, men något senare hade han själv fått njursvikt och var tvungen att få en njure han med. Så orättvist, både han och hans fru led alltså av samma sjukdom, men nu mådde de bättre, fast behövde fortfarande behandling.

Kram

Första valet

Halloj!

Igår regnade det här hela dagen, men det var faktiskt rätt mysigt, hade tänkt att bara vara hemma och slappa och plugga, men sen ringde Mika som också hade samma plan, så då sa vi att vi kan slappa och plugga tillsammans. Så det gjorde vi. Vi gick och köpte en pizza och gick sen hem till henne och plugagde, vi var duktiga men ändå frustrerade över vad man ska plugga på till tentan som är imorgon, vi har fått väldigt dåligt med information. Tentan handlar om statistik, men mer förstår nog ingen i klassen. Men vi gjorde vårt bästa. Resten av kvällen åt vi goda räkmackor och kollade på film, det var roligt!

Idag har jag träffat Mika igen, vi har gått och röstat, dock hade vi inte samma ställe som vi skulle rösta på, så vi väntade på varandra utanför. Jag gjorde väl bort mig lite, men det gick sen bra att rösta. Det var roligt att få vara en av alla svenskar som får vara med och bestämma hur vårt land ska styras. Kändes dock lite konstigt att rösta här i Norrköping, har alltid trott att jag ska rösta för första gången i Åkersberga, men så blev det inte, men det gick ju bra ändå.

Sen gick Mika och jag till stan och köpte inneskor till praktiken. Nu på eftermiddagen har jag försökt att plugga, det har väl gått sådär.

Det ska bli spännande att se hur svenska folket har röstat, antar att resultatet kommer senare ikväll!
Kramar

Delfiner i sikte?

Halloj!
Idag är det lite förkylt i min lilla lägenhet, sitter här med näsdukar och dricker te och tittar på film, måste dock plugga också, vilket jag inte riktigt har ork till, men men det är väl bara palla sig till böckerna och sätta fart.
Jag har det dock rätt mysigt, det regnar utanför och jag har ljus tända och sitter med min fina tekopp men är rätt avis på min knäppa lillsyrra som är på en segelbåt med sin klass mitt ute i ingenstans. Jag läste på klassens blogg att de såg delfiner och valar igår, fatta va häftigt och fatta vad orättvist att hon får se riktiga delfiner och inte jag!!!
Så jag skickade nyss ett litet avis-sms till henne:
Malin, nu har du två alternativ, antingen kommer du hem på direkten eller så skickar du ett privatplan till mig så att jag kan komma till er, för nu har du sett delfiner och det är så orättvist! Du tar väl med en delfin hem? ;) Hoppas ni har det bäst! <3

De verkar inte ha någon teckning så det gick inte att skicka, men ska se till att hon får det senare!
Vissa har det bra...

Besök + bilder

Halloj!
Nu har jag precis kommit hem från besöket på praktiken, jag ska vara på neurologavdelningen på US i Linköping. Det verkar vara en bra avdelning, kommer nog att trivas!

Annars har det väl inte hänt så mycket, pluggar på... Tänkte visa er några bilder från fredagskvällen som jag hade med tjejerna i Mikas fina lägenhet!

Jag är så dålig på att sminka mig, så Charlotte gjorde mig fin! Tack vännen!

Challe, Karro och Mika

Vi hade jättekule, en riktig tjejpartykväll!

Kramar

Impad!

Hallå hallå!

I söndags pratade jag med farfar, vilket var väldigt roligt! Han hade åkt in till stadion på dagen och sett på fotbollsmatch, Djurgården - Örebro. Han hade åkt in själv och sett på matchen och tyckt om den, djurgården vann vilket var tur då det var det han hejade på! Fick också höra att han hade varit på speedway för några veckor sedan, tagit en liten bussresa dit och kollat på när motorcyklisterna kör runt, runt i världens fart!
Jag tycker det är kul att du, farfar tar dig ut på lite äventyr och hittar på en massa saker, jag tycker du är modig som åker själv och att du hittar på så mycket att göra! Blir imponerad av att du tar tag i saker och åker på utflykter, tror att långt ifrån alla skulle klara det i din ålder, men du nästa gång du ska på speedway följer jag gärna med!

Sen i måndags blev jag också impad fast av en annan familjemedlem, då har Hellis gått och skaffat en blogg hon med. Inte nog med det har hon fixat den alldeles själv, superduktigt, jag själv fick ju denna blogg fixad av Anrea Fast. Men Hellis behövde ingen proffshjälp utan var ett proffs själv istället! Ska bli kul att läsa och följa din blogg!

Imorgon ska jag hälsa på min praktikplats, ska till neurologen, spännande!

Kramar

Inspirerad av en låt

Hej!
Min favoritlåt just nu är Från och med du med Oskar Linnros, den handlar om en jobbig seperation, att den ena partnern fortfarande tycker om sitt ex, att det är svårt att gå vidare, framförallt svårt att se sitt ex med någon annan. Texten är väldigt sorglig men så fin, så om ni inte hört den, lyssna på den!
Jag blev inspirerad av låten och ville skriva en berättelse om samma ämne, så nu har jag gjort det, blev precis klar, vet inte riktigt vad den ska heta men just nu fick namnet bli: Svåra minnen och krossade drömmar.
Läs gärna om ni vill!

Svåra minnen och krossade drömmar
Det gör ont, det gör ont i hjärtat när jag tänker på dig. Du borrade ett hål i mitt hjärta, som inte vill växa igen. Dina ord var så hemska att höra, jag blev så arg, så ledsen. Du sa att det nog var bäst att gå skilda vägar, att du ville träffa andra, att du inte älskade mig längre. Jag förstod ingenting, jag tyckte att vi hade det bra, jag älskade dig av hela mitt hjärta, jag trodde att det var vi och att det skulle vara vi för alltid. Men du hade en helt annan plan.

Jag ser dig ibland, du har ett leende på läpparna och du ser lycklig ut. Det gör mig arg och avundsjuk att du kan vara lycklig utan mig. Hur kan du gå runt och le när jag knappt orkar gå till jobbet, det är så orättvist. Jag såg dig igår, du stod och väntade på tunnelbanan, precis som jag. Jag funderade på att gå fram till dig och fråga hur du har det, men en annan man hann före. Han log, precis som du, och han tog din hand i sin, gav dig en kram och kysste dig. Hur kunde du gå vidare så snart, det har bara gått en månad sen du gav mig det hemska beskedet, jag har knappt hunnit smälta det och du har redan tagit en annan man i din famn.

Kommer du inte ihåg hur bra vi hade det? Har du glömt bort alla fina minnen som vi har? Tänker du aldrig på oss? Tänker du inte på vår första kyss som vi hade hemma i din soffa, tänker du inte på när jag gav dig halsbandet som du bar varje dag sen den dagen, har du kvar det?
Jag tänker på oss, jag tänker på första gången du sa att du älskade mig, det var när jag skulle åka bort med jobbet och vara borta i fem dagar, vi stod och väntade på bussen och när jag kliver på säger du jag älskar dig, och jag har aldrig hört något så vackert.
Jag tänker på när vi sprang i regnet från din bästa väns födelsedagsfest, när vi äntligen kom fram till din port helt genomblöta säger du nej, ger mig en konstig blick och brister sen ut i ett helt underbart skratt som håller i sig i flera minuter och genom skratten försöker få fram orden: mina nycklar ligger på Nellys köksbänk, jag använde kapsylöppnaren som finns på min nyckelklippa. Du såg så söt och bekymrad ut när du satt där på trappan i regnet med en klänning som var helt dyngsur, jag kunde inte göra annat än att skratta jag med och sen sträcka ut min hand och säga: jaha, nu är vi ju redan så blöta som vi kan bli så vi får väl ta en regnig promenad tillbaka till Nelly och hämta nycklarna. Du tog min hand och sa du är så knasig och jag går gärna på en promenad i regnet med dig. Dagen efter låg vi båda i sängen hela dagen och bara mös, något förkylda.
Jag kommer ihåg när du och jag hälsade på min farmor på hemmet och hon frågade dig om du kunde se mig i din framtid och du sa det finns bara han i mitt liv, nu och för all framtid, jag kan inte tänka mig en person som passar bättre i mitt liv än John.
Vad hände med de orden? Vad hände med du och jag för alltid, vad hände med oss, hur kunde du helt plötsligt ångra dig, vad gjorde jag för fel? Jag älskar ju dig. Men du har bytt bort mig mot någon annan, är han bättre än jag? Älskar han dig mer än vad jag gör? Är du lyckligare med honom? Kan du se han i din framtid? Ser du på honom som du såg på mig, med dina fantastiska ögon och med din blick som sa att du älskar mig.

Alla säger att jag måste gå vidare, att jag måste glömma dig, men hur kan jag det, jag trodde att du var den enda i mitt liv, jag trodde att det var dig jag skulle få gå fram med till altaret, jag trodde det var du som skulle bära mitt barn i din famn, men alla mina drömmar har krossats av dig, kan jag någonsin förlåta dig? Kan jag någonsin gå vidare?
Jag saknar dig.


Tjejmiddag + Idolsnack

Heej!
Idag är jag lite seg, det är lite dagen efter för mig, så sitter fortfarande i sovtröja, skönt!
Igår var det tjejmiddag hos Mika, vilket var väldigt roligt. Hon och hennes pojkvän har fått det jättefint i den alldeles nya lägenheten, det var modernt och jättesnyggt, blev lite avis!
Vi åt god mat och drack vin, pratade och skrattade en massa och tog lite knasiga bilder ;) Hade skitkul helt enkelt! Sen gick vi med lite vingliga steg bort till Trappan och dansade tillsammans med en massa annat folk, såg dock ingen från klassen vilket var lite synd, men det var ändå kul!
Tack tjejer för en rolig kväll!

Ni som är Idolfans precis som jag, har väl inte missat att Idol har dragit igång igen, skojigt tycker jag! Jag tycker det är extra kul att de har koncentrerat sig mest på de som sjunger bra och faktiskt kan sjunga redan nu i början. Jag har redan fått en favorit, såg på Idol imorse, alltså gårdagens program. Min favorit heter Daniel och han sjöng Don´t look back in anger. Han hade en sån himla bra röst, lugn, skön helt underbar röst. Och hans leende var så sött. Tror jag inte var den enda tjejen som smälte ;) Så han hoppas jag går långt och jag lovar att kommer han till fredagsfinalerna så har han i alla fall min röst! :)

Haha nu var jag lite idolfjantig igen, men det lär nog komma ännu mer under hösten! Haha
Kramar

Regn ute, men ikväll blir det solsken!

Nu sitter jag på skrivbordstolen framför datorn, med en mysig skjorta på mig, har nyss kollat på ett jättebra avsnitt av serien One Tree Hill och har fällt en liten tår, vilket inte är helt ovanligt när jag tittar på tv, för jag är så känslig. Jag sitter här och tittar ut på min regninga bakgård, trist. Men det som inte är trist är att jag sitter här och knapprar på tangentbordet med mina nymålade naglar och att jag snart ska ta på mig min nyinköpta snygga svarta klänning och göra iordning mig. För ikväll blir det tjejmiddag hos Mika i hennes nya lägenhet, som jag längtar efter att få se och sen blir det utgång! Ser framemot en härlig kväll med mina tjejer och när man har fina vänner omkring sig så gör det inget att det regnar ute, eller hur!

Hoppas ni också får en bra fredagkväll!

Kramar

Sommaren gick sin väg

Har ni känt det jag har känt att hösten har kommit, sommaren är förbi. Tråkigt tycker jag, men min sommar har varit toppen! Den började med lite jobb, sen var det midsommar på en liten söt ö, sen fyllde jag 20 och hade en jättebra födelsedag med ett roligt kalas (om man nu kan kalla det när man fyller 20), sen var det tillbaka till jobbet några dagar till. Linas musikal och konfirmation som var väldigt kul att gå på och sen drog hela familjen till Malta! Det var toppen, blev lite småförälskad i lilla Malta, en fantastisk ö med supertrevliga invånare! Hemma i Sverige igen blev det en massa jobb och jag fick träffa en massa snälla tanter och gubbar, det gick väldigt bra. Dagarna gick och jag jobbade och hann ändå träffa vänner och familj! Sen började sommaren närma sig slutet, då förlängde jag och Norrköpingstjejerna sommaren genom att sticka till Alanya i Turkiet och hade en riktig slapparvecka med en massa sol och bad och goda middagar. Det var toppen och jag fick en härlig bränna lagom till skolstarten, som tyvärr håller på att flagna bort nu…


Nu får vi kämpa på i skolan och på jobbet, för hörrni, vi får se det positivt, det är väl inte så många veckor kvar tlll jul!? ;)

Kramar


Shopping med Andrea!

Idag har det varit basgruppsträff, idag var ämnet smärta, vilka olika sorts smärta det finns och hur smärtans väg se ut genom kroppen, och på vilka sätt man kan mäta och behandla smärta, intressant!

Igår hade vi självstudeidag, men jag hade pluggat en del i fredags och lördags så jag kunde ta ledigt igår, så jag åkte till Täby och shoppade med Andrea. Det var väldigt mysigt, vi käkade och shoppade och pratade en massa. Andrea köpte en väldigt snygg blå mössa, sen köpte vi båda likadana långa munkjackor fast jag köpte en svart och hon en grå. Jag hittade också en grå munkjacka, en randig mysig tröja och snygga svarta underkläder!

Så det var väldigt roligt!
På kvällen tog jag tåget tillbaka till Norrköping, det var skönt att få en långhelg hemma men nu är det plugget som gäller igen, imorgon väntar en lång dag med föreläsningar!

Har förresten några riktigt snygga bilder från tidigare i sommar på mig och Andrea, haha!




Haha, ett gott skratt förlänger livet, eller hur!
Ha det gött!


Tjejmilen!

Hej!
Idag har de spurtiga och vältränade tjejerna sprungit tjejmilen i familjen, alltså mamma och Malin! ;) Kicki sprang också, pappa och jag nöjde oss med att vara hejaklack, det gjorde Yvonne och Per också.
När springtjejerna hade ställt sig i målfållan sprang jag och papap iväg till 2km vätskekontrollen och stod där och hejade och spejade efter tjejerna. Vi hann se både Malin och mamma, tyvärr inte Kicki, vi hann också se Gittan vilket var roligt, då vi inte hade träffat henne innan!

Malin med fullfart i omkörningsspåret!
När vi sett tjejerna och säkert tusentals till gick vi tillbaka till gärdet och väntade in tjejerna i mål. Efter att ha varit ute i spåret en timme kom de in i mål, tyckte det var riktigt bra gjort! Grattis!

Tre springglada  och duktiga tjejer!

Efter att ha ätit matsäcken och kollat runt lite i de olika stånden tog vi oss tillbaka till bilen, som var väl inparkerad. På vägen hem åkte vi förbi Gerdes och tittade på deras nya snygga trädgård och fikade lite, Hellis blev lite galen på mig när jag kollade lite snett på hennes äppelkompott som faktiskt visade sig var god, men jag föredrog hennes supergoa smoothie! Mums! Roligt var det att snacka lite!

Nu ska vi äta en sen middag och imorgon är det Täbban som gäller med Andrea!
Kram 

Vedklyvaren

Igår jobbade jag, mamma och pappa ute i trädgården. Jag klippte gräset, sen tog vi tag i all ved som har blivit av träden som fällts på trädgården tidigare i veckan. Det var jättekul att klyva de stora stubbarna till små vedpinnar. Vi har en speciell sådan vedklyvare och det var roligt att stå där och ta sönder stubbarna. Jag var värsta vedchefen och mamma och pappa tog hand om veden som jag hade gjort! :) Skoj var det!

Kramar

Favorit tv-repriser

Jag hoppas att ni inte missat Tv4s 20-årsfirande de senaste två veckorna, med både Fångarna på fortet och Time out. Jag tyckte det var jättekul att de populära programmen var tillbaka, sälv har jag inte missat ett enda avsnitt! Fångarna tyckte jag var väldigt roligt, alla kämpade och lyckades mer eller mindre bra. De som imponerade mest på mig var Kasper från Fortets mästare-laget och Tobias från Lets dance-laget, de var väldigt duktiga och kämpade som bara den. Tyckte att rätt lag hamnade i final, men det var lite tråkigt att finalen inte blev spännande in i det sista, men så är det ju när man inte kommer på lösenordet.
Det är lite kul att sitta hemma i tv-soffan och vara med och gissa på gåtorna, en del lyckades jag faktiskt lösa innan deltagarna!

Det andra favoritprogrammet som kom i repris var ju Time out, det har varit ett av mina favoritprogram genom tiderna, enligt mig är det mycket bättre en Parlamentet, så jag blev jätteglad när det kom tillbaka! Och det var roligt den här gången också, tyckte dock att tvekamperna var tråkiga, men annars var det kul. Robert Gustavsson är ju alltid klockren och Annikas och Måns tjafsande är ju alltid roligt! :D Och Martin Timell tycker jag är rolig som programledare, farmförallt när har skrattar så där barnsligt roligt! Haha


Hoppas ni också har tyckt att det har varit roligt att se på de gamla programmen igen!

Första skolveckan i T3

Halloj!
Skönt med fredag, eller hur! Har nu kommit hem till Gottsunda och ska ta det lugnt hemma under helgen!
Nu har första veckan gått i termin 3, det har varit en bra och lugn vecka. Har fått reda på min nya basgrupp, basgrupp G hamnade jag i denna gång. Vi är sju stycken, sex tjejer och en kille i blandade åldrar, jag är yngst, tror det kan bli en bra grupp, alla verkar prata mycket vilket är bra, vi ska nog klara denna termin tillsammans!

Idag har vi haft föreläsning om läkemedelsberäkning, hur man beräknar dropptakt och hur mycket gas det behöver vara i en tub för att räcka en viss tid, intressant och jätteviktigt men lite svårt, det är bara starta upp mattehjärnan igen, som har fått vila i ungefär två år!

Nu ska pappa och jag försöka oss på att laga middag, håll tummarna!
Haha
Kramar


Den gulliga strandpojken

Hallå!

Jag måste berätta om vår söta strandpojke som vi träffade i Turkiet.  Vi hyrde alltid solstolar av restaurangen Katakombe och åt ibland lunch där också. Varje dag tog vi med oss frukost dit och satt och åt i solstolarna, vi hade alltid vattenmelon (det fanns små vattenmeloner där som är ungefär lika stora som våra honungsmeloner).  När vi åt vår frukost kom han alltid och sa smaklig måltid!

En av dagarna så frågade han oss, när vi ätit upp halva vattenmelonen om han skulle ta hand om den kvarstående halvan, vi sa ja tack. Några timmar senare kom han med en talrik och hade skurit upp vår melon och haft den i kylen så den var alldeles kall och god! Samma sak nästa dag. Den sista dagen var han hur snäll som helst, direkt när vi kom frågade han om våran vattenmelon, så vi gav påsen till honom där vattenmelonen låg och senare på dagen kom han med en kall uppskuren vattenmelon. Den dagen bjöd han oss också på iskalltvatten som hade legat i frysen och på vindruvor.  Strandpojken, som vi kallar honom, är väl typ 23 år, vi blev så förtjusta i honom och ville ta med honom hem! Han ficklite dricks av oss för att han var så snäll och då blev han jätteglad!

När vi var i Turkiet var det ramadan, det innebär att de inte får äta eller dricka när solen är uppe, så de står ut i värmen utan varken mat eller dryck, helt otroligt! Det som också var väldigt speciellt i Turkiet var att ungefär fem gånger varje dag hördes en röst från olika torn som bad, de gick ut i högtalare och han höll på och sjöng och babblade i flera minuter, jag skulle vilja veta vad han sa, men är tyvärr inte så bra på turkiska!

Jag kan rekommendera att åka till Turkiet, det var fint, varmt och billig shopping. Men var beredda på att pruta, jag kan ge er två tips: Om du inte får det för priset du vill ha, säg då att då är et bar och så börjar du gå, oftast ger de sig och du får köpa varan för ditt pris. Visa alla pengar du har i plånboken och säg att det är allt jag har, det funkar också! Haha

Jag hittade två munktröjor, en klocka, en väska, en sjal och en massa smycken för billiga priser,nice!


Solsemester i Turkiet!

Hej!

Nu är jag hemma i kalla Sverige igen, det var en chock att gå ut från flygplanet och mötas av tio grader istället för 40. Jag kom hem i måndags, men min datorskärm fungerar inte, så därför har jag inte skrivit, sitter nu på skolans bibliotek och skriver!

Resan var toppen! Vi hade det superroligt tillsammans jag, Karro, Mika och Challe!

Vi var i Alanya i Turkiet, vårat hotell låg väldigt nära stranden och det var små butiker överallt. Vi hade ungefär en kvart in till staden, vilket var perfekt!
Vi fick lite rutiner på dagarna, på morgonen drog vi på oss bikini och smorde in oss med solkräm.  Sen tog vi oss med raska steg till Migros, en bra matbutik som låg fem minuter från hotellet, när vi handlat klart vår frukost tog det en minut att gå från Migros till restaurangen Katakombe som låg på stranden. Katakombe hade egna solstolar på stranden, så vi hyrde fyra solstolar och två parasoll! Det var jätteskönt att ligga där i solen och steka medan vi åt vår frukost som bestod av bröd och vattenmelon, som Karro skar i små fina bitar!

Jag och Charlotte var som fiskar i vattnet och badade hur mycket som helst, de andra badade såklart också men inte riktigt lika mycket. Jag trivdes verkligen i vattnet, det var väldigt varmt, så det var inte ens svalkande att gå i, men skönt var det!

Efter att ha legat och solat i flera timmar gick vi tillbaka till Migros igen och köpte lite snacks och dricka, vi tog med oss det till hotellet och låg och slappade, åt snacks och duschade. Sen gjorde vi i ordning oss och drog ut på stan. På tisdagskvällen testade vi på utelivet, men det var inte riktigt vår grej, vi är lite för mogna för det ;) Så de andra kvällarna åt vi god mat på olika restauranger och drack en drink och gick sen runt och kollade i deras butiker, om man nu kan kalla det så. Det kändes mer som en stor marknad med små olika rum där de sålde olika saker, allt billigt, men man behövde pruta! Turkarna kunde lite svenska, och jag fattar inte hur, men de kunde se på oss att vi är svenskar, så de frågade ofta: Är ni från Sverige? Är ni svenskar? Ni behöver inte köpa, bara titta!

Det var både roligt och lite jobbigt när de kunde svenska så bra. Det var väldigt annorlunda att shoppa klockan tolv på natten, butikerna var öppna till tidigt på morgonen. En av kvällarna var vi i en affär klockan halv två på natten och diskuterade priset på kläderna vi ville köpa, sånt händer inte i Sverige direkt!

Nöjda och glada efter våra shoppingrunder tog vi oss tillbaka till hotellet och gjorde oss i ordning inför natten.  Vi fuskade lite och delade på ett rum, för det fanns tre sängar i båda rummen som vi hade bokat, så vi bodde bara i ett rum, för då behövde vi bara betala för en aircondition och sparade en massa pengar.

Vi låg och snackade länge innan vi somnade, och ni skulle höra oss som vi höll på, en massa knäppa saker kom från våra munnar och en massa skratt!


Det var lite om resan, mer kommer någon annan dag!

Jag hade väldigt roligt på resan, det var toppen att åka med er tjejer, tack för resan, det måste vi göra om!

Pussar och kramar!


RSS 2.0